SD tar ett mandat från C efter valmiss

Delningar

De preliminära mandatsiffrorna för Centerpartiet och Sverigedemokraterna hamnade på valnatten på 31 respektive 62. Men ett valdistrikt hade skickat fel siffror och nu tar SD ett mandat från C.

Det var ett distrikt i Västra götalandsregionen som skickat in uppgifter för landstinget istället för riksdagen. Felet korrigerades kl 18 idag.

Omfördelningen av mandatet från C till SD innebär att C inte längre ensamt kan bilda majoritet med de rödgröna. I dagsläget ligger de tillsammans på 174 mandat och det krävs 175 för majoritet.

Enligt Kent Ekeroth (SD) skulle denna situation innebära en viktig förändring i det parlamentariska läget eftersom C alltså inte ensamt kan liera sig med de rödgröna för att driva igenom förslag så som man nyligen gjorde med afghanamnestin.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

1121 KOMMENTARER

 1. ”Råkat” Hur många andra har ”Råkat” hamnat fel? Tror de börjar få kalla fötter när de inser vilket resultat dessa valfusk kommer få.

  • Men det finns inga tecken på att det förekommit något valfusk, så du kan lika bra lägga ner det direkt.

   Det finns inte fler än så här som i dagsläget vill rösta på SD, eller på AFS om du gillade de bäst.

   • Du har tydligen fel. IGEN. ”Jag känner personligen 2st som varit involverade i räkningen och de sa att SDs valsedlar efter räkning bara försvann (detta i två olika distrikt i Skåne) och skickades aldrig iväg. AfS har säkerligen åkt på samma behandling. De har polisanmält”. Räcker inte detta så följer jag upp med denna: https://www.skrivunder.com/valfusk_2018?uv=10208612
    Sen kan du ju bara öppna ögonen och LÄSA så ser du att valsedler gömts, glömts, kastats, etc. MEn det kanske inte är valfusk. Bara otur?

    • ”Vi är många som misstänker valfusk”… Varför misstänks det… det räcker inte att komma med att ”siffrorna är för låga”, du måste ju för tusan ha verkliga bevis och belägg för påståendena.
     Enligt dig så finns det alltså 2 distrikt i Skåne som har gett SD 0 röster eftersom de togs bort enligt dina kompisar, det är ju lätt att kolla, vilka distrikt var det?

     För att jag ska tro på valfusk så måste någon tas med handen i syltburken, inte att någon som röstar på SD eller AFS som är gravt missnöjd säger att så är fallet.

     Visst gick valet inte som man hade hoppats, men inte fan skyller man på valfusk för det, man inser att svenskarna faktiskt är godtrogna och har väldigt kort minne, så som det alltid visat sig efter valen.

     • En liten fråga, vad kallar du det som hände pga. långa köer på röstställena att dom han ta del av valu undersökningen innan dom röstade?
      Detta togs upp av svt regionala i kväll.

     • Små fel kommer alltid att ske, det kan vara omedvetna och det kan vara medvetna, det kan ha stor betydelse eller i princip ingen betydelse alls.
      TV4 presenterade sin undersökning innan vallokalerna stängde så självklart kunde man ta del av den innan man röstade.
      Det spelar någonstans mellan minimal och ingen roll.

      Valfusk som är allvarligt i form av t.ex kastade röster eller felräkning är en annan sak, men måste ske i stor omfattning för att kunna påverka riksdagsvalet, det är lättare att påverka ett kommunalval såklart eftersom det handlar om betydligt färre röster.

     • Vi vanliga männsikor har inga stora möjligheter att personligen gå till valfuskmyndigheten och kolla alla data där.

      Jag har sagt tidigare att man ska nu kolla Sentio och Yougov framöver, vilken siffror de presenterar. Om de återigen redovisar 21-24-26 % för SD i oktober-november-december då kan vi se att något är galet fel.

     • Det beror givetvis på vad som händer fram tills dess, gör 7klövern bort sig med regeringsbildandat så kan det påverka ganska mycket.

      Men om Sentio och Yougov vill ha kvar några kunder så kommer de börja omvärdera sina mätningar och viktningen, tydligen är det ju så att folk är mer benägna idag att berätta vad de verkligen röstar på än för 4år sedan och det är därför som till och med SIFO fick rätt detta året.
      Händer det inte något sensationellt så kommer SD säkert att ligga mellan 16 och 20% i mätningarna i oktober, de gick väl upp kraftigt efter valet 2014 om jag inte minns fel.

     • Det kommer tyvärr inte göra någon skillnad att jag förklarar för dig då jag med tidigare erfarenheter försöktdetta men det är totalt bortkastad tid. Kan du inte förstå så får vi andra helt enkelt acceptera detta.

     • Svara istället vilka distrikt det var, kan ju inte vara en svår fråga, jag kan ge dig en länk sen till distrikten så du kan se hur många röster SD fick där om du inte vet hur man hittar det själv.

     • Vi gör så här istället: Jag ignorerar dina frågor och påståenden eftersom dom inte ligger på någon högre nivå. Kanske du är bättre påläst till nästa val?!

     • Kanske du slutar hitta på saker och svarar på följdfrågor till dina lögner istället.
      Det var en mycket enkel fråga som hade bevisat att du hade haft rätt om du svarat.. dvs om du haft rätt vilket du inte hade.
      Du visar alltså nu enbart upp att det var skitsnack du kom med.

     • Vi säger så här, att förklara för någon som dig som befinner sig på Bamsetidnings nivå och där förklara saker som blommor och bin och andra svåra frågor, det lämnar jag med varm hand över till de som jobbar med mindre barn. Gå nu och lägg dig för du har väl skola imorgon?

     • Så du börjar med personangrepp istället för att besvara den enkla frågan, du håller ungefär lika låg nivå som Jonas Sjöstedt alltså.
      Nej, du vinner inte en diskussion på det viset och du framstår mer och mer som ett troll bara.

     • Japp för det är det enda du verkar förstå. Lite som SFI men på Bamsenivå. Så gå nu och lägg dig.

     • Vilka distrikt i Skåne är det som har fått 0 röster?
      SD är största parti i flertalet kommuner i Skåne och annars strax under (förutom i Lund), hur går det ihop med att de slängde SDs valsedlar?
      Förklara dig nu istället din fjant.

     • Ska du kalla folk för Fjant med din attityd? Du har ju inte ens läsförståelse. Jag förstår varför Bamses tidningar passar dig. Du kan ju inte ens ta in fakta utan du skapar dina egna sanningar. Kanske det funkar i Bamses värld men inte i min.

 2. C kan liera sig med de rödgröna i enskilda frågor, men skulle aldrig kunna regera ihop med kommunisterna. Ändå är det såklart jättebra om invandringspartiet C minskar med ett mandat och att detta går till SD. Om L är med på tåget så kan de dock ändå driva igenom tokstollepolitik. L+C+S+MP skulle vara en möjlig konstellation, men de skulle också behöva söka stöd antingen hos V, M, KD eller SD.

 3. Det skulle vara intressant att se de felakigt inskickade rösterna mot de korrekta. Det måste väl vara en hel del fel för att kunna ändra ett mandat…..

 4. Kul när sluträkningen är gjord och se om det kommit fram fler fel. Och sen har vi utlandsrösterna också men det blir på onsdag.

 5. Verkligen goda nyheter, det är dock en skandal att det ska kunna gå till på detta sätt. Men är samtidigt inte förvånad. C+MP+S+V har nu ingen egen majoritet och detta varar gott för voteringar i riksdagen!

  • Valmyndigheten har verkligen sköt detta val dåligt. Postnord problem, felräkning och fusk. Deras sajt som kraschade ihop. Hoppas dom gör en rejäl utredning på detta så det inte upprepas!

   • Mycket som krånglar inom det statliga…
    Transportstyrelsen, MSB, polisen, försvaret, sjukvården, skolan m.m.

    Men det är väldigt tyst om F! och hur dessa ligger till…Såg i ett distrikt, att de har blivit reducerade med c:a 75% mot tidigare.

 6. Men det här är nog den bästa nyheten som kan ge plåster på såren efter valresultatet. Det förändrar hela planhalvan för invandringspolitiken i riksdagen, hoppas ni in glädjas åt detta! 🙂

 7. Samnytt borde ta allvarligt på den här nyheten, ett mandat är mer än 100.000 röster som har räknats fel. Undra inte på att förtroendet på våra myndigheter är så låga och att ett valfusk har diskuterats. Vad kommer härnäst, att ett till mandat har gått till fel parti? Såhär ska det inte gå till i Sverige!

 8. Man ska vara medveten om att det på många ställen är vänsteraktivister som suttit o räknat. Folk som tidigare postat bilder på sociala medier om hur de kastat bort valsedlar i förväg osv. Detta är ju ett rent stollesystem.. Det måste sitta med nån från varje parti o räkna. Överallt.

  • Såklart. Sverige är ett skämt till land
   Till och med våra grannländer börjar inse det.

   Det är lite som en galen familj utan insyn. Mycket märkligt kan fortgå länge.

 9. I en skröna fanns det ett mäktigt ”folkråd” som skiljde överdrivet maktsugna oduglingar från sina politiska uppdrag. Så fort makrmissbrukare började ”prenumerera” på makt så dök folkrådet upp, det gick fort! Det var inga långbänkar där inte. Vissa potentater trodde man kunde undkomma folkrådet genom att slinka iväg & gömma sig (likt odågor), men om de hade gömt sig under ett bord så kom folkrådet krypande efter..

 10. Det är fusk som har upptäckts och sedan vill man kalla det misstag.

  Vill se lite MP röster som har kommit ”fel” också innan jag tror på detta lögneri.

 11. ”Efter en valmiss”!?
  Hela valet förefaller ju kunna benämnas som en miss, ursäkta nu men hur i helvete kan ca 28 procent av befolkningen ge sin röst till vår genom tiderna sämste statsminister?

 12. Alla kan nästan se här att Skåne med alla SD:s framgångar längtar tillbaka till Danmark igen och inte längre vill tillhöra humanistisk stormakten Sverige.

     • Okej, det är bra att du är källkritisk och inte ser allt svart eller vitt. Började bara tvivla om du var ett vänster troll som försökte underminera sanningen. Men tror jag hade fel.

     • Problemet här i kommentarsfältet är ju att det finns en del som tror det är valfusk för att SD eller AFS fick mindre än de trodde, i princip är det enda argumentet de behöver, några bevis behövs inte.

      Det är ju så mycket bättre att faktiskt påpeka de felen som begicks och som det finns belägg för, inte upprepa något man läst på twitter eller facebook som någon okänd människa skrivit.

  • Fick höra att vid rösträkning ifall de läser SD blir det en ogiltlig röst för SD kan betyda både Socialdemokraterna och Svergiedemokraterna.
   Skriver man S räknas det som Socialdemokraterna, detta kan inte misstolkas som Sverigedemokraterna. Skriver man Sossar godkänns det med.

   Intressant slump va ? Trots att Socialdemokraterna mig veteligen aldrig använt SD som en förkortning för sitt parti, de jag känner till är S och SAP.

 13. Hahaha…valmiss.Tror jag inte ett dugg på.Nu när folk börjar att ifråga sätta valresultatet och rösträknarnas hederlighet kanske detta valdistrikt försöker att ”mota olle i grind” så att säga.Sopa under mattan.Dölja.

 14. Valet måste göras om.

  Ett oberoende internationellt kontrollorgan måste komma hit.

  Detta är skandal.

  Morgan , Stefan , Karl Petter ( LO ) , Bonnier , vet en hel del mera om detta än dom låtsas.

 15. Nya Dagbladet publicerar artikel om valfusk, sidan stängs ner.

  Newsvoice återpublicerar Nya Dagbladets artikel, sidan stängs ner.

  Katerina Janouch återpublicerar Nya Dagbladets artikel, nu ligger Janouch egen sida nere.

 16. Kontrollräkning har gjorts av en ”extrainkallad matematiker”, som alltså behärskar både addition och division. Ungefär som ”expertkommentator”, som innebär att en journalist intervjuar en annan.

 17. Självklart är etablissemanget väl rustat för att hålla det största hotet mot egen makt och vinning borta! Man vill inte tro att Sverige blivit sådant, men tyvärr så är det! Nu gäller att på ett smart vis ”ge moteld”!!

 18. Någon på FB berättade att hon varit rösträknare och hon sa att en av dom som räknade var en nyanländ !?!?! som kunde lite svenska

  • Känner till en lomhörd tant med svinto i håret som räknar röster varje val.
   Tanten i vallokalen var så rynkig så jag började undra när russin tilläts bli vallokalsarbetare.

 19. När är det nyval? Det här valet har inte gått rätt till. Varför skulle S annars vara så ivriga att bilda regering med tanke på det urusla resultatet för deras del? Var har AfS röster tagit vägen?
  Så här får det inte gå till i ett civiliserat samhälle.

 20. Klämkäcka politiska kvinnor som ”halvskriker fram” de budskap som de vill ha framförda, är det en trend som även finns i andra skandinaviska länder?

 21. Nu måste ju alla FATTA att ett enormt valfusk riggat av staten.Så nåt måste vi göra för att kräva omval.Vi kan inte bara acceptera detta alla vi som gjort egna OU i omgivningen vet att så enormt många fler röstade på SD.Sen att Sentio Yougove ligger 8-10% enheter fel är det ingen av oss som tror på.Hur går vi tillväga
  Vi kan inte sitta och gömma ösa bakom våra telefoner…….!!

   • Blir det extra val så lär Mpk raderas ut. Folket glömmer snabbt, och medias slutspurtshype blir svårare att upprepa när det är uselt väder.

  • Det kan mkt väl bli omval eftersom båda sidor tror de vunnit.
   S kommer bli nedröstade av Sd.
   Om inte alliansen tar hjälp av sd så säljer de sig till s i 4 år till.
   Då flippar Ms väljare.
   Om sd stödjer alliansen så flippar L och C. Ser inte hur ngn kan regera utan sd.
   De är inte ens överens om vem som ska bilda regering hur ska de kunna nå breda överenskommelser?
   Luktar nyval eller nytt dö.

 22. Hur kommer det sig att det var 24479 ogiltiga röster i det här valet, när det inte ens var en tiondel så många ogiltiga röster i förra valet, 2156.
  Dessutom finns i år en helt ny kolumn;
  Ogiltiga röster – inte anmälda partier 3950.
  Sammanlagt blir det alltså 26273 underkända röster fler, än i förra valet.
  Mer än 12 gånger så många underkända röster alltså.

 23. Rösträknare kanske ses som ett ”enkelt jobb”, utan några uttalade krav på språk- eller räknekunskaper eftersom det vore diskriminerande. Då får man ha lite överseende med såna missar. Det gäller ju bara en vanlig folkomröstning.

  • ja det var en som berättade detta för mig för en stund sedan … trodde inte mina ögon/öron ?! Han råkade riva sönder en SD valsedel lite oxå

 24. Det är något skumt med detta val……. 2 statliga valsidor blir nedstängda….
  svt valsida visar ingen förändring på flera timmar förutom Ogiltiga röster ökar nästan i samma takt som inkommande röster…..

 25. Tycker man borde välja ut ett antal slumpmässiga ( och misstänkta) valdistrikt och låta alla som röstade SD meddela detta elektroniskt eller på annat sätt. Då kunde man snabbt se om valfusk har ägt rum.

 26. Har svårt att bedöma det här:

  ”Hackers of the Chaos Computer Club (CCC) have studied a software package used in many German states to capture, aggregate and tabulate the votes during elections, to see if this software was secure against external attack. The analysis showed a number of security problems and multiple practicable attack scenarios. Some of these scenarios allow forthe changing of vote totals across electoral district and state boundaries. „PC-Wahl“, the software in question, has been used to record, analyse and present election data in national, state and municipal elections for multiple decades.

  The result of this analysis is somewhat of a „total loss“ for the software product. The CCC is publishing its findings in a report of morethan twenty pages. [0] The technical details and the software used to exploit the weaknesses are published in a repository. [1]

  „Elementary principles of IT-security were not heeded to. The amount of vulnerabilities and their severity exceeded our worst expectations“, says Linus Neumann, a speaker for the CCC that was involved in the study.”

  https://www.ccc.de/en/updates/2017/pc-wahl

  • På Margot Wallströms order kanske ?
   Hon sade ju någon dag innan att AFS MÅSTE STOPPAS !
   Det är ju inte bara några dårar utan en hel rörelse.
   Det läste jag på Friatider om jag minns källan rätt.

  • Om du följde resultatet så hade du sett att det inte bara försvann, det gick långsamt ner när fler och fler distrikt räknades.
   Först klara blir de små distrikten i små orter och där är ofta SD starka, så det finns absolut inget konstigt med det.

   • Tajmade bra med att servern ”kraschade” också..och ikväll dök det upp ett nytt mandat till SD…pga rapporterings”miss”…vilket nämndes i förbi farten i Aktuellt….

 27. De som stansar hålkorten har säkert gjort många fel. Och kortläsarna är ofta otillförlitliga. För att inte tala om alla tusentals elektronrör i den gamla BESK-maskinen!

 28. Afs kommer att få ca 0,6% i omräkningen, det innebär 60000 röster. Om dessa röster istället lagts på SD skulle partiet få 4 mer mandat eftersom ett mandat är 15000 röster.

 29. ”VALMISS” vilket uttalande! Hade vårt parti varit inblandat så hade nog rubrikerna exploderat! Ett litet konstaterande från verkligheten i Sverige, av idag!

 30. Vem fan bryr sig om mandat hit och dit, och skit? Ni på Samhällsnytt borde lägga ALLT ert krut på att uppmärksamma det omfattande valfusket. Skit i precis allting annat, det här är en skandal som saknar motstycke i svensk historia.

 31. Känner en total uppgivenhet och ett ointresse för politik just nu. Vi har blivit blåsta rejält. Nu får vi försöka ta tillbaka landet på annat sätt. Det positiva är att det aldrig har varit enklare då vi aldrig tidigare haft en svagare polis och militär.

 32. Micke Knight
  för 1 timme sedan
  Kopiera vidare:

  Peter Bern skriver i PM till sina Fb-vänner:

  ”Hej! Jag är spärrad från att göra inlägg i ALLA grupper fram t.o.m 24 september (alla grupper på FB).

  Detta hände efter att jag har gått ut med sparad webbplatsdata och bett kunnigt folk om att analysera denna data i olika grupper på Facebook. Jag är helt censurerad, och det är möjligt att jag inte ens kan posta det här inlägget. Hjälp mig snälla att kopiera ut det här i olika forum och grupper, hälsa från Johan på SR1-Opinion.

  SD´s siffror gick upp som USA:s ekonomi de sista åren. Vid 23 procent kraschar val.se och valmyndigheten.se (jag hade misstankar om att detta skulle hända om Sverigedemokraterna skulle explodera i valresultatet).

  Media fortsätter rapportera resultat, trots att det inte finns några data att hämta på valmyndigheten… Media rapporterar nu, fem minuter efter att val.se krashat med 23% på SD, att SD nu vänder nedåt.

  Jag tittar på var Expressen får sin webbplatsdata från, eftersom val.se ligger nere och det tidigare varit därifrån som de har tagit sin webbplatsdata. Jag granskar Expressen så gott jag kan, men sparar även ner webbplatsdata från flera av de valda stora TV och webbtidningarna.

  Det som jag kan se är att Expressen hämtar sina liveresultat från en egen undersida. Jag är rätt dålig på att analysera webbplatsdata, (webbplatsdata från SVT, SvD, Expressen och Aftonbladet under pågående SD-nedgång, och under valmyndighetens krash, sparad i lämkad ZIP fil. Valmyndighetens livedata efter krashen finns även med i länkad i ZIP-fil, kanske någon kunnig här även kan gräva lite i detta?)

  Jag kan överhuvudtaget inte se någon länk till Valmyndigheten om denna live-rapportering efter krashen, men jag är som sagt ingen expert på detta. Stämmer detta så undrar jag var de fick sina siffror ifrån med den uppdateringstakten som pågick!?

  Är det bara ett sammanträffande att Sverigedemokraterna sköt i himlen precis innan valmyndighetens sida kraschade, och att de bara minuterna efter kraschen börjar dyka? Och i samma veva räddas både Liberalerna och Miljöpartiet, som är mediernas gullegrisar, ifrån att hamna utanför riksdagen. Vad hände i går egentligen?

  Sverigedemokraterna skulle få 31,3% enligt felindex, Miljöpartiet & Liberalerna skulle vara f.d riksdagspartier. Det är inte logiskt att SD får mindre i verkligheten än i många opinionsundersökningar. Det har aldrig hänt förut, och det tabu som det innebär att erkänna SD sympati gör att de alltid kommer vara kraftigt underskattade i opinionen

  Alltså MÅSTE detta vara ett omfattande valfusk. Det räcker inte med att det skulle vara ett fåtal valdistrikt med korrupta rösträknare. Detta måste vara en betydligt större attack på demokratin.

  Och hur kan Löfven få 28% när opinionen visat 20-25%? Socialdemokraterna har alltid varit antingen spikade eller lätt överskattade i undersökningar. Det finns inga tveksamheter om att valfusk förekommit, snarare tvärt om när man läser #valfusk2018.

  Frågan är om någon kan bevisa att det hände något i samband med att valmyndighetens sida krashade. Hjälp demokratin att utreda detta. Finns det konkreta bevis på ett omfattande valfusk som svensk media och Valmyndigheten utfört tillsammans så finns det en tidning som kommer att ta upp detta: Nyheter Idag

  MVH Johan SR1-Opinion

  13

 33. Såg följande kommentar på en petition om valfusk. Nån som sett denna tidigare och har nämnda zip-filer?

  ”Kopiera vidare:

  Peter Bern skriver i PM till sina Fb-vänner:

  ”Hej! Jag är spärrad från att göra inlägg i ALLA grupper fram t.o.m 24
  september (alla grupper på FB).

  Detta hände efter att jag har gått ut med sparad webbplatsdata och bett kunnigt folk om att analysera denna data i olika grupper på Facebook. Jag är helt censurerad, och det är möjligt att jag inte ens kan posta det här inlägget. Hjälp mig snälla att kopiera ut det här i olika forum och grupper, hälsa från Johan på SR1-Opinion.

  SD´s siffror gick upp som USA:s ekonomi de sista åren. Vid 23 procent kraschar val.se och valmyndigheten.se (jag hade misstankar om att detta skulle hända om Sverigedemokraterna skulle explodera i valresultatet).

  Media fortsätter rapportera resultat, trots att det inte finns några data att hämta på valmyndigheten… Media rapporterar nu, fem minuter efter att val.se krashat med 23% på SD, att SD nu vänder nedåt.

  Jag tittar på var Expressen får sin webbplatsdata från, eftersom val.se ligger nere och det tidigare varit därifrån som de har tagit sin webbplatsdata. Jag granskar Expressen så gott jag kan, men sparar även ner webbplatsdata från flera av de valda stora TV och webbtidningarna.

  Det som jag kan se är att Expressen hämtar sina liveresultat från en egen undersida. Jag är rätt dålig på att analysera webbplatsdata, (webbplatsdata från SVT, SvD, Expressen och Aftonbladet under pågående SD-nedgång, och under valmyndighetens krash, sparad i lämkad ZIP fil. Valmyndighetens livedata efter krashen finns även med i länkad i ZIP-fil, kanske någon kunnig här även kan gräva lite i detta?)

  Jag kan överhuvudtaget inte se någon länk till Valmyndigheten om denna live-rapportering efter krashen, men jag är som sagt ingen expert på detta. Stämmer detta så undrar jag var de fick sina siffror ifrån med den uppdateringstakten som pågick!?

  Är det bara ett sammanträffande att Sverigedemokraterna sköt i himlen precis innan valmyndighetens sida kraschade, och att de bara minuterna efter kraschen börjar dyka? Och i samma veva räddas både Liberalerna och Miljöpartiet, som är mediernas gullegrisar, ifrån att hamna utanför riksdagen. Vad hände i går egentligen?

  Sverigedemokraterna skulle få 31,3% enligt felindex, Miljöpartiet & Liberalerna skulle vara f.d riksdagspartier. Det är inte logiskt att SD får mindre i verkligheten än i många opinionsundersökningar. Det har aldrig hänt förut, och det tabu som det innebär att erkänna SD sympati gör att de alltid kommer vara kraftigt underskattade i opinionen

  Alltså MÅSTE detta vara ett omfattande valfusk. Det räcker inte med att det skulle vara ett fåtal valdistrikt med korrupta rösträknare. Detta måste vara en betydligt större attack på demokratin.

  Och hur kan Löfven få 28% när opinionen visat 20-25%? Socialdemokraterna
  har alltid varit antingen spikade eller lätt överskattade i undersökningar. Det finns inga tveksamheter om att valfusk förekommit, snarare tvärt om när man läser #valfusk2018.

  Frågan är om någon kan bevisa att det hände något i samband med att valmyndighetens sida krashade. Hjälp demokratin att utreda detta. Finns det konkreta bevis på ett omfattande valfusk som svensk media och Valmyndigheten utfört tillsammans så finns det en tidning som kommer attta upp detta: Nyheter Idag
  MVH Johan SR1-Opinion”

  https://www.skrivunder.com/signatures/valfusk_2018/?uv=10210247?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&?&start=910

 34. Snart kommer vi att få veta att Postnord har ertappats med ett antal röstningslådor, som de av okänd anledning ej lyckats att köra ut. Meddelar samtidigt att man hittat en pall med endast SD-valsedlar. Transportstyrelsens företrädare uppger att man inte har sålt några personuppgifter till någon, för man har tappat bort sitt lösenord. Vem som är röstberättigad till riksdagsvalet spelar ju ingen roll. för man skall inte ställa grupp mot grupp, och att neka någon att rösta ingår inte i den värdegrund som media bestämt skall gälla. Kan heller inte neka någon som stoppat fler röstsedlar än en i valkuverten, det vore rasistiskt. Regeringsföreträdare kommer att skylla all inblandning i eventuella tvivelaktigheter i valets hantering på Ryssarna. Moderatledaren utropar sig till vinnare, men ingen har tydligen talat om för honom att alliansen är mindre än de rödgröna, och att Annie brukar rösta med de rödgröna för det mesta.
  Den ende som behåller lugnet är Åkesson.

 35. Många här är missnöjda med att SD inte fick 25-30% och tror att det varit valfusk. Men hade vi fått 25% hade det säkert varit svårt att tillsätta alla stolarna, det hade sannolikt kommit in fel folk som efter en tid hoppat av och blivit politiska vildar. Så det är bra att SD inte växer för fort.
  SD:s ökade med mer än ett helt Miljöparti, glöm inte det!

 36. många konspirationsteorier, dåliga förlorare och teorier utan mer underlag än önsketänkande och besvikelse.
  Tyvärr fick SD under 20% och Sverige galloperar vidare mot avgrunden.
  🙁

  • Konspirationsteorier finns alltid men hur kommer det att under val natten var det 6004 valdistrikt men nu sitter länsstyrelsen och räknar 6325 valdistrikt?

  • Man får ju bara dum på allvar om man inte fattar att det förekommit utbredd fusk. Det finns ju för fan 100-tals bilder, film- och ljudinspelningar under hashtaggen #valfusk2018!

   Du borde beläggas med röstförbud om du inte fattar det själv. Då har du bevisat att du har så dålig koll på verkligheten att du inte är kapabel till ett sånt ansvar som krävs för att rösta.

   • troll?
    är du klok eller?
    Hatar att SD fick så få röster.
    Inna du kommentera kanske du ska förstå vad du läser….

    • Fattar du inte att du gör bort dig, nåt djävulskt, när du skriver ”…utan mer underlag än önsketänkande och besvikelse.” när det FINNS 100-tals bevis i form av inspelningar?

     Det är ju bevisat, flera gånger om, att det skett valfusk! Men inte en jävel verkar bry sig. Skrämmande flathet folk visar upp. Det FINNS bevis, herregud människa, vad mer kräver du egentligen? Hur kan du ens vara så här såhär nonchalant?!

     • Oh jag bryr mig, mina vänner bryr sig. personer som är riktigt nasty bryr sig. Lövfen kommer inte komma undan med det här.

     • Då förväntar vi oss en sammanställning av allt det här fusket du surrar om med trovärdiga bevis så att varje ärende kan utredas. Tills dess….

     • Oroa dig inte, Jerry kommer inte att klara av att svara med mer sammanställning en en hashtag….
      Han kanske har läst beteendevetenskap på Chalmers….

     • Haha, inte ens egna förolämpningar kan du komma på själv? Och varför ska jag behöver komma med mer, när hashtaggen räcker gott och väl? Ska jag behöva ta en skärmpdump på allting under taggen? Behöver du hjälp med att knyta skorna med? Blir du matad med sked också?

 37. Har ni tänkt på detta …. att sista veckans förtidsröster och poströster från utlandet räknas i denna veckan …. kanske är det så att många SD:are har röstat sista veckan med poströstning … man tror att SD blir stora från Thailand .

 38. Kommande regering, oavsett om den är rödgrön eller nån annan blågrön sörja, kommer ha ett helvete att städa upp i det Sverige de gemensamt skapat. I valrörelsen har de alla gått ut och sagt att vi inte ska ha några områden med hedersförtryck eller shariapoliser. Våldet ska minska och poliserna ska bli fler. Nu får de leva upp till vad de sagt och vi kan sitta på läktaren och se dem städa. Kommer bli ett ramaskri i klansamhällena. Dessutom väntar sämre tider ekonomiskt.
  Jag är helnöjd med att de själva får städa efter sig, varför skulle vi göra det åt dem?

 39. SD borde släppa frågan om sänkt gräns för fri abort. Regionrådet i Skåne är inne på samma sak. Få svenskar håller med dem i detta och det har ingen bäring på övrig politik. Låt saken vara och stryk det i partiprogrammet, sådant gynnar bara våra motståndare!

  • Dundermiss av sd. Bieler och tjejligan i liberala sd som fick för sig att skriva ihop det där tror jag. Jimmie skulle sagt stopp, han tycker det är en icke-fråga personligen.

   • Där tror jag du har fel, jag tror det där är ett arv från det gamla SD. Abortmotstånd finns ju i vissa åsiktsfickor, å ena sidan kristna fundamentalister, å andra sidan vitnationalister som menar att aborter är ett sätt för ”fienden” att minska antalet vita barn så att främmande raser ska kunna överta vårt land. Man kan förvisso ha argument för att sena aborter är traumatiska och riskabla för kvinnan samt att det kan kännas etiskt bekymmersamt att abortera ett foster som med modern teknik kanske kunde överleva i kuvös, men enligt min mening är detta en fråga som skadar SD, stöter bort kvinnliga väljare och inte är väsentlig för dess politik. Jag tror inte att Paula Bieler eller Ebba Hermansson, som nu får försvara partilinjen, egentligen tycker detta är viktigt. Stryk den ur partiprogrammet!

 40. Det kan dyka upp fler fel innan alla röster är färdigräknade och godkända. Det är bara att hålla tummarna att ytterligare fel som upptäckts gynnar SD.

  Egentligen är det förvånansvärt att SD inte fick fler röster. Fusket kanske har varit mer omfattande i detta val än i tidigare val.

 41. Vad är det som garanterar att valfusk inte sker i detta val. De rapporterar in felaktiga siffror och det tar ett dygn innan det upptäcks….synnerligen konstigt.Spånga /Rinkeby där sossarna får 80% av rösterna…vaa!!!! Vem kontrollerar att röster inte försvinner…Det är skrämmande dålig kontroll av hur röstningen går till och i detta ödesval är jag övertygad att saker och ting inte har gått rätt till. Med tanke på det stora intresset för SD och det stora missnöjet med regeringen så är valresultatet valfusk på högnivå.

 42. 13 gånger så många ogiltigförklarade röster i det här valet jämfört med förra.
  2014; 2156 stycken
  2018; 24 479 stycken + 3950 på ej befintliga partier = 28 429 stycken

  • SNÄLLA SAMNYTT, UNDERSÖK DETTA NÄRMARE OCH SKRIV OM DET!, Handlar ju om nästan en tolvdubbling av antalet ogiltigförklarade röster jämfört med 2014 (se raden ”OG Ogiltiga röster – övriga”). Vänstermänniskor inkl. sossar, invandrare (muslimer, klaner etc) kan alla på en mängd platser såsom rösträknare saboterat röstsedlar alt. felaktigt angivet dem såsom ogiltiga när de sett att en röst varit på SD eller AfS. Detta skulle ju förklara det minst sagt underliga valresultat: Sossarna minskar nästan inte, SD ökar måttligt, MP, L och KD blir kvar, medan AfS och MS inte kommer in i riksdagen och påstås ha fått väldigt få röster jämfört med förväntningarna).

   https://data.val.se/val/val2014/slutresultat/R/rike/index.html

   https://data.val.se/val/val2018/valnatt/R/rike/index.html

  • Rysslands fel, fattar du väl? Möjligen handlar det om ”språkförbistringar”.

   Anmäl ALLT och gör ALLT för att fusket ska uppmärksammas internationellt!

   • ”98.000 fler får rösta i 2018 års riksdagsval. 87 % av dem är utrikes födda”. Inget fusk direkt med indirekt fusk av S 🙂

   • Nån pålitlig ekonom borde kolla på detta: ”98.000 fler får rösta i 2018 års riksdagsval. 87 % av dem är utrikes födda”. Bilden klarnar ju.

  • Allah är inte ett giltigt val.

   Så med 400.000 fler röstberättigade invandrare mot förra valet är det inte märkligt att ogiltigförklaringen gått i taket.

   Det är lika omärkligt som att skolresultaten kommer att fortsätta nå nya bottnar.

 43. Efter alla diskutinoner hur kan vi alla ALLA rädda nya dagbladet från att finnas när dom igenteligen vill rapportera från ett land alla finns i utan att vara påverkad av något politiskt parti och är helt opartisk i synen av svensk politik. Får inte Sverige ha någon ytrandefrihet alls eller?

  • Nu är det en fråga om att själv ta den självklara rätten att sjunga ut. Fråga inte om du får utan ta dig rätten. Räkna med att det kommer att göra ont. Frihet kostar på.

  • Framgång , va? Detta var sista chansen demografiskt.

   Så nu ska vi alltså ha 4 år till av mjäk mjäk i riksdagen och en jag är så
   ”tvöött på dessa individerna” Åkesson.

   Seriöst Afs i riksdagen med Ahl hade gjort debatterna underhållande men nu blir det bara politisk smörja.

   Tvi och fy vilket pissval de lyckades få till globalisterna.

   Svenska folket går nu mot en säker död på några få års sikt.

 44. Kan det vara så att Ryssland vill att Sverige ska gå dåligt och därför hackade dom valsystemet så Stefan Löfven får fortsätta att förstöra Sverige? Putin såg möjligheten att krossa Sverige innefrån, eftersom det bästa för Sverige vore en SD politik men Russians vill ha ett sämre EU för deras fördel.

 45. Sverigevänner ska inte vara Putin älskare, Ryssland vill inte Sveriges bästa utan vill se ett försvagat EU och därför har Ryssland hjälpt S i den här valrörelsen. MSB Dan Eliasson vågar knappt nämna utländsk valpåverkan efter valresultatet. Men innan valet var det andra ord som skräddades av Dan Eliasson…

 46. SD borde plockat ytterligare några mandat därifrån som skadeståndsersättning och som en början på att återställa landet i ett normaltillstånd !

 47. Forskare: ”Vad håller de på med?”

  Marja Lemne, statsvetare och lektor vid Södertörns högskola, säger till TT att hon är upprörd över myndighetens miss.

  – Som förvaltningsforskare undrar jag vad Valmyndigheten håller på med.

  Valsajten kraschar, avtalet med Postnord funkar inte – det är häpnadsväckande saker.

  Det kanske är dags att granska även denna myndighet, säger Marja Lemne.

  • Kopiera vidare:

   Peter Bern skriver i PM till sina Fb-vänner:

   ”Hej! Jag är spärrad från att göra inlägg i ALLA grupper fram t.o.m 24 september (alla grupper på FB).

   Detta hände efter att jag har gått ut med sparad webbplatsdata och bett kunnigt folk om att analysera denna data i olika grupper på Facebook. Jag är helt censurerad, och det är möjligt att jag inte ens kan posta det här inlägget. Hjälp mig snälla att kopiera ut det här i olika forum och grupper, hälsa från Johan på SR1-Opinion.

   SD´s siffror gick upp som USA:s ekonomi de sista åren. Vid 23 procent kraschar val.se och valmyndigheten.se (jag hade misstankar om att detta skulle hända om Sverigedemokraterna skulle explodera i valresultatet).

   Media fortsätter rapportera resultat, trots att det inte finns några data att hämta på valmyndigheten… Media rapporterar nu, fem minuter efter att val.se krashat med 23% på SD, att SD nu vänder nedåt.

   Jag tittar på var Expressen får sin webbplatsdata från, eftersom val.se ligger nere och det tidigare varit därifrån som de har tagit sin webbplatsdata. Jag granskar Expressen så gott jag kan, men sparar även ner webbplatsdata från flera av de valda stora TV och webbtidningarna.

   Det som jag kan se är att Expressen hämtar sina liveresultat från en egen undersida. Jag är rätt dålig på att analysera webbplatsdata, (webbplatsdata från SVT, SvD, Expressen och Aftonbladet under pågående SD-nedgång, och under valmyndighetens krash, sparad i lämkad ZIP fil. Valmyndighetens livedata efter krashen finns även med i länkad i ZIP-fil, kanske någon kunnig här även kan gräva lite i detta?)

   Jag kan överhuvudtaget inte se någon länk till Valmyndigheten om denna live-rapportering efter krashen, men jag är som sagt ingen expert på detta. Stämmer detta så undrar jag var de fick sina siffror ifrån med den uppdateringstakten som pågick!?

   Är det bara ett sammanträffande att Sverigedemokraterna sköt i himlen precis innan valmyndighetens sida kraschade, och att de bara minuterna efter kraschen börjar dyka? Och i samma veva räddas både Liberalerna och Miljöpartiet, som är mediernas gullegrisar, ifrån att hamna utanför riksdagen. Vad hände i går egentligen?

   Sverigedemokraterna skulle få 31,3% enligt felindex, Miljöpartiet & Liberalerna skulle vara f.d riksdagspartier. Det är inte logiskt att SD får mindre i verkligheten än i många opinionsundersökningar. Det har aldrig hänt förut, och det tabu som det innebär att erkänna SD sympati gör att de alltid kommer vara kraftigt underskattade i opinionen

   Alltså MÅSTE detta vara ett omfattande valfusk. Det räcker inte med att det skulle vara ett fåtal valdistrikt med korrupta rösträknare. Detta måste vara en betydligt större attack på demokratin.

   Och hur kan Löfven få 28% när opinionen visat 20-25%? Socialdemokraterna har alltid varit antingen spikade eller lätt överskattade i undersökningar. Det finns inga tveksamheter om att valfusk förekommit, snarare tvärt om när man läser #valfusk2018.

   Frågan är om någon kan bevisa att det hände något i samband med att valmyndighetens sida krashade. Hjälp demokratin att utreda detta. Finns det konkreta bevis på ett omfattande valfusk som svensk media och Valmyndigheten utfört tillsammans så finns det en tidning som kommer att ta upp detta: Nyheter Idag

   MVH Johan SR1-Opinion

   Tror det kan ligga nåt i denna text.

 48. Det där mandatet var oerhört viktigt. Nu är det inte möjligt för Centerpartiet att ensamt göra uppgörelser som afganamnestin och liknande idiotier med de rödgröna.

  • Dom vill inte ha med SD i förhandlingarna för att dom anses extrema. Jag tycker att det är extremt att tro att Sverige kan ta emot hur många invandrare som helst. Alla dom 7 partierna trodde att dom svenska skattebetalarna hade råd att försörja hur många människor som helst, det är extremt.

   • Det tror de fortfarande, och de är därmed rätt så lika sina sympatisörer.

    Folk är inte så dumma som man kan tro.
    De är ännu dummare.
    (Stickan Andersson,
    låtskrivare och musikförläggare)

 49. Angående Alternativ för Sveriges magra resultat:

  Det är väldigt suspekt när Alternativ för Sverige var det näst största partiet på alla sociala medier och att Afs skulle fått liknande som Medborgerlig samling som låg ljusår efter i Sociala medier.

  Afs hade dessutom röstsedlar ute i lokalerna det hade inte medborgerlig samling åtminstone där jag bor.

  Det tredje är att Afs naturligtvis påverkas extremt mycket av ett ”litet” valfusk på några distrikt.

  Tänk er :

  1 % av valboskapet är 75.000 individer.

  Afs har 50-70.000 följare på facebook samma som Centern.

  Läggs där till andra sociala medier är det ett par hundra tusen.

  Men Afs har också en extremt aktiv väljarbas dvs. många har delat ut valsedlar själva och varit aktiva och öppna inför släkt och vänner om deras ställning.

  Afs har haft en extremt aktiv valturné.

  Att under hälften av deras följare på Facebook skulle ha röstat på Afs tycks ju vara helt osannolikt.

  Jag hade garanterat gissat på runt 3 dubbla med tanke på deras höga aktivitet samt att många SD-väljare faktiskt de facto gick till Afs samt att många inte röstat på SD tidigare då de inte kunnat indentifiera sig med SD´s översittar ledning men nu valt Afs som har haft sunt förnuft som motto.

  Att typ runt 30.000 skulle ha röstat Afs efter allt ovan håller jag som en osanning helt enkelt.

  Eller kan någon fylla i varför vi ska acceptera det här resultatet?

  • Håller helt med. AfS resultat är mer ögonbrynshöjande än SD:s magra resultat. Säker kan man ju förstås inte vara men det känns bra underligt.

   • Afs borde ju kunna skicka ut en inofficiell undersökning bland anhängarna om hur många som röstat och om de vet fler som röstat Afs som inte följer sociala medier.

    Torde vara möjligt utan att det blir en registrering av namn med lite algoritmer.

    • AFS var iscensatt av sossarna för att splittra SD flanken.
     Ni kommer aldrig att höra mer om AFS eftersom valet är över , deras funktion och uppdrag är slut,

     • Ja absolut det låter ju jvligt sannolikt.

      Det är därför Socialdemokraterna gjort så mycket reklam för dom då förstår jag.

    • Dessutom vet de sannolikt hur många som beställt valsedlar levererade hem, i stort sett samtliga av dessa röster torde ha gått till AfS. Har man gjort sig omaket att beställa valsedlar är man intresserad av att lägga sin röst på partiet.

  • Gustav är enormt starkt bland 18-29 års åldern runt om i Stockholm, SDU med sina 10000 medlemmar och även Afs med 1300 aktivister. Det rimliga är att många Afs röster har räknats som ogilltliga. Ogiltliga röster har dessutom blivit tio gånger större än föregående val. Dramatisk ökning. Skulle tro att ett mer rimligt resultat är 3% för partiet med tanke på stödet från många alternativa medier och förespråkare som lockar flera tiotusentals publik med visningar oftas över hundratusen.

   • Japp åtminstone faller ju teorin med ryska bottarna som expressen och aftonbladet drev… utifall resultatet skulle bli bra.

    De tycks ju inte haft så stark påverkan. Men då blir väll narrativen att Dan Eliasson lyckades rädda oss från Rysk Bot påverkan.

    Det är tamejfan infatilt nivån på propagandan.

  • Glöm inte att valdeltagandet sjönk detta val från 85,6% till 84,7%. Hur kan valdeltagandet sjunka 1% när förtidsröstning blivit vanligare och valdeltagandet har historiskt sätt alltid ökat lite. Skulle gissa att valdeltagandet låg på 86% och 1% där vad Afs som Dan Eliasson valde att radera från systemet.

 50. Kopiera vidare:

  Peter Bern skriver i PM till sina Fb-vänner:

  ”Hej! Jag är spärrad från att göra inlägg i ALLA grupper fram t.o.m 24 september (alla grupper på FB).

  Detta hände efter att jag har gått ut med sparad webbplatsdata och bett kunnigt folk om att analysera denna data i olika grupper på Facebook. Jag är helt censurerad, och det är möjligt att jag inte ens kan posta det här inlägget. Hjälp mig snälla att kopiera ut det här i olika forum och grupper, hälsa från Johan på SR1-Opinion.

  SD´s siffror gick upp som USA:s ekonomi de sista åren. Vid 23 procent kraschar val.se och valmyndigheten.se (jag hade misstankar om att detta skulle hända om Sverigedemokraterna skulle explodera i valresultatet).

  Media fortsätter rapportera resultat, trots att det inte finns några data att hämta på valmyndigheten… Media rapporterar nu, fem minuter efter att val.se krashat med 23% på SD, att SD nu vänder nedåt.

  Jag tittar på var Expressen får sin webbplatsdata från, eftersom val.se ligger nere och det tidigare varit därifrån som de har tagit sin webbplatsdata. Jag granskar Expressen så gott jag kan, men sparar även ner webbplatsdata från flera av de valda stora TV och webbtidningarna.

  Det som jag kan se är att Expressen hämtar sina liveresultat från en egen undersida. Jag är rätt dålig på att analysera webbplatsdata, (webbplatsdata från SVT, SvD, Expressen och Aftonbladet under pågående SD-nedgång, och under valmyndighetens krash, sparad i lämkad ZIP fil. Valmyndighetens livedata efter krashen finns även med i länkad i ZIP-fil, kanske någon kunnig här även kan gräva lite i detta?)

  Jag kan överhuvudtaget inte se någon länk till Valmyndigheten om denna live-rapportering efter krashen, men jag är som sagt ingen expert på detta. Stämmer detta så undrar jag var de fick sina siffror ifrån med den uppdateringstakten som pågick!?

  Är det bara ett sammanträffande att Sverigedemokraterna sköt i himlen precis innan valmyndighetens sida kraschade, och att de bara minuterna efter kraschen börjar dyka? Och i samma veva räddas både Liberalerna och Miljöpartiet, som är mediernas gullegrisar, ifrån att hamna utanför riksdagen. Vad hände i går egentligen?

  Sverigedemokraterna skulle få 31,3% enligt felindex, Miljöpartiet & Liberalerna skulle vara f.d riksdagspartier. Det är inte logiskt att SD får mindre i verkligheten än i många opinionsundersökningar. Det har aldrig hänt förut, och det tabu som det innebär att erkänna SD sympati gör att de alltid kommer vara kraftigt underskattade i opinionen

  Alltså MÅSTE detta vara ett omfattande valfusk. Det räcker inte med att det skulle vara ett fåtal valdistrikt med korrupta rösträknare. Detta måste vara en betydligt större attack på demokratin.

  Och hur kan Löfven få 28% när opinionen visat 20-25%? Socialdemokraterna har alltid varit antingen spikade eller lätt överskattade i undersökningar. Det finns inga tveksamheter om att valfusk förekommit, snarare tvärt om när man läser #valfusk2018.

  Frågan är om någon kan bevisa att det hände något i samband med att valmyndighetens sida krashade. Hjälp demokratin att utreda detta. Finns det konkreta bevis på ett omfattande valfusk som svensk media och Valmyndigheten utfört tillsammans så finns det en tidning som kommer att ta upp detta: Nyheter Idag

  MVH Johan SR1-Opinion

 51. Hur ska Ygeman förhålla sig till de ”oanständiga” skåningarna där SD är störst. m någon är oanständig i detta land bör han själv titta sig i spegeln. Där ser han en som fick sparken som inrikesminister för att han uppträtt oanständigt med svenskarnas säkerhet i samband med IT-skandalen. Så ta och skriva ner tonläget pajas.

 52. Svartmålning av SD och lögnaktiga påståenden på arabiska. Där är sossarnas framgång i valet, som i realiteten är ett rent fiasko. Och Ygeman pratar om anständighet. ”Anders Ygeman hamnade i hyrestvist om ett skadat hus, drog på sig 32 betalningsanmärkningar och dömdes för olaga intrång”. Det är vad han kallar anständigt.

 53. Vem är högste ansvarig på valmyndigheten? Är det inte chefen för MSB, dvs herr Eliasson? Hm, känns inte det namnet bekant?

 54. Media fortsätter att försöka trycka ner SD-väljare.

  ”Forskare: Samband mellan låg utbildning och SD-röst”

  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/forskare-samband-mellan-lag-utbildning-och-sd-rost/

  Ok…. då kollar jag (som tydligen är en lågutbildad ingenjör) vart S är allra starkast

  – nämen vad konstigt….

  Jag antar att utbildningsnivån måste vara skyhög i områden som Fröslunda, Lagersberg, Gottsunda, Vivalla m.m……… Vad beror i så fall den skyhöga arbetslösheten på i dessa ”utsattta” områden?

  • Förmodligen är det väldigt hög utbildningsnivå för att få bli pizzabagare eller Taxichaufför. Så vad är din ingenjörsutbildning jämfört med dem.

   • Absolut. För att inte tala om alla stenbrytare som bryter upp gatstenar och pyrotekniker som eldar bilar. Det klarar inte vem som helst.

    Väldigt intressant att kolla valdatat. Välj endast SD och kolla i olika kommuner. De visar de tre högsta och tre lägsta. SD ligger mellan 20-30% i väldigt många områden.

    • Jag känner en som utbildade sig till redovisningskonsult och praktikplatsen han fick var för en revisorfirma i Malmö som mest hade kunder från just Taxi och pizzafirmor. nästan ingen av dem betalade någon skatt. Polaren fick order att låta det passera för innan bokföringsåret slut skulle de flesta av kunderna ändå vara tillbaka i sina hemländer och resten fick de hitta på en förklaring till om skattemyndigheten hörde av sig.

     • Har en polare på försäkringskassan som jobbar med sjukersättning och där är det raketforskande läkare med namn som Aschmed och Mohammed som fyller ut läkarintyg till ansökningar om sjukpenning. Det ska mycket till innan de nekar de namnen enligt polaren.

     • Jo jag tackar. Ska man ha sjukpenning måste man väl ha ett arbete att vara sjuk ifrån först. Man blir matt…

     • Det ordnar kusinen på taxifirman papper till.

      Sedan är det ju lite speciellt för invandrare får i vissa fall tillgodoräkna arbetstid från hemlandet.

      Så nemas problemas på den punkten.

     • Jo jag hörde någonstans för en tid sedan någon myndighetsperson som, när vederbörande pratade om företag, lät förstå som något helt normalt att ”…de företag som betalar skatt och de som inte gör det…”. Om detta är dagens synsätt i landets ledning så är det bara att packa ihop.

  • Ja men precis det är bara raketforskare läkare och …. kebabtekniker som röstar på S

   Därför de går så starkt i rosengård, bergsjön och rinkeby.

   Som civilingenjör står man lågt i jmfl med kebabtekniker numera så jag instämmer i forskarens slutsatser.

  • Bra sammanfattat:) Vi lågutbildade ingenjörer begriper ju inte bättre än att rösta på SD. De ger sig inte i sin svartmålning. Hoppas att verkligheten snart kommer ifatt dem och nyval står för dörren.

   • Nä precis. Jag måste tacka alla kända kändisar för att de berättar för oss vanliga ingenjörer hur vi skall tänka. Nästa val skall jag hyra in raketforskaren Kjell Bergkvist som tankekonsult – så att det blir rätt.

  • Fick höra igår att de som röstar ”rasistiskt” är korkade och outbildade. Jag sa då till personen att t.ex AFS består av en del civilingenjörer och läkare..och att jag själv snart är färdig ingenjör.
   Om man läser om blå personlighet (finns även röd, grön, gul) så sägs det att de är analytiska, har god logistik förmåga och uppfattas som konservativa och skeptiska m.m. Dessa hittar man inte sällan bland yrken som ingenjörer, ekonomer och forskare. Åt vilket håll ligger då egentligen ”främlingsfientliga” partier? Jo de brukar bl.a beskyllas för att vara bakåtsträvare (=konservativ) och skeptiska (konspirationsteoretiker)
   Skulle tippa på att många som röstar SD (outbildad som utbildad) har en hel del blått i sig:
   ◾vill att saker och ting ska fortsätta som det alltid har varit (svenskt och lugn o ro)
   ◾kan analysera och räkna på hur framtiden kommer att se ut (om tex massinvandringen fortsätter)
   ◾kan föra logiska argument
   ◾är skeptiska (till bl.a media och politiker)

   Om vilka är det som man kan säga helt tvärtom? Enligt mig är det V och Fi.. båda mycket långt ut till vänster.

  • Ja fast arbeyslösheten i dessa områden kan förklaras med väldigt hög utbildning där många är kraftigt överkvalificerade för de jobb som finns att tillgå.

 55. ygeman såg sjuk ut på valnaytten, däremot Löfven såg ut att trivas
  det verkarvara hans livsluft att det kör ihop sig.
  Då lever han upp.
  SD kan väl blockera allt tills det blir nyval så att MP får lämna.

 56. S har innan valet pumpat ut att risken för ”rysk valpåverkan” är stor = SD blir större. SD är kända russofober och köper den anglo-amerikanska propagandan om Ryssland som ”the bad guy” som övriga 7-klöver partier gör. Dagarna före valet började S (Eliasson, deras lilla knähund på MSB) sprida att valpåverkan inte var så stor. Sedan fick helt plötsligt S 28% och SD 17,7% och AfS blev marginaliserade till MED´s nivå. Man behöver inte vara helt konspiratorisk för att se ett samband här…

  • Än sålänge finns det iofs bara handfasta bevis på det sedvanliga sossefusket, som att:

   ”Hjälpa” folk i valbås
   Lägga SD/AfS valsedlar väl synliga för alla, eller på annan plats.
   Att inte packa upp dem öht.
   Slänga en packe räknade här och där.
   Säga åt folk att inte försegla kuvert.
   Låta Muhammedanska män välja åt sina fruar, osv

   Men man behöver inte vara någon större Einstein för att inse att det även finns stora inflytelserika globala o ljuskygga krafter, som inte varit intresserade av ett SD som största parti eller ett AfS i riksdagen (krafter som tjatat om rysk valpåverkan osv). Frågan är hur långt dessa varit beredda att gå.

   • De är beredda att gå hur långt som helst.
    Då även folkmord ses som rumsrent i deras salonger med ”döda barn” som prydnader vid middagarna.

 57. Om man tittar var sossarna har sina stora väljargrupper så förstår man deras politik. Migrationsverket har väl redan lämnat svar på vilket valresultatet kommer att bli år 2022.

 58. Ser någon ett samband varför Dan Eliasson blev tillsatt som chef över MSB som ansvarar för valmyndigheten, sådär precis innan valet? Socialdemokraterna låg på 22% i mättningarna och planerade säkert något för att rädda socialdemokratin. Vi har ju alla hört hur Stefan Löfven är fullkomligt maktgalen.

  • Helt uppenbart att alla SDs röster inte har räknats. Hoppas på nyval och att S och M sjunker ännu mer i det nya valet för att väljarna förstår att det annars blir ett nytt DÖ.

   • 7-partiet kommer aldrig släppa makten och sin försörjning frivilligt.
    Speciellt inte över en så löjlig sak och ett så trubbigt verktyg som folkomröstning.

 59. En bekant till mej, som är indier,sade att politiska ledare oftast är extremister, och ej beteer sig som vanligt folk! Det ligger något i det, tycker jag!

  • Ja, tar dom inte tag i detta valfusk och gör ett omval på rätt sätt så är det sista gången jag och mina nära går och röstar… det spelar liksom ingen roll. Jag hör många som resonerarså här nu😣

   • Nej TVÄRTOM så skall man TVINGA dom att fortsätta att fuska men vad man gör vid nästa val tar ett tydligt steg åt höger !
    Röstade du på 7K så röstar du på SD nästa gång.
    Röstade du på SD så väljer du istället AFS nästa gång.
    Ja och röstade du AFS så röstar du Nordiska Motståndsrörelsen nästa gång.

    Ta ett tydligt steg åt höger för att tvinga dom att fortsätta att fuska !
    Carte blanche !

    Kriget har bara börjat och kampen blir lång !

  • Konstigt att de flesta nu börjat accepterat valresultatet trotts alla rapporter om oegentligheter runt om i landet och hur det har fuskats på sina ställen. Jag menar verkligen fuskats och inte bara om försvunna valsedlar. Inte att förringa men om socialdemokraten som i praktiken röstade åt andra och som jag fick reda på av en så fanns det en hel säck full av valsedlar inne i sammanräkningsrummet vilket är förbjudet. Tyvärr tänkte han inte över det förrän jag frågade hur rösträkningen gick till.

  • Jag tycker nog att folk är så här idag och det gäller det mesta. Man säger en sak och gör en annan. Det finns ju de som är så goda grannar och sedan pratar skit om varandra i nästa veva. Jag tycker att detta fenomen har tilltagit. Det som är kvar är väl att folk börjar anmäla varandra också för allt och allting.

   • Ja det är den svenska kulturen av hederlighet och raka rör som man håller på att ta bort till förmån för misstänksamhet och egoism. Och allt göms under de genomfalska flosklerna som ”allas lika värde” och ”värdegrund”.

    • Jag förstår inte varför inte SD kräver omval. Jag fick reda på att vem som helst har rätt att vara inne i sammanräkningsrummet under sammanräkningen av valsedlarna om man vill vara säker på att det går rätt till. Hur många vet om det? Jag visste det i vilket fall inte.

   • Ja individualismen har verkligen slagit djupa rötter i Sverige.
    Men det blir så när man splittrar ett folk från att ha gemensamma mål och värderingar, genom massinvandring t.ex.
    Detta vet de som sitter bakom gardinerna och styr.

    Dekadens, homolobbande, rasblandning, feminism och pornografi är också skarpa verktyg som används flitigt.
    Bryt upp nationer, förslava folken. Det är agendan.

 60. Det verkar inte som om Sd bryr sig om manipulationen av valet, har inte hört ett knyst därifrån, inte från samnytt heller för den delen.

     • Det har skötts från MSB, en person har suttit och delat ut procent till de olika partierna, genomtänkt för att det ska se trovärdigt ut.

     • Resultatet måste även stämma antalsmässigt med de fysiska valsedlarna. Det är en betydligt svårare operation som kräver mycket folk …och där kommer det förr eller senare vara någon som läcker.

     • Man har förlitat sig på att det inte är någon som orkar gå igenom allt, alla siffror som kommit in till valmyndigheten har manipulerats.

     • …isf så kanske det ”råkar” bli brand i något arkiv, eller en läglig vattenskada, med översvämmning, där man under saneringsarbetet tvingas slänga en massa material.

     • Dvs du ska ha mutat alla dom ca 10 valförrättarna i varje valkrets du vill manipulera och byta ut rätt antal valsedlar. Vilket gör att det är ett antal valkretsar du måste modifiera för att ändra ett valresultat i någon markant riktning. Att tro sådana mängder av vanliga människor skulle gå med på att köpas och att ingen skulle anmäla och gå till media med uppgiften är högst otroligt

    • Mycket troligt. När 78% i en valkrets i Rinkeby lägger sin röst på sossarna gnuggar Löfven händerna. Triggat och klart.

    • Har för mig att Anders Lindberg på AB gissade att SD skulle få 17-18 %. Då garvade jag, men i efterhand kan man ju konstatera att han gissade väldigt rätt.

  • Tror Samnytt har blivit hotat av nedsläckning.
   nyadagbladet.se och katerinamagasin.se har blivit nedsläkta så hotet är verkligt i vår diktatur.

 61. Dan Eliasson kunde inte få folkets företeende hos färsäkringskassan och polisen. Hur ska folket kunna ha förtroende över valmyndigheten när Dan Eliasson är ansvarig över myndigheten via MSB. Inte märkligt att folk tvivlar på valfusk egentligen.

 62. Viktigt mandat på många sätt.

  Både Åkesson och Ygeman var ute i AGENDA och talade om att det inte fanns en chans att släppa fram en Alliansregering…

  Sen kom Majoren Björklund in och talade om att han skulle bilda en Alliansregering.

  HAHA!
  Man undrar ju vad det är för kompletta dårar som representerar Sverige. En skam för Europas parlamentarism.

  Som vanligt en enda vuxen i rummet. Jimmie Åkesson.

  Riktigt absurt blir det sedan när clownerna beskyller SD för att orsaka kaos!?!?!?!?
  Vad är det för mental nivå på de här individerna?

 63. Vad hände med ryska bot påverkan månntro….

  Kanske Dan Eliasson räddade oss tillbaka in i multikulturella värmen?

 64. Valmyndigheten har fått order om att kasta till SD en köttbit så att deras väljare tappar fokus på det uppenbara valfusket.

 65. Vetenskapsradions gäst Patrik Oksanen, Hudiksvalls Tidning angriper oemotsagd Fria Tider & Samhällsnytt och ”partier som är emot EU” som klandervärda. https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1144199?programid=412&start=823

  Programmet handlar om ryska trollfabriker, att utländsk påverkan på valet fortsätter och inhemsk påverkan 24/7/365 från alternativa medier. Och vad myndigheterna gör för att motverka.

  MSB har stulit 10 procentenheter från SD för att rädda S, MP, KD och L

   • Det gör väl knappast Ryssland unika om de rapporterar falska nyheter om krigssituationer. Jämför Saddams wmd Irak, tonkinbukten Vietnam.

    • Unika i att aktivt driva ett kontinuerligt flöde av falska nyheter och felaktigheter för att skön eller svartmåla egna eller andras aktiviteter. Unika som inget annat land genom volymen på regimstyrda kanaler som producerar ”nyheterna”. Hur man i vissa fall tillverkar påståenden med blandade budskap med olika riktning i syfte att förvirra folk och dränka verkliga nyheter i en väv av tveksamheter.

 66. Vad jag är intresserad av är alla de ”fel” som INTE korrigerats. Vem vet, kanske AfS borde sitta i riksdagen nu. Det skulle förklara SD’s låga valresultat.

  • Tittar man på siffrorna så ser det ut som folk har röstar SD i kommunalvalet och på sossarna i riksdagsvalet.
   Varför skulle man göra så? Man kanske skulle räkna på siffrorna ordentligt.

   • Om det kommer bevis för omfattande valfusk kan jag ändra mig. I nuläget är det bara lösa spekulationer om händelser som alla var för sig går att förklara.

  • Självklart förekommer det fel i en verksamhet som bokstavligen gäller 15 miljoner papperslappar som ska sorteras i åtta – tio högar och räknas samman.

   Det förekommer också rent fusk eller sabotage, eller försök, även om jag tror att det är sällsynt. Men under inga omständigheter kan jag tänka mig att felen eller sabotagen kan vara så omfattande att de påverkar valutgången.

   SD’s låga valresultat innebär en ökning av SD’s procent och mandat med ungefär 1/3, vilket i sammanhanget är rekordstort. Jag skulle också gärna ha sett SD öka med 100 %, till valresultat 26 %, men så blev det inte.

   Har du någonsin stannat i vallokalen och varit med som åskådare till räknandet?

   • Nej det har jag inte… men jag litar inte på systemet längre. När en Tandhygienist får sparken och tvingas betala en halv miljon för att han gör sitt jobb – så kan det förekomma valfusk också.(tex) AfS skulle vara rena MARDRÖMMEN för systemet.

  • Glöm inte skandalerna från Bommersvik. Han har nog mycket personligt på alla sossar sen juniortiden. Han har inte glömt när Ljugeman hånglade upp lillmogge. Varför tror du lillmogge försvarar Dan E?

  • Ja, något måste den karln ha i bakfickan för att gå från toppjobb till toppjobb trots ständiga bevis för förstörelsen han åsamkar.

 67. S+C+V+MP=174
  S+C+L+MP = 165
  M+C+KD+L+MP= 157
  M+SD+KD = 146
  S+V+MP =144
  M+C+KD+L= 142

  Ingen av dessa är speciellt trolig, så om inte vi får se en S+C+V+L+MP = 193
  så måste 2 av de 3 stora partierna gå ihop och inte nog med det, de måste minst ha ett tredje parti för att få majoritet.
  Kanske kanske kan vi få en S+M+SD= 234

 68. Det här blir bara bättre och bättre!Blir spännande att se var utlandsrösterna hamnar.Kunde bara Kristersson göra slut med marginalpartierna C och L och ta en nattmacka med tillhörande pilsner tillsammans med Åkesson så skulle Sverige kunna bli Sverige igen.En koalition mellan M,Sd och Kd skulle kunna bli en växande framgångssaga som till nästa val skulle kunna göra slut på vänstern för gott.

 69. Mycket bra för SD som jag hejar på, men den tanke som osökt infinner sig är att det här är osannolikt perfekt för Löfven.

 70. ”Skickat fel siffror”. De miljöpartistiska aktivister som tagit jobb som valförrättare och gått kurs för valförrättare kan inte klara de enklaste uppgifter med sina cannabispåverkade hjärnor.

 71. Strålande att det blir näbbjäddans parti C som mister ett mandat.
  Nu börjar valfusket att komma fram?
  Hur många distrikt har detta hänt i?
  Märkligt att det alltid är SD som drabbas.
  Samma när det är utsändning.

 72. Sd som största parti – en omöjlig situation för det svenska politiska etablissemanget att hantera – därav valmanipulationen.

 73. Svaret på regeringsfrågan:
  Fimpa Annie. En regering bestående av SD+M+KD+L skulle ge majoritet i riksdagen (175 mandat).

  Lööf och hennes C drar allt mer vänster så ideologiskt passar dom ändå inte in i Alliansen.

  Kruxet blir att övertyga Jan Björklund som tydligen lovat sina två adopterade barn att inte ge inflytande åt SD. Men om han nu säger sig vilja ta ansvar för Sverige tycker jag han ska ställa sig frågan: I hans ämbete som politiker och partiledare (och presumtiv regeringsföreträdare), i vilken ordning sker prioriteringen: landet först, eller familjen och prestigen först?

 74. Forskare: ”Vad håller de på med?”

  Marja Lemne, statsvetare och lektor vid Södertörns högskola, säger till TT att hon är upprörd över myndighetens miss.

  – Som förvaltningsforskare undrar jag vad Valmyndigheten håller på med.

  Valsajten kraschar, avtalet med Postnord funkar inte – det är häpnadsväckande saker.

  Det kanske är dags att granska även denna myndighet, säger Marja Lemne.

 75. En annan sak som retar mig till vansinne är när Löfvén ”Rasist”-stämplade SD TVÅ gånger inom loppet av 30 sekunder på väg in i Vallokalen. Det gör han för att avskräcka folket från att rösta rätt.

  Tänk ifall Åkesson skulle kalla Sjuklövern för Folkförrädare två gånger inom 30 sekunder så att spottet yrde. Och ingen sa emot honom. Lek med den tanken.

  • Som sagt, så länge som inte SD visar kraftfulla ambitioner att förbättra situationen för de 25% av medborgarna som är invandrare eller har invandrade föräldrar kommer de betraktas som rasister som bara vill slippa alla invandrare.

   • Vad menar du med ”förbättra situationen”?
    Ge dem bättre bidrag så att de kan bli rika utan att ägna sig åt knarkhandel?
    Eller menar du att ge dem bättre möjligheter att komma in på arbetsmarknaden och kunna försörja sig själva?
    Det var ju det Jimmie sa när Annie slog näven i bordet, att vi har prövat en metod som inte har funkat, nu är det dags att pröva en annan.
    Ställa krav.

    • Jäpp. Det är just det som är problemet. Alla andra anser att det behövs både ställas krav och ges förbättrade förutsättningar. SD verkar inte bry sig om det sistnämnda. Således betraktas de som oseriösa.

     • Vilks förutsättningar tycker du ska erbjudas? De har egen skyldighet att använda sig av de förutsättningar som finns. Skaffa sig en utbildning är gratis.

     • De behöver helt enkelt en trovärdig integrationspolitik. Se på de andra partiernas sådan och gör den bättre. Satsa mer pengar. Inledningsvis.

     • De andra partiernas integrationspolitik har uppenbarligen inte fungerat oavsett hur mycket pengar som har satsats.
      Bra integrationspolitik för mig är slöjförbud, moskeförbud och krav på att de ska utbilda sig och skaffa ett jobb. Passar det inte får de söka sig till ett annat land, ett muslimskt förslagsvis.
      Eller är det vi svenskar som ska integreras i det nya Sverige?

 76. Detta visar att valsystemet måste ändras. De röstande måste på något vis kunna i efterhand söka i en databas att deras röst gick till rätt parti.

   • Det skulle nog gå att ordna genom att man fick en kod på sina valkuvert som man rev av och tog med sig hem.
    Sedan kunde man använda koden och gå in och se vad som hänt.
    Däremot skall det vid inlämning vara genomskinliga och tydligt icke manipulerade lådor. Ingen kod läsare får finnas på boxen !
    Därefter kan du helt själv gå in och läsa av just din röst.

    Man kan bygga ut systemet vidare för att kunna kontrollera valresultatet att det stämmer i det stora hela.

    Detta är inget system som våra högsta politiker skulle vilja införa eftersom dom då skulle ha mycket svårare att fuska till sig röster i just detta kritiska steg.

    • Låter besvärligt hanteringsmässigt och skulle troligen fördröja valresultatet ordentligt. Tror du ska fundera på systemdesignen ett tag för att få det fungerande att frivilliga ska kunna gå igenom i vissa fall >6000 kuvert på nån timme och koppla valsedel individuellt. Samtidigt som koden inte är påverkbar eller läsbar på utsidan. Helst då även utan maskinell utrustning som kan manipuleras förutom att kosta en mycket stor summa att köpa in och troligen föråldras kvickt.

     • Det här var en idé som jag tog fram på typ 1 minut. Idén går naturligtvis att utveckla och förfinas men i grova drag anser jag att det skulle vara en god idé att införa just detta eller liknande.

 77. – Valarbetet fortsätter märkligt nog även efter valet. Rasist, fascist, främlingsfientliga m m åläggs SD i medias efterarbete. Värst är Fridolin, Löfven och hans gäng men även de andra politiska partierna (har de missat att valt har varit?) – de försitter inte den minsta chans att racka ner på SD. Inte en enda av de jag läst/hört kan dock ge några belägg som i handling styrker påståendena. När det gäll S och C vet vi ju hur deras mörka bakgrund ser ut, det är rejält belagt och hur är det möjligt att det får passera så obemärkt.

  SD har utsetts till mobboffer/hackkyckling och precis som vanligt uta att sakliga säl föreligger förutom ett – de ”demokratiska” partiernas välförtjänta kräftgång. Inte av ideologiska skäl utan hot mot deras personliga förmåner.

  Vissa personer som röstar verkar styras mer av samma skäl som de religiösa, de tror och sväljer okritiskt allt utan att fundera på verkligheten.

 78. Miss?!

  I hur många andra distrikt har man ”av misstag” hjälpt till att frisera valet i ”rätt” riktning?

  När det gäller valfusk är Sverige inte längre det ärliga land det en gång var men som SD försöker återställa landet till.

  SD, begär kontroll av alla distrikt.

 79. ”Till alla rösträknare: Nu kan ni sluta sortera bort SD och AfS. Vi har nått önskat resultat. Alla eventuella kuvert med 500€-sedlar får ni givetvis behålla som minne.” /Valkommisionen

 80. I takt med att folk inser att demokratin är saboterad, och att folket helt enkelt luras, kommer nya politiska krafter att födas, dessa kommer inte att vara lika snälla som de vi sett hittills.

 81. – Att ta ansvar för Sverige betyder tydligen total negligiering av landets tredje största parti. Oförkämt och respektlöst mot de väljare som röstade fram SD i sann demokratisk ordning. En viss skillnad mot de diktaturfasoner en viss Löfven ger prov på.

  Likaså försvann plötsligt ”alla människor lika värde” vilket förmodling menas precis alla människor förutom SD-are och högst värde verkar andra länders medborgare ha.
  T o m yrkeskriminella och mördare har högre värde än SD-are.

  • SVT lyckades radera ut 10-15% av SD:s väljare när de väldigt tydligt tog avstånd från partiet i sista debatten. De visste att det fanns många tveksamma osäkra väljare och dessa stannade hemma eller röstade på 7-partiet!

   • – Det är förvånade att de verkligt små partierna uppträder så stöddigt – det har ju inte väljarnas förtoende. Likaså att de ges så stort utrymme i media. Miljömuppar, kommunister, kristna med flera omhuldas verkligen av media där de får oproprtionellt stort uytrymme. Något fel är det. De ska vara glada att de inte åkte ur riksdagen.

    Dvärghundarna gläfser mot de strösta raserna!

  • ”alla människors lika värde” är vänsterns patenterade slagord som kommer från en felöversättning, det skall egentligen vara ”alla människors lika värdighet”, stor skillnad enligt mig.

   • Värde fungerar lika bra, men problemet är att det tolkas som ”alla människors lika rätt att leva på svenska skattebetalare”. Så är det inte formulerat någonstans.

 82. Nu kräver vi nyval. Det har blivit för mycket nu. Kan läsa på Svt Text att en s-politiker följt med bakom skärmarna.Har det gått rätt till på Postnord?
  En utredning behövs!

  • Det som avslöjas är bara toppen på isberget. Jag röstade på AfS, men är väldigt upprörd över de 10-15% röster som stals från SD på olika fula sätt!

 83. Sverige går in i en ny fas; andra spelregler än de traditionellt demokratiska råder i landet; detta kommer de som var med att avskaffa de gamla reglerna säkert att få känna av.

 84. Först måste Löfvén röstas bort. Sen måste en Alliansregering fällas i en omröstning.

  Sen börjar matchen och Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet har det enklast eftersom man inte ljugit sig igenom hela valrörelsen.

   • Vänsterpartiet är ärliga, men folk lyssnar inte. Jag har inte hittat någon vänsterpartiväljare som vet att Sjöstedt vill att staten ska ta över Sveriges privata företag, trots att SVT för en gångs skull gjorde sitt jobb och frågade om det och lät honom förtydliga sig flera gånger i direktsänd TV att det faktiskt är vad de vill.

 85. Med Dan Eliasson som högste chef för MSB och Valmyndigheten blir man knappast förvånad över debaclet vid valet och släckningen av valmyndighetens sajt om man betänker tididgare ”meriter” vid Migrationsverket, Försäkringskassan och Polisen.

  • Ja lätt!
   Vi har ju det öppna valfusket.
   Sen har vi det dolda, det har vi ingen riktig koll på omfattningen av.

   Jag estimerar att 20-30 procentenheter är felfördelade pga vilseledda väljare.
   Uppepå det har vi de importerade och köpta rösterna..
   Under det, har vi det dolda valfusket.

   Man förstår ju själv, det går inte lösa detta på fredlig eller parlamentarisk väg.
   Tyvärr.

 86. Presidentvalet i Ryssland framstår nu som rena söndagsskolan i jämförelse med alla oegentligheter och svagheter i det svenska valsystemet.
  Vid nästa val så krävs det flera busslaster med internationella valobservatörer för att övervaka det hela.

 87. Hur stävja valfusk ? Förutom att man bör granska HELA processen en gång till och införa omval om så behövs så skall man TVINGA dom att FORTSÄTTA fuska hellre än att ge upp och sluta rösta.

  Om alla tar ett steg åt höger så kommer de att få ett hel,ete nästa val.
  De som de INTE vill ha in kommer att antingen komma in med ett brak eller att de blir TVINGADE att fuska ännu värre nästa gång.

  • Låt en robot leda debatterna i radio och TV. Idag var alla programledare öppet kritiska till SD. SD förlorade 10-15% ”tack vare” extremt partiska medier!

  • SD har fått ett köttben och verkar vara nöjda med det. De var ju nöjda redan innan iofs. Jag kan inte förstå hur man kan vara nöjd när man vet att valfusk kan ha stulit mängder med %

   Men det är väl som hunden på katten och katten på råttan gissar jag.
   7K är nöjda med att hålla SD men främst AFS på armslängds avstånd
   samtidigt som SD är glada att hålla AFS borta.

   Detta är en synnerligen gångbar teori att tänka över.

   • Jag tror att SD är nöjda, för att det är det enda statsmannamässiga att vara. De skulle få löpa gatlopp om de deltog i kritiken mot valresultatet/valfusket. Sverige är ju inte en demokrati.

    • *LOL* Sverige är ju en demokrati. Så du menar att man skall lämna carte blanche och godta vad som än händer ?
     Det är nämligen resultatet av att inte ifrågasätta oegentligheter som skett.

     Tack för ett gott skratt !

     • Det menar jag absolut inte! Vi gräsrötter ska kräva räfst och rättarting! Men SD:s ledning skulle få löpa gatlopp som foliehattar som är dåliga förlorare. Jag hoppas att alla som har sett valfusk polisanmäler, och att vi får upprättelse.

 88. När det gäller ev valfusk så kan de av oss som röstade på AfS i små valområden med 1000 eller färre röstberättigade, göra vissa stickprov.

  I mitt område finns ca 1000 röstberättigade, ung 850 röstade varav 5 på ”övriga partier”, enl valnattsresultatet.

  Jag vet att minst två av oss röstade på AfS (jag själv o en bekant), vi använde riktiga AfS valsedlar, ej skrivna.

  Skulle detta område visa 0 för AfS i sluträkningen så är det en uppenbar manipulering som ska anmälas.

  Ni som röstat AfS i små distrikt under 1000 röstberättigade, med riktiga valsedlar (Obs! ej skrivna). Kolla era distrikts färdigräknade resultat.

 89. Varningen för Löfven räckte inte. Tyvärr fick han chansen att bita sej fast, trots han torde begripa han blir avsatt i riksdagen. Jag tror allt varit lättare att ta om S haft en annan ledare. Klantige Stefan Löfvens retliga och obehagliga utstrålning gör att många retar sej på honom som person, även i de egna leden. En ledare bör vara behaglig att se och lyssna på. Tyvärr uppfyller så klart den självgode Löfven ingetdera. Hoppet står nu till att alliansen och SD får bort honom snarast, då kanske Sverige har en chans trots allt. Ett nyval är så klart ett alternativ, men jag tror det viktigaste för Sverige är att få bort Löfven från offentligheten.

 90. Filip och Fredrik om SD-stödet: ”Nu är det nog – vi gräver bort Skåne!”

  Har en bättre ide, vi gräver ner Filip och Fredrik.

 91. EN REFLEKTION: Sverigedemokraterna är, vad jag vet, det enda av riksdagspartierna som mottagit hot från IS-
  Betyder det att IS är tillfreds med de övrigas politik? De sköter sig bra?

 92. Folkopinionen här påminner om utvecklingen i Tyskland. S och M kan bli tvungna att samregera eftersom inget av sandlådelekarna vågar göra det enda rätta,
  Bilda regering med de som har Sverige i första rummet: SD

 93. Många väljare förstår inte alls det här med att de inte kan samarbeta med SD. Det är på ett ideologiskt plan som går högt över huvudet på de flesta. Många har blivit hjärntvättade av tidningarnas epitet högerextrema och pariasstämpling och instämmer i kören fast de fattar noll. Det gäller även riksdagspolitiker. Sen hör man att i Finland kan Sannfinnländare och vänstern sitta i samma regering och det fungerar. Då frågar man vad är det för fel på svenska klimatet och svenska politiker? Det är ju där man hittar det extrema. Rödgröna och Centern har hjärtefrågan invandringen där de inte kan kompromissa. Då är det dom som blockerar en regering, att ingå i regering betyder kompromisser. Snacka om extremister.

  • Det är helt korrekt iakttaget att massor av väljare vill ha SD:s politik, utan att ens vara medvetna om det. De har hjärntvättats att hata SD, och vill att deras egna partier ska genomföra SD:s politik. Det är så tragiskt – men samtidigt diaboliskt smart – att man vill gråta, när man samtidigt förlorar sitt enda hemland på kuppen.

    • Ja man undrar.

     Sverige står och väger nu och tittar man på demografin och hur det röstas i sossarnas importområden så går Sverige mot det extremare socialistiska och givetvis islamistiska hållet
     Så den spillra som finns kvar av den sk ’högern’ har nu Sveriges framtid i sina händer.
     Kan Sverige nu inte svänga bort från socialism, då är det totalt kört. Alla produktiva kommer emigrera.

  • Vi skulle behöva lämna allt gammalt bakom oss alternativt undersöka sanningshalten av kritisk och berörande historia närmare i sömmarna.
   När man använder en viss historia som ett slagträ i debatten så är det extra viktigt att ifrågasätta denna så, tydligen viktiga historia.

   Men som vi vet så är det till och med förbjudet i vissa länder att ställa frågor eller än mindre forska i frågor som dessa.
   Varför är det så ? Med den påverkan den har och att det används som ett slagträ i nutidsdebatten så vore det väl naturligt att lyfta på varje sten !

 94. BRA om Löfven får fortsätta med att styra tokstollarna i dårlandet, desto fortare kollapsar Sverige.
  Får man välja mellan pest eller kolera , Löfven kontra A.Lööf så väljer jag Löfven.

  • Det var en svensk politiker som påsto for noen år siden at Norge var den siste Sovjetstat, nå er jeg ikke sikker lenger….

 95. Egentligen saknar valet helt betydelse. Sverige är bara en lydstat i EU-diktaturen. Det är andra som avgör vårt öde!

  • Valet spelar en roll men bara om de partier som ännu inte är köpta kommer in. Av samma anledning så gick Wallström ut med att AFS MÅSTE STOPPAS. De var helt enkelt inte kompatibla med EU´s önskemål.

  • Massinvandringen stod sju(k)klövern bakom.
   9000 Afganer som inte skall vara här tyckte regeringen+C var en bra investering. Kostar skattebetarna bar 6 miljarder.

 96. Hur många fler ”valmissar” har gjorts?????
  Kräv omräkning av SAMTLIGA valsedlar samt avstämning av SAMTLIGA valsedlar mot vallistor.

  • Flera rapporter säger att valsedlarna fysiskt byttes ut i vissa röstlokaler. Då hjälper tyvärr inte omräkning. Omval är det enda som hjälper – med övervakning!!!

  • Omräkningen äger rum på länsstyrelserna där även utlandsröster och sena förtidsröster räknas. Valmyndighetens resultat är endast preliminärt.

 97. Det är närmare 80.000 valsedlar som förklarats ogiltiga, där måste till en granskning.
  Varför är det så många ogiltiga??

 98. Hahaha! Där fick Center-kärringen…:)… Att tvingas lämna över ett mandat SD som man fuskat sig till och blivit ertappad med…hehehehe…VILKEN FÖRNEDRING.

  Förresten – Centern är stark i Färgelanda. Är det en slump att fusket skedde här…?

  Och det är ju märkligt att ”Felaktigt handhavande” som PK kallar sitt valfuskande i stort sett alltid drabbar SD…

 99. Ha ha nu propagerar man på teve genom ”undersökningar” *host host* att folket nu vill bryta upp blockpolitiken och som en då sade ”för Sveriges bästa”
  Men folk köper förmodligen propagandan eller om vi skall kalla det programmeringen
  de blir utsatta för via dumburken.

  *LOL*

 100. En av kommentarerna här på Samnytt lyckades komprimera det som pågår.
  Min slutsats att eftervalsdebatten fortsätter i samma anda som före , att sätta epitetet Nazist, Rasist o.s.v. tanken är att upprepning blir till en sanning.
  Efter valet så vänder man sig inte till Svenska folket , utan till partiväsendet inom 7 klövern, nu är det dessa som skall klavbindas och förhindras att ha beröring med SD.
  Därför upphör inte dessa våldsamma anti SD, uttalanden.

  • Sjuklövern har en klar agenda och ingenting kommer att kunna stoppa folkutbytet. De struntar i vad folket tycker. Ifall de hade en folkomröstning om EU och massimigrationen hade folket garanterat sagt nej. Även om systemmedia gör sitt bästa för att ge motsatt bild.

 101. Kan bli ett mycket viktigt mandat. Tyvärr kan det leda till att Annie väljer bort alliansen för att i stället bli vice statsminister i en sosseledd regering.

 102. Det borde vara stora rubriker på samnytt att Invandrarna avgjorde valet.

  Det var anledningen tillsammans med pensionärer att S klarade sig så bra.

  • Jag tror inte det, faktiskt. Det är svenskar, etniska sådana, som utgör större delen av de 82% väljarna som valde bort SD. I invandrartäta Rosengård var det visst 47% som gick och röstade. Visserligen gick så gott som samtliga röster till vänsterblocket men bortfallet var ändå 50%….

 103. ”Mänskliga faktorn” sa de på radion. Ja, det tro fasen det var, än så länge är det inte datorer som sorterar papperslapparna!
  Det krävs att samtliga valdistrikt kollar upp om deras ’mänskliga faktorer’ – dvs
  ”Röda armé-faktoren” har påverkat valet bedrägligt.

  • Mycket märkligt att valdistrikten lyckas rekrytera valarbetare som inte ens begriper att röstsedlar från ett av partierna inte ska ligga i en hög på golvet under bordet. MEN det är synd att folk inte utnyttjar möjligheten att ta bilder från dessa ställen.

  • Klart att ”röda armén” har justerat valutgången till fördel för sina globalistherrar . . De är ju så lättlurade när de tror att globalisernas planer handlar om mänsklighet , flyktinghjälp och vissa personers lika värde ! !

 104. OT: P1 9-nyheterna om burkaförbudet i Danmark:

  ”3 danskar har bötfällts sen införandet i augusti”.

  Nej din idiot till journalist. Det är inte danskar som har fällts. Det är inte ens danskor. Det är ”danskor”.

  Det är människor som INTE BORDE VARA I DANMARK.

  Att uppträda i burka skall leda till OMEDELBAR REPATRIERING i polisbuss till utvisningsplanet på flygplatsen.

  • Det borde ju vara de 3 största som försöker samarbeta och få ihop en politik som de flesta är nöjda med.. Inte att alla partier bråkar om makten. Och små partier (mindre än 5-6%) borde inte ha så mycket att säga till om.

  • Visar bara vad svenska folket har i huvudet….Det enda dessa tre partier skulle kunna komma överens om vore migrationspolitiken. I allt annat spretar de åt varsitt håll med SD någorlunda i mitten. Dessutom skulle V vända sossarna ryggen för all framtid, och desamma skulle de forna Allianspartierna göra med M….

 105. När den korrupta rösträkningen
  skall göras om
  så kan 3 partier byta ut skumpan
  mot diskvatten spetsat med ättika
  och sen ut ur Rikstan

 106. Känner mig urbota korkad.
  Jag röstade noga o kollade att kuverten åkte i lådan osv. Snappade upp allt om vad man skulle spana efter ändå missade jag det viktigaste.
  Mitt namn blev kryssat med blyerts ist för bläck.
  Skamligt att man ska behöva ha denna uppmärksamhet.
  Demokratin dog i söndags.

 107. Något mandat hit eller dit saknar relevans.
  Alliansen kommer bilda regering och göra upp i en rad sakfrågor med S som därför kan tolerera Kristersson som statsminister.
  SD kommer fortsatt förbli isolerade.

 108. En händelse som ser ut som en tanke. Det har stor betydelse om det nu är så att centerns stöd till de rödgröna nu inte längre räcker till

 109. Börjar alltmer luta åt en M + KD-regering. Skulle få stöd av SD, C och L. Och de slapp den gemensamma fienden S, V och MP. Migrationsproblematiken är kanske inte så olöslig trots allt. Centern är det parti, efter SD, som vill skära ned kraftigast på kostnaderna på det område genom att förvandla bidrag till lån. Hur det skulle fungera i praktiken står dock skrivet i stjärnorna….

  • Om hon tar in 10 miljoner till eller mer , där majoriteten är analfabeter från medeltida trakter och talar om att de skall låna pengar till mat och husrum så har vi snart horder som drar runt med vapen och inbördeskriget är ett faktum! Hon godkände afganamnestin hur är det att skära kostnader?

  • Centern är galna. Om man ”förvandlar bidrag till lån” SÅ KOMMER DET ATT INNEBÄRA ATT INGEN INVANDRARE HAR NÅGOT SOM HELST INCITAMENT ATT JOBBA NÅGONSIN I SITT LIV.

   De kan aldrig betala av dessa ”lån” genom att jobba. Det blir i stället så att Staten får fortsätta att ”låna” ut pengar till dessa år efter år. ”Lån” som aldrig kan betalas tillbaka.

   Lås in Annie Lööf på DÅRHUS.

 110. Det parti som kommer att göra sämst i från sig i ett nyval är sossarna. Förrådet av lögner och oanständigheter är tömt och sedan ser ju Ygeman riktigt trött t.

 111. Valresultatet liknar en händelse i EM i friidrott i somras. Svenske Thobias Nilsson Montler hoppade en bra bit över resultatet för de som låg på silver resp. bronsplatsen. Man kunde se markeringarna för dessa längder. Bronsplats var 8.12 och silver var 8.13. Den som var kruxet var att på bronsplats fanns en tysk ( EM gick i Berlin) och Nilsson Montler hoppade detta i sista hoppet. Montlers hopp var runt 8.20 m..men mättes till 8.06 m..det blev protester från svenskt håll.. resultatet korrigerades sedan till 8.10 m.. trots att man krattat igen märkena för längesen..

  Tysken får behålla sin medalj.

  Det är samma här.. ALLT tyder på ett valresultat för SD långt över 20 %.. Etablissemanget vill inte ha ett starkt SD..helt plötsligt börjar datorerna att säcka ihop..SD får ett valresultat långt under alla kalkyler..

  Sedan gör man korrigeringar i efterhand.

 112. Nog blev det lite kraftlöst under och efter miljönissarnas valvaka. Att man inte i sina tal attackerade den varma sommaren mer istället för rasisterna inom SD. Nog är väl ändå klimathotet viktigare än några rasister, eller?

  • Absolut.

   Det fina med den grundlag som sossarna införde 1976 är att vi kan stifta vilken lag vi vill. Så länge som man har 175 röster i Riksdagen kan man få igenom vilken lag som helst och den vinner laga kraft.

 113. Ärligt talat; det börja kännas hopplöst. Den lille som skulle föra in ett vuxet samtal i rummet visar sig vara just den Reinfeldtpygmé som man kunde befara.

 114. Grundtips: Sossarna bildar enpartidiktatur med hoppande majoriteter. MP vill inte vara med för då försvinner dom i nästa val.

 115. I Sverige är det ju väldigt många som förtidsröstar. Här tror jag att det finns stor risk för manipulation. Förtidsröstade själv i år och förstod inte riktigt hur processen går till. En medelålders kvinna tog emot mina röstkuvert och en yngre man prickade av mig i röstlängden. Kvinnan lade mina förseglade röstkuvert och mitt röstkort i ett större fönsterkuvet som dock inte klistrades igen och inte heller lades i urnan innan jag lämnade lokalen. Det kan ju inte vara svårt att byta ut mina röstkuvert med redan förberedda röstkuvert innehållande röstsedlar av t ex S eller MP innan fönsterkuvertet klistras igen och läggs i urnan. På mindre orter är det ju ganska lugnt i lokaler där man kan förtidsrösta och gott om tid att byta ut kuvert. Naturligtvis gör man det inte på alla som röstar utan kanske på var tionde. Det ger ändå en stor effekt om det görs i stor skala. Dessutom kan ju valarbetaren spara mina röstkuvert och i efterhand se vem jag röstade på. Hur som helst känns det inte som att systemet med förtidsröster är vattentätt i Sverige.

 116. Omval,nyval,extraval jag skiter i vad det heter, men en sak är säker vi måste ha ett nytt val med en jäkla massa observatörer för detta har inte gått rätt till.

 117. Det var possitiva nyheter det. En majoritetsregering med S, V, MP och C hade vart katastrof, nu måste de också få med sig L, tyvärr skulle det kunna bli så också men sannolikheten är i alla fall lägre.

 118. Häromdan kollade jag på en sändning av en debatt från Melleruds motorgård med Belinda Olsson. Deltagande var Ardelan Shekarabi (S) Paula Bieler (SD) och yttrligare någon politiker som jag inte minns. Publiken bestod av folk från trakten och anledningen till att man valt just Mellerud varväl att man hade några problem med invandrare. Under debatten var publiken mycket aktiv — dvs man jublade och klappade händerna åt Shakerabi så fort han öppnade munnen, medan man lika unisont buade heldlöst så fort Paula Bieler sa något. Det hela ter sig dock lite märkligt då det i efterhand visar sig att hela 28,6 % av Melleruds befolkning röstade på SD i valet! Var fanns dom/ni under tiden som dom förment goda fick all möjlighet att utan att störas gavs möjlighet att spegla sig i varandras godhet? Och att inför svenska folket visa sin oändliga godhet. Förbannade fega ynkryggar!

  • Publiken var utvald. Det är dags att vi slutar vara naiva och tro att vi lever i en demokrati. I förrgår skedde den största mörkläggning vi sett i antidemokratins tidsålder. Sannolikt skall S och Sds valresultat byta plats.

   • Ang utvald publik! För några år sedan rasade debatten om sk snabblån. Den publik som då kom till tals var sådana som bl a trodde att de kunde låna pengar ”gratis” dvs utan ränta! MEN det fanns också personer som hade positiva erfarenheter av dessa lån,MEN de fick inte komma till tals!! Utvald publik alltså!

 119. Här har vi nog en hund begraven. Man har medvetet kastat om resultaten i de olika valen för att SD ska bli svagare där de kan utöva störst makt. Blir man upptäckt så är det bara att skylla på att man ”blandade ihop” valen…

   • Önskedrömmar, men hoppas att det blir så. Lövfen kommer att försöka locka över C+ ev L till dem ”goda” grönröda. Enda sättet att få bort lövfen är att bära ut honom bokstavligen. S kommer nog att kunna behålla makten oavsett det besvärliga läget. Löfven är en kass politiker, men en mycket skicklig förhandlare!

    • 143-142 hade varit möjligt att hämta in med hjälp av bl a utlandsrösterna,men två mandat förefaller svårt! Hoppas jag har fel!.

     • Innan Centerns förlust till SD så var det ju
      Rödgröna 144
      Allians 143
      SD 62
      S:a 349

      Dvs en mandats övervikt hos de rödgröna men det blen nu två istället.

     • Men det är ju bara en ny DÖ-lek – största minoritet regerar! Och ”Alliansen” avstår makten ännu en period. Jfr. med när (S) inte skämdes över att ta stöd från Hilding Hagberg och hans parti ”Det är Moskva som talar”.

 120. Svensk politik av gammalt hederligt märke har faktiskt en association till, att vårt folkslag är Vikingar! Jag som känner mig verkligen som svensk ( som i rätt nedstigande led tillhör Folkungaätten och nästan alla dessa kända personerna i våra Historieböcker) och är orubblig jag vill ha bort denna mångkultur och det gäller även enda in i SD vi ska ha endast Nordiskt folk i partiet!

  Om dumt folk inte har en aning om vårt mentala kulturarv, vilket de flesta inte har någon förståelse för, möjligtvis 7-klöverns politiker som vill mörda det Svenska Kulturarvet men mig rår de inte på!
  Lyssna på det här varför mångkulturen gör oss till idioter som också är meningen med globaliseringen och 7-klövern samlar på idioter och själva blivit politiker!

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=QxmfBJpaPC8

  • avfolkningen från landsbygden bidrar mycket att kulturarvet försvinner mer o mer.Stadsmänniskor har inte samma tänkande.

 121. Där fick hon den där förbannade Rödskrikan. SD tog hand om hennes mandat och det måste göra mycket ont i hjärtat på Rödskrikan. He he he he he he !

  • Men (C) som storsatsar på vänsterliberal medelklass i storstad, främst kvinnor, som är invandringsvänlig fick ingen särskilt stor utdelning i förhållande till vad partiet förstör/omöjliggör för ”Alliansen”.
   Centern har i grunden en 5,5% kvar av sina ursprungsväljare. Av leken på Stureplan har resultatet blivit blott 3 till: 8,5. Alltid något men sett utifrån hur de saboterar en ny regering och ställer till det för landet är det förbannat dyra 3 procentenheter!

 122. Vi får hoppas att SD går framåt något samtidigt som de rödgröna tappar något, döttlopp mellan de bägge blocken vore bra.

 123. Miss? Eller fusk?

  Man rapporterar först ett resultat per telefon tydligen.
  Sen ska rösterna väl förmedlas till länsstyrelsen för kontrollräkning? Korrekt?
  Alltså väldigt lätt att byta ut dem i överföringen?

  Det här är lätt att fuska med i Sverige. Svårare i andra länder där man skriver en siffra på valsedeln.

  • I sammanräkningen på vallokal är alla samlade runt ett bord gemensamt och det är fritt för alla att komma in och titta på när en mängd människor sprättar kuvert och bläddrar papper. Så fort man är färdig med resp av dom tre resultaten rings det in

   Från varje valkrets levererar valkretschefen och bisittaren en kasse till länsstyrelsen där alla dom olika valsedlarna är sorterade i varsin påse partivis med notering om vad som finns i (parti, antal, valkrets etc. Tillsammans med dom ifyllda blanketterna från rösträkningen. På länsstyrelsen kontrolleras siffrorna på blanketter jmf påsar.

 124. En ”miss” som rapporterats,hur många fler har egentligen gjorts utan att det kommer fram?. Man rapporterar EN för att lugna väljarna och visa,att man har koll!!!! Jag litar inte alls på,att detta valet gått rätt till!

 125. Bra!! OT: Har Twitter stängt ner twitterflödet här? Misstänkt många sajter som just nu svämmar över av valkritik som stängs ner.

   • Det enda hoppet är att Kristersson tar stöd av SD. Det vet hela den borgerliga väljarkåren. Låter han Löfven ta kommandot. Då åker Kristersson ur partiet i överljudsfart.

    • Så är det.Kristertsson ryker om han inte ser till att han blir statsminister. Därför kommer han att bilda regering med SD som stöd i denna regering.

     • Men då blir det, som det ser ut, en regering med mindre eget stöd än de rödgröna. Det förutsätter alltså (SD):s aktiva stöd samt att (SD) sedan inte röstar med de rödgröna under mandatperioden. Och detta samtidigt som sagda regering tar avstånd från (SD) likt något katten släpat in. Talar man med (SD) blir den en stor svekdebatt kring (C) och (L) som de säkert inte vill ta.
      Historiskt reste sig både Bengt Westerberg och Alf Svensson ur TV-soffan som en kraftig markering mot Bert och Ian, men det hindrade sedan inte regeringen Bildt att regera på Ny Demokratis nåde. Men Ian var i hjärtat moderat och kunde inte tänka sig att underminera eller fälla en moderatledd regering. (SD) är väl inte samma slag av knähund?

   • Löfven tänker sitta kvar under förhoppningen att vara största minoritet och hans parti regeringsbildare som största parti.
    Kristersson menar att ”Alliansen” skall ses som ETT parti och därför är störst och bör få talmannens uppdrag att bilda regering. Han förutsätter att (SD) stöder en sådan regeringsbildning, tydligen utan att få annat än spottloskor som tack. Och Löfven fortsätter att hävda blockpolitikens skadlighet utifrån egennyttan ty utan blocken sitter (S) lika säkert vid makten som på den gamla goda tiden.

    • Tror att det pågår mycket bakom kulisserna bland moderaterna! Över 40 % ville ju före valet se ett samarbete – vad det nu innebär – med SD! Hur ser det ut nu tro?

    • SD kommer aldrig att godkänna en Alliansregering utan inflytande. SD får aldrig släppa igenom Kristersson som statsminister utan att fått stort inflytande. För när han fått det förtroendet så kan 7 klövern efter det komma överens i budgetar. Så Åkesson får absolut inte släppa fram Åkesson som statsminister utan garantier på att få inflytande.

    • Den enda problematiken är Lövfen som är långt skadligare än blockpolitiken. Denne maktgalne man måste avgå enligt sed i grundlagens utformning, men hen tycker inte att det gäller honom tydligen!