I en färsk mätning anser flest tillfrågade att Sverigedemokraterna har den bästa invandringspolitiken. Partiet rankas även högst när det gäller lag och ordning.

Det är opinionsinstitutet Ipsos som tagit pulsen på väljarna i ett antal för väljarna viktiga frågor. Högst upp på agenda för vilket parti man avser att rösta på ligger i år kriminalpolitiken, något som bådar gott för Sverigedemokraterna som får högsta betyg av de tillfrågade för sin politik på det området.

Precis som i de senaste valen placerar sig invandringspolitiken också som ett av de absolut viktigaste områdena för väljarna. Även här blir det toppbetyg för SD framför samtliga andra partier. Den platsen har partiet innehaft under flera mandatperioder – och med övriga partier långt bakom sig.

Sverigedemokraterna placerar sig också bland de tre bästa när det gäller den ekonomiska politiken och vilket parti man skulle vilja se leda Sverige i kristider, som Sverige nu befinner sig i på en rad områden. I det sistnämnda leder dock S stort, trots att många menar att det är det partiet som genom sin regeringspolitik har orsakat merparten av kriserna.

Andra politikområden som Ipsos ställt frågor om är sjukvård, skola och klimat. Här får SD se sig slagna av partier från vänsterblocket.

1 279 personer deltog i undersökningen.