Mikael Jansson

Foto: Esquilo.

Inrikes

SD:s tidigare partiledare går över till Alternativ För Sverige

Publicerad 4/9/2018
Annons

Sverigedemokraternas förre partiledare tillika partiets försvarspolitiske talesperson, Mikael Jansson, lämnar nu partiet efter mer än 20 år. Han ansluter sig i stället till nybildade Alternativ för Sverige.

Beslutet kommer i spåren av att SD:s valberedning beslutade inte ge Jansson förnyat förtroende i riksdagen där han suttit sedan partiet kom in 2010. Mikael Jansson skriver i ett pressmeddelande att han hans arbete för Sverige fortsätter i oförminskad takt och att han kommer att göra sitt yttersta för att Alternativ för Sverige ska ta plats i riksdagen.

LÄS MER: SD-riksdagsledamot går över till Alternativ för Sverige

Jansson uppger att han sitter kvar i riksdagen som vilde mandatperioden ut och även behåller sin plats i försvarsutskottet där han nu i stället kommer att driva Alternativ för Sveriges politik.

LÄS MER: SD förlorar ännu en riksdagsledamot till Alternativ för Sverige: ”Missnöjet kokar”

Tidigare har riksdagsledamöterna Olle Felten och Jeff Ahl meddelat att de lämnar SD för att anslut sig till Alternativ för Sverige. Partiet bildades förra året av de tidigare SDU-topparna Gustav Kasselstrand och William Hahne efter att de uteslutits ur partiet och hela ungdomsförbundet kapades loss till förmån för ett nytt.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
770Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons