valstuga-SD

Arkivbild.

Inrikes

SD:s valfunktionärer attackerades – S-valarbetare försvarade våldsverkarna

Publicerad 8/13/2018
Annons

På söndagen gick ett ungdomsgäng till attack mot en av Sverigedemokraternas valarbetare på Odenplan i centrala Stockholm. De skrek hatiska glåpord och en av dem kastade bland annat en cykel på SD-funktionären.

Valarbetaren klarade sig dock undan utan skador. Samma gäng ska även dagen innan ha kommit till SD:s valstuga i syfte att sabotera och förstöra partiets valmaterial.

SD-aktiva på platsen försökte göra ett så kallat envarsgripande av cykelkastaren, dvs kvarhålla personen till dess polis anlände till platsen. Men efter att Socialdemokraternas valarbetare som stod strax intill skyndat till gärningsmannens försvar och börjat skrika åt SD-funktionärerna att ingripandet var olagligt tvingades man släppa våldsverkaren som tillsammans med sina kumpaner snabbt försvann från platsen.

Till följd av Socialdemokraternas intervention kunde ingen av valsabotörerna gripas. SD-valarbetarna hade efter incidenten dagen innan fått instruktioner från polisen om att göra ett sådant gripande.

Polisen rubricerar händelsen som misshandel. Det framgår inte om några åtgärder vidtagits från polisens sida för att garantera SD-valarbetarnas fortsatta säkerhet.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
443Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons