Se Dagens Nyheter och Faktiskt.se blåljuga om fläskkött i Gothia Cup

Delningar

Dagens Nyheter i samarbete med den statsfinansierade faktagranskningstjänsten Faktiskt.se ger sig på Samhällsnytt igen efter förra gångens pinsamma nederlag. Denna gång bryr de sig dock inte om att formulera sig otydligt och luddigt utan ljuger öppet. Att förbjuda fläskkött av religiösa orsaker är inte att förbjuda fläskkött av religiösa orsaker, utan något helt annat, hävdar de. Här avslöjar Samhällsnytt deras lögner med hjälp av bland annat skärmdumpar.

DN/Faktiskt.se hävdar genom journalisten Hugo Ewald (tidigare Viralgranskaren) att Samhällsnytts påstående om att beslutet att inte servera fläskkött är en anpassning till muslimsk värdegrund är falskt. I stället hävdar man efter att ha talat med Gothia cups turneringsledare Lena Rönnefors att beslutet skulle ha fattats ”av praktiska skäl”.

DN:s/Faktiskt.se:s påstående är faktiskt helt fel. I Samhällsnytts artikel hänvisas till en kommuniké på Gothia Cups webbplats där det ordagrant står följande:

Beslutet är som synes fattat med hänsyn till islam och dess påbud om att fläskkött är ”haram”, dvs fog finns för att hävda att turneringen har anpassat sig till islams värdegrund. Rönnefors har i intervjuer med andra medier vidgått att beslutet är relaterat till det stora antalet muslimer på evenemanget.

Att det sedan kan upplevas som praktiskt för catering-ansvariga att hantera färre maträtter är en annan sak. Allra mest praktiskt vore enligt samma resonemang att bara servera en enda rätt eller ingen mat alls. När det gäller anpassning till allergiker har Gothia Cup dessutom gått motsatt väg – inte tagit bort allergiframkallande rätter utan utökat menyn med samma rätt i allergivänlig version.

Det som Samhällsnytt bedömer har ett allmänintresse är inte att  – som DN/Faktiskt.se och Rönnefors felaktigt gör gällande – Gothia Cup erbjuder fläskköttsfria alternativ för den som av religiösa skäl inte vill äta fläskkött. Det vi ser viktigt att uppmärksamma är tvärtom varför man inte erbjuder fläskköttsalternativ för de som vill ha ett sådant. Att äta fläsk är trots allt tradition i Sverige sedan vikingatiden.

DN/Faktiskt.se påstår vidare att ”något förbud mot fläskkött under cupen förekommer inte”. Här ger man sig in i semantiska spetsfundigheter om hur ordet ”förbud” ska definieras. Fakta kvarstår dock; det aktuella beslutet grundar sig på ett religiöst förbud i islam mot att äta fläskkött. Samhällsnytt är också tydliga med att det är islams ”haram” som åsyftas.

LÄS MER: Statsfinansierad faktakoll vilseleder om tandvård för illegala: ”Mestadels fel”

Som ytterligare belägg för att Samhällsnytts artikel är falsk påtalas att det enligt Rönnefors bara är menyerna som serveras till de deltagande lagen som är fläskköttsfria och att det inte finns något förbud mot att sälja produkter med fläskkött på området.

Samhällsnytt har emellertid endast redovisat och länkat till vad Gothia Cup skriver på sin egen webbplats. Exakt hur vidsträckt eller begränsat beslutet om att inte servera fläskkött är framgår inte av arrangörens kommuniké och det är heller inget resonemang vi ger oss in i.

Det enskilt mest anmärkningsvärda uppgiften i DN:s artikel är ett påstående om att Samhällsnytt skulle ha redigerat den aktuella artikelns ingress i efterhand ”så att uppgiften om att fläskkött förbjudits inte längre är kvar”:

Tidningen redovisar dock inte vilka ord som har bytts i vår artikel trots att uppgiften skulle kunna visa att någonting i artikeln inte stämmer. Och det finns en anledning till det: det enda som ändrats är att ordet ”förbjudet” har bytts mot synonyma ”otillåtet”. Här ser ni vad som bytts ut exakt i en skärmdump från artikelns ändringslogg:

Samhällsnytts ansvarige utgivare Mats Dagerlind kommenterar:

– Det är andra gången nu på kort tid som Faktiskt.se omotiverat ger sig på Samhällsnytt. Förra gången det skedde fick vi stöd från bland annat Göteborgs-Postens ledarredaktion som riktade skarp kritik mot hela granskningsprojektet. DN:s så kallade granskning är ytterligare en bekräftelse på att det inte handlar så mycket om faktagranskning som om ett politiskt projekt med udden riktad mot medieaktörer utanför det vänsterliberala etablissemanget. Om man ska låna deras begrepp för att sammanfatta satsningen har det blivit mestadels fail.

Samhällsnytt noterar att den så kallade granskningen fokuserar mest på vår artikel – trots att NyheterIdag var först med att rapportera om grisköttsförbud en vecka tidigare. Vad det kan bero på – faktakollens hämndbegär efter förra gångens pinsamma nederlag eller på att Samhällsnytt har långt fler läsare än NyheterIdag – kan vi bara spekulera i.

LÄS MER: Tidning ger Samhällsnytt rätt om subventionerad tandvård för asylsökande och illegala invandrare

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

253 KOMMENTARER

 1. Att fakemedia aldrig lär sig att den sverigevänliga folkrörelsen med sd och Samnytt i spetsen har sin egen värdegrund – sanningen.
  Lycka till i den kampen falskmedia. Hur har ni det förresten med förtroende- och prenumerationssiffrorna? Fritt fall som vanligt?

 2. Lögn- och floskelmängden har nu passerat sitt bäst före datum och vad som än kommer från officiellt håll blir ifrågasatt alltmer. Ett analogt fenomen kan ses i ”bankernas skapande av pengar ur intet”. På 80-talet var förståelsen för bankskojet zero, men helt plötsligt på 2010-talet lossnade proppen. Nu har t.o.m. FI tagit upp nationens säkerhet i fallet om kontanterna.

 3. Jag skrattar ihjäl mig!
  Dagerlind skickar det nystartade Faktiskt.se ända in i Fake News träsket.

 4. Vad det beror på att Samhällsnyt, men inte andra sajter i samma bransch utsätts för kampanjer från DN?

  Förklaringen är enkel. Samhällsnytt är den ledande oppositionella politiska sajten i Sverige. Det gör DN skiträdd…

  • Ja men dom kan ju alltid få presstöd om allt för många slutar torka sig i röven med just deras papperssort.

  • Eftersom SamNytt är störst i många hänseenden dränerar man PK-media på reklamintäkter.

   Om SamNytt kan få ordning på tekniken så att man kan nyttja alternativa reklamkällor (jag såg bara tomma rutor med kryss när samnytt prövade alternativ), är det ett dödligt hot för PK-media.

 5. Summa summarum:
  Socialister är, per definition, idioter.

  Som denna nya ”faktagranskning” påvisar.

  De försöker samma sak en gång till men förväntade sig ett annorlunda resultat den här gången också.

 6. Chang Frick känns ibland som en kontrollerad opposition som förstör mer för alternativa medier än etablissemanget. Det kanske förklarar varför DN ger sig på samhällsnytt men inte nyheteridag.

  • Läste detta. Vilken smörja Orrenius skriver! Han är den absolut sämsta samtida s k journalisten som enbart gjort sin karriär på den ”rätta värdegrunden” och p g a detta upphöjts till DN-s högkvarter av Wolodarsky. Orrenius vet vilka strängar han ska spela på för att behålla jobbet. Inte så svårt egentligen, alla kan det om man våldför sig på sitt eget sunt förnuft, moral, etik och ryggrad. Orrenius är mästare på det. Han är verkligen i klass med Arnstad, Lindberg och andra landsförstörare av rang. Men journalist? Nej, det är han inte.

   • om han skriver smörja.. så varför ska jag lägga ned tid på en mupp?? hahahaha.. takc för tipset..

    nej är röstat .. o klart..

  • PK tror att kultur inte är någonting annat än vad man väljer på restaurangmenyn. Så totalt utan livserfarenhet och allmänbildning och verklighetskontakt är de.

 7. MSM som DN kan ljuga i Sverige för de vet att 80-90% av svenskarna enbart får sin information från MSM.
  Med andra ord, 80-90% av svenskarna får enbart DN’s version.

  • Så kan det inte vara! Massor använder sociala medier regelbundet. När jag delade ut tidningar en gång som ung så var bara bra precis 4% av befolkningen dagstidningsprenumeranter. Då hade staten ännu Tage Erlanders totala monopol på propaganda i TV och radio. Idag har Erlanders högtalarpropaganda (så kallad för att den är enkelriktad) tappat det mesta av sitt inflytande över människors åsikter.

   Förr var Erlanders monopolistiska censurmedia så effektiv med sin indoktrinering, att många som levde under det förtrycket fortfarande inte kan släppa sin falska indoktrinering, utan hyllar Erlander som grundade Invandrarverket och importerade 700 000 utlänningar (fler än Reinfeldt, fler än Löfvén), som en ideal landsfader. Av exakt samma anledning hyllar några miljoner ryssar fortfarande Stalin.

  • Det stämmer inte längre.
   Se bara på S pågående massiva tapp av väljare.
   Kappvändningen i invandringsfrågan har fått de tidigare troende att börja ifrågasätta sina gudar – äntligen!

 8. PK gör frontalangrepp mot övermakten gång på gång. Tar öppen strid mot sanningen för att försöka överargumentera den om att det är PK:s inbillningar som är sanningen. Funkar bara för de redan indoktrinerade som börjar med slutsatsen och filtrerar sina sinnesintryck så att de passar. I USA har MSM slagit sig blodiga i två år nu sedan Trump blev republikanernas presidentkandidat. Det tar tid, men folk ledsnar i massor. De allra flesta är ju inte indoktrinerade, bara ointresserade och ytligt följsamma. Tills de tappar förtroendet för det de trodde var en rimlig norm att följa.

 9. detta måste kännas pinsamt för svenskar att pissa på sitt eget land ???

  hur tänker dom överhuvudtaget?? när dom håller på o muppar sig???

 10. Morgan Johansson(s) sa igår i Aktuellt att han har beordrat polisen att slå ned hårt på motståndet till islamiseringen av Sverige så det är nog bara en tidsfråga innan Mats Dagerlind blir arresterad med den helt godtyckliga Hets mot folkgrupp-lagen som hänvisning i ett desperat försök att kväva informationsspridningen.

  Titta på intervjun och se rädslan och hatet brinna i Morgan Johansson. Det är ingen vacker syn utan en fysisk reaktion från en självupphöjd elit som ser makten och äran glida den ur händerna och inser att man riskerar att personligen få stå till svars för storhetsvansinnet och migrationspolitiken man arrogant drivit igenom mot svenska folkets vilja.

  • Morgan vill uppenbarligen göra karriär i någon av Bilderberggruppens banker efter valet, som Reinfeldt.

  • Napoleon var mindre galen trots storhetsvansinnet. Jag verkligen ber att SD å ett parti till tsm får majoritet. Så att diktaturen ej blir verklig

  • Tillsättningen av Dan Eliasson som Rikspolischef var ett försök att slå ned hårt på motståndet till islamiseringen av Sverige.

   Morgan Johansson har försökt att fiffla och slå ned hårt mot SD i flera år, men han tvingas hela tiden till reträtt.

   Det var inte länge sedan Morgan Johansson hävdade att alla männen från Afghanistan var barn. Det var bara nazister som trodde att det förekom åldersfusk och medicinska ålderskontroller behövdes inte.

 11. Det saknar betydelse vilken inställning ansvariga har som beslutat att fläskkött inte får serveras.

  Det som räknas är hur det muslimska kollektivet i Sverige och utomlands uppfattar beslutet.

  I Sverige uppfattar naturligtvis muslimerna detta som ett tydligt, närmast statligt, ställningstagande att fläskkött är nu ”haram” här och då skall förbudet införas nationellt.

  Alla som ser Islams framfart i Sverige med öppna ögon inser att Islam nu vädrar blod här. Snart sagt varje krav som Islam ställer i Sverige tillfredställes av naiva politiker och myndigheter även om det flagrant bryter mot svensk lagstiftning.

  Snart är väl själva den svenska lagstiftningen ”haram”.

  Det är bara att hoppas att svenskar med barn i turneringen tar sina barn ur den tills svenska värderingar karakteriserar den. Varje svensk idrottsförening som ställer upp i turneringen visar att man stöder att fläskkött är ”haram”.

  Men man begriper inte detta själv.

  Kommande val blir en kraftmätning mellan Sverigevänliga och Sverigefientliga krafter.

  Bara att hoppas at de Sverigevänliga krafterna vinner.

  • Det har gått politik i en fotbollsturnering för barn. Vänstern banar väg för islamisternas hjärntvätt, som börjar i tidig ålder.

 12. Finns det någon som fortfarande tror på oligarkernas agendablad Dagens Nys? Skulle inte tro det.

 13. Det var länge sedan jag började bli besviken på DN. Jag blir inte mindre besviken ju längre tiden går. DN var ju för inte många år sedan en högt respekterad tidning. Numera tror jag snart ingenting av vad tidningen skriver!

  • Jag var tidigare en DN-knarkare, men slutade läsa blaskan helt för några år sedan. Jag riktigt känner hur hjärntvättad den tidningen gjorde mig. Jag kunde försvara en lång rad galna socialliberala tankar som jag egentligen inte alls står för.

   Träffade en gammal vän i går som jag pratade politik med. Har upplevt honom som vettig, men nu var han helt förvirrad ren politisk och full med PK-floskler. När det visade sig att han läser DN varje dag fick jag den där välkända ahaa-upplevelsen.

   Att en tidning kan förvrida skallen så mycket på en annars vettig människa, det är rätt läskigt.

 14. Bara en massa spetsfundigheter från Gothia Cup och DN. Det är naturligtvis ingen tvekan om att de anpassar sig till islam.

  Att det är praktiskt spelar ingen roll. Det är ju praktiskt för alla tjejerna i Gothia Cup att svepa in skallen i en hijab också, för att slippa trakasserier. Eller hur Lena Rönnefors. Är det nästa steg?

  Det fina är att folk fortfarande kan välja. Gothia Cup kommer att sluta som MENA Cup, och något annat kommer att ta dess plats, utan halal-mat och hijabs. Har hänt förr, kommer att hända igen.

   • Rätt ! Annars borde det omvända funka i arabvärlden – det vill säg dom anpassar sig efter västerländska seder och traditioner när vi kommer dit ner. Men nåt säger mig att det inte funkar…..

 15. Sionismen och Islamismen har gjort gemensam sak. Soros tyckte nämligen att det skulle vara det bästa för att smyga fram ett totalitärt tillstånd i Europa. Wolodarski och Bonniers sitter lydigt i knäet. Nyttiga idioter till politiker och vänsterextremister fattar inte att dom blir spelade på likt harpor. Därtill räcker inte förståndet.

 16. Det är tråkigt att konstatera att DN, som en gång var hemvist för Herbert Tingsten numera förfallit under Wolodarski.

 17. DN försökte tysta Sanandajis vetenskapligt underbyggda kritik av Sandvikenrapporten. Nu försöker DN komma med efterhandskonstruktioner i syfte att misstänkliggöra Samhällsnytt. SVT endvek att rapportera om gymnasieamnestin för illegala migranter och SVT gick till attack mot Samhällsnytt, som rapporterade om tilltaget.

  Det är bara att vänta på någon form av lömsk attack mot Sweden Rock också, där 35.000 lättklädda människor samlades utan att en enda tjej blev våldtagen eller tafsad på.

  Man borde kanske inte avfärda allt DN och SVT säger, men livet blir enklare om man utgår från att de ljuger, eftersom ljugandet tycks vara huvudregel.

 18. Viralgranskaren… De som påstod sig spräcka fake news visade sig snarare vara spridare av fake news. Så bra var de på sitt jobb.

  DN och Peter Wolodarski (som komiskt nog erbjöd sig bli redaktör för Avpixlat) i spetsen är ju ökända för ”agendasättande nyheter” istället för riktiga nyheter. Sanningshalten är inte viktig, vad som är viktigt att läsaren tänker ”rätt”.

  Så det här ser ju inte bra ut, varken för DN eller ”Faktiskt.se”. Ska de nu göra en ”hattrick” och göra bort sig en tredje gång?

 19. DN är omoralen personifierad.
  JAg vill säga en sak om DN, era hjärntvättade falska godhetsapostlar, erkänn om ni så går under på kuppen. Men va människor en gång för alla och ERKÄNN att allt är eftergifter för muslimer.
  Det värsta jag vet är fegisar som gömmer sig bakom ordtrixande.

 20. DN – denna moraliska stöttepelare i svenska samhällets tjänst. Alltid redo att stå upp för sanning , lag och rätt!

 21. Att fake news-DN ljuger, vinklar och mörkar helt ohämmat är ju allmänt känt, men att ”Faktiskt.se” omedelbart gjort bort sig så totalt var en smula överraskande. Det hade varit betydligt smartare om de åtminstone hade låtsats att de är någorlunda opartiska istället för att ge sig ut på en personlig vendetta mot Samhällsnytt som får dem att framstå som avkomman mellan Ullenhags ökända ”myt-hemsida” och Joseph Goebbels.

 22. Nu inför valet tror jag vi skulle vinna väldigt mycket på att lägga ner den ålderdomliga striden vänster-höger. PK-journalisterna vill kalla oss högerextema och det finns ingen anledning för oss att ansluta till den vokabulären. När vi anklagar våra motståndare att vara vänster värvar vi helt säkert inga nya sympatisörer. Helt säkert. Vi bara ger våra motståndare draghjälp när de älskar att kalla oss ”höger”.
  Nu börjar LO-folket alltmer vända sig till SD och då är det jätteviktigt att vi inte basunerar ut oss själva som en högerrörelse. Det enda som händer är att PK-rörelsen applåderar. Skit i vänster-höger, nu gäller att Folket ska ta makten från PK vare sig de är fattiglappar eller mångmiljonärer från Danderyd.

  • Håller med, använd hellre globalist kontra nationalist.
   Det är inte heller vänstern som är värst när det kommer tilll invandring, rekorden förutom 2015 är satta främst av borgerligheten.

   • Javisst! ”Höger” låter fortfarande unket och lockar kanske max 15 procent. Det var väl ungefär runt den siffran vi hamnade när jag första gången röstade på Yngve Holmberg och hans högerparti. Gösta Bohmans parti hette inte längre Högerpartiet och fick som Moderaterna vind i seglen så det stod härliga till. Sedan kom Reinfeldt och hela partiet ballade ur. Men jag har fortfarande väldigt svårt att kalla Reinfeldt och hans skattesäkarpolitik för ”vänster”. Förresten, varför hela tiden tjata m vänster? Vi lockar inte en endaste väljare med det.

  • Vänstern, neomarxisterna, stöder islamiseringen för att man vill förstöra västvärlden och högern, näringslivet, stöder islamiseringen för att man vill ha billig arbetskraft och möjlighet att göra lukrativa affärer i den muslimska världen.

   Ekonomiskt är SD ett mittenparti.

   Men det finns en annan sorts höger i motståndet mot islamiseringen och det är ordningsfaktorn, alltså att man anser att muslimer ska hålla sig i muslimska länder och västerlänningar i västvärlden för att grupperna inte är kompatibla.

   Vänster är oordning, kaos, och höger ordning, strukturer, och i den bemärkelsen är SD höger.

   • Det där kan du ha rätt i och det kan vi diskutera i det oändliga, men troligen vinner vi inte ett piss på att utmåla oss (alla fattigpensionärer och LO-medlemmar som överväger SD) som höger. Vi fastnar under 20 procent. Vi ska göra oss oberoende av vänster-höger och sikta mot stjärnorna.

 23. Gotia cup är fri från mat med griskött -Sant!
  Gotia cup gör detta för att tillfredsställa vissa minoriteters önskemål-Sant.
  Gotia cup gör detta för första gången i år-falskt.

  Varför inte berömma Gotia cup för sitt värdegrundsarbete?

 24. Jag äe ledsen, men jag tror nu jag kommer att få flera påhopp. Islam åsido, vad är det som igentligen är fel med att anpassa maten del de olika nationella och religiösa förväntningar som finns gällande en internationell tävling? Vi kan prata mycket och litet om anpassningen till muslimska förväntningar i Sverige men det här känns bara som en ickenyhet och en troll artikel.

  • Det är inte fel att anpassa maten. Om man skriver att det serveras fläskköttsfria alternativ och lever upp till detta har man eliminerat eventuella kontroverser. Men nu när man går ut med att inte servera fläskkött för att tillfredsställa vissa grupper på bekostnad av andra så tar man ställning på ett sätt som inte är acceptabelt i Sverige.

   • Jag ser det inte så. Det här är ju bara någonting man gör för att en internationell tävling skall fungera. Jag ser inga som hellst paraleller med hur det Svenska samhället gång efter gång måste anpassa sig efter muslimska krav. Det här äe någonting helt annat. man måste se skillnaden.

    • Så för att internationella idrottstävlingar skall fungera måste de sluta att servera fläskkött.
     Klart som ärtsoppa!

     • Nej det är inte det jag menar och jag tror att du förstår det också. Att anlita en internationel tävling där flertalet människor deltar i som kommer från oloka kulturer så får man anpassa evenemanget till alla de kulturer som deltar. Jag ser inget konstigt med det. För att förklara och belysa så anser jag att detta har ingen sm helst relevans till att vi anpassar och förändrar vårt land. Detta är två helt olika företeelser och borde inte förblandas.

 25. Om man bjuder in fotbollslag från hela världen för att spela fotboll, då tycker jag nog att man får vara artig och hänsynsfull.
  Med ”nysvenskar”, som har kommit hit oombedda och lever här på vår nåder, tycker jag saken är annorlunda.
  Om de inte klarar av att vara artiga och nöjer sig med det de får, så tycker jag rent ut, att de kan dra åt h—-te.

  • .. så kan dom renovera DN-huset för x-antal miljoner – så hitkomna bidragare har nånstans att bo centralt ..

 26. Vänsterliberalerna som håller islamism under sina vingar kommer att förintas helt och hållet under 20-talet. Redan vid valet i september kommer denna trend märkas mycket tydligt. Vänsterliberaler är lika galna som kommunister, om inte mer.

 27. Om man gillar griskött äter man griskött, om man inte gillar det äter man något annat, kyckling eller kossa eller vegetariskt. Detta praktiseras överallt i världen.

 28. DN har en lång historia bakom sig som spridare av ”fake news”.
  Här ett exempel där man ljuger om de fantastiska ”förbättringar” som skett i Rinkebyskolan efter att ett antal sk. superlärare tillsammans med en karismatisk rektor provat några ”supermetoder” för några år sedan.
  Genomfalskt: https://johankant.wordpress.com/2012/01/08/rinkebyskolan-pa-tapeten-igen/
  Siris som det talas om är statistik över alla Sveriges skolor. Där kan man tex lätt kontrollera hur många procent som klarade godkänt i åk 9.

 29. Fläskkött serveras inte på grund av Islams förbud mot griskött. Alltså en eftergift till Islam och en anpassning till Islams trosatser. Så enkelt är det. Samhällsnytt har rätt och Dagens Nyheter och Faktiskt.se är ljugande trollfabriker.

 30. Omkring 1700 lag från 80 nationer spelar i Gothia Cup. Hur många av dessa lag kommer från muslimska länder?
  En sak är ändå säker att de flesta av dessa 80 nationer äter fläskkött.

  • gothia cup kommer försvinna, staden kan inte längre erbjuda tryggt boende, bråk och stök blir värre varje år.
   fundera istället på varför skolor slutat servera fläsk.
   än är inte muslimer i majoritet !
   och skall man tolka koranen så säger den att finns inget annat att äta än haram så är det tillåtet att i de otrognas hus om nöden kräver det äta haram !
   vi eller rättare de som bestämt är ena fega j-r som kryper för att inte kränka islam..
   samma med bönetider, befinner du dej i otrognas land och har ansvar att sköta ex arbete är det tillåtet att göra de böner man missade efter arbetstid.
   f-n vi måste börja läxa upp kräken som tar fel beslut av någon konstig ångest ang religionsfrihet och värdegrund om islam, börja använda deras egna texter mot muslimer som vägrar släppa taget och all annan förekommande särbehandling samt pågående anpassning/islamisering, brutalt tala om hur islam fungerar i praktiken och vilka faktiska regler troende muslimer måste följa,, pff är de inga riktiga muslimer utan tolkar som de vill när det passar finns ingen anledning att böja sej för deras krav, kan de göra haram (vilket de gör varje dag) är deras förtroende förbrukat att åberopa religiösa skäl.
   samma med saudi, de frågar alltid innan de sponsrar ett moské bygge och de accepterar ett nej, j-r vad femtekolonare vi har som sagt ja till detta.

   det går stoppa mycket av det som pågår, det kostar men är möjligt med hjälp av eldsjälar som lägger energi och tid på att sätta käppar i maskineriet, stoppa ex ett moské bygge redan vid ansökan, men som ensam klarar ingen gå igenom alla ansökningar innan tiden är ute för överklagan, allting går om man vill..
   som förmodligen slutar med tvist i rätt och då krävs helt andra resurser som jag vet finns i egna led, typ jurister enda problem är att ingen dragit igång och organiserat/mobiliserat massivt motstånd, aktivt ingen debattpanel utan aktivister med massivt stöd i alla former som behövs, advokater/jurister, riskkapitalister, mtrl osv osv
   börjar bli riktigt trött nu på allt daltande/hänsynstagande, oavsett utgång av valet måste åtgärder till om vi vill vända på utvecklingen och grattis ingen gör jobbet åt oss,, att blint lita på seger i valet gör ingen skillnad, vi folket måste själva se till att göra livet surt att leva för de som behöver det.

 31. Islamiseringen av Sverige är förfärlig.
  Sverige kommer att förstöras av Islam.
  Det är bra att Samhällsnytt kämpar emot vansinnet.

 32. I ett fiktivt mans-helvete hade mannen reducerats till ett odjur. Männen där hade i snällt oförstånd tillåtit feministiska monster att peka ut lämpliga offer som skulle ”sona” andras vidriga kriminalitet. De verkliga förövarna skyddades & daltades det med. Att börja leta gärningsmän där för att förfasa sig över i media var tabu!! Det var helvetet. De fridfulla männens gehenna.

 33. Lögnfabriken DN kan väl knappast övertyga någon utanför Stockholms tullar nuförtiden, bortsett från enstaka landsortsjournalister o batikhäxor i universitetsstäder.

 34. Ikväll ska jag grilla ett par stora feta härliga fläskkotletter på balkongen då jag bor längst upp med supergod potatissallad från rydbergs och en stor kall öl.

  • Passa på att njut medans du kan. Snart kommer påtryckningar mot matbutiker och svinfarmare. MP sällar sig till förbudet mot svinkött, C hakar på. Inte miljövänligt.

 35. DN är inte en nyhetsförmedlare. Det är ett organ för att kontrollera befolkningens åsikter. Som verktyg brukar man propaganda, lögner, undanhållande av väsentlig information. Allt detta under förespeglingen att detta är nyheter och sanning. I tillägg brukar DN hot och drev mot oliktänkande för att ödelägga deras liv. I en demokrati hade detta varit straffbart men inte i det regimstyrda Sverige.

 36. Pk-etablissemanget går över lik för att överleva, förhoppningsvis ser vi nu att de förintar sig själva, ännu bättre är om de kommer ställas till svars för allt lidande de åsamkat.

 37. Lite OT
  Läser att terroristavlönaren Özz (OBS ! iNTE hans svåger) ska hjälpa Fi i valet nu…….
  Vad säger man ??? (Gapskratt)

 38. Åter ett bevis på det sjuka landet. ”Mohamad Sahid Alali flydde till Sverige från krigets Syrien 2015 med sina två döttrar. Han bedömer nu situationen som säker i hemstaden Homs och vill återvända. Men han får ingen hjälp från myndigheterna”. Istället säger man åt honom att Syrien inte alls är säkert och säger vidare att man kommer att betala ut bidrag även fortledes, månad efter månad. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/jag-vill-lamna-tillbaka-det-har-jag-vill-tillbaka-till-syrien

 39. Vi får tacka DN för många nya läsare.
  Själv hade jag trots att jag hade röstat på SD i tre val,
  aldrig varit inne på någon alternativmedia.
  Det var efter en artikel i någon gammelmedia, där de spydde sitt förakt
  över det de kallade främlingsfientliga hatsajter, som jag bestämde mig
  för att själv kontrollera hur hemska de där ”hatsajterna” verkligen var.
  Sedan dess har det gått många år och jag har besökt våra ”hatsajter” dagligen,
  oftast många gånger per dag.

  • Jag hittade snabbt hit när de stängde kommentarsfälten på SVT.
   Antingen ska ordet vara fritt eller så tar jag på mig öronskydd mot krokodilerna.

   • Klarar man inte att hantera läsarnas kommentarer är man heller inte intresserad av varken sanningen eller läsarna. MSM sprider propaganda och då är feed back ovidkommande.

  • Ja det är ju inte mycket hat, utan verklighets närvarande och ögon öppnande, alternativa medier är den enda sanna motstånds rörelsen ✌️

 40. Har man tappat läsarnas trovärdighet spelar det fan ingen roll vad som skrivs i deras blaskor! Nu syftar jag på antikmedian!

 41. 18:00. Nu skall vi alla sätta oss ned och slå på Svt och få lite politiskt korrekta nyheter levererade av partiet och dess store ledare.

   • När Saudi låter damer gå och titta på fotboll, klädda som spökplumpen, på en särskild läktarsektion, inspärrade bakom stängsel, med en personlig manlig övervakare och efter matchen bli lotsade till bilen av samma övervakare som direkt kör dem till respektive låsta hem/fängelse uppmärksammas det i svensk TV som att Saudi gjort enorma framsteg mot jämnlikhet.
    Samma Saudi som har makt att få svenska politiker från vår ”feministiska regering” att klä sig i heltäckande klädsel för att inte stöta sig med en totalitär, kvinnoförtryckande ideologi.

  • Har slutat se på skiten. Än så länge har jag friheten att vägra. Om några år är vil väl tvungna att lägga röven i vädret 5 ggr om dagen och skrika Alllah.
   Sedan måste vi titta på Islam nytt.

 42. Bra jobbat Mats! Fortsätt dra ner byxorna Faktiskt.se.

  Vi ser som vanligt en kvinna, Lena Rönnefors, stödja islamiseringen utav Sverige.

 43. Dagens nyheter och faktiskt.nu borde ägna sig åt folklig journalistik än att tramsa runt som nu i en sandlåda. Dom borde börja belysa Sveriges riktiga problem, men det har vi ju märkt att dom arbetar inte för folket, utan för makt och pengar och det lyser igenom utåt fattar dom inte det själva/

 44. Fattas bara att dom också ska ha synpunkter på den medhavda skinkmackan eller schnitzeln som serveras på den lokala lunchrestaurangen.

  • Detta syndrom är redan fastställt. Fläskofoberna ville inte att en angränsande restaurang skulle servera gris. Detta var i Sthlm.

 45. I en fabel var en groda så väl gömd att bara en mård kunde hitta honom. Och det gjorde han. ”-Är det inte nu du borde visa framfötterma?” undrade mården. ”-I min inre fantasivärld är jag kejsare & kan flyga” mumlade grodan..

 46. Islamanpassat arrangemang minsann… Varför säger jag bara.. varför? Jag vet eg varför men ska man behöva anpassa ungdomsfotboll till islam så har det gått för långt och för snett för islamisterna. Hit men inte längre

 47. Man skulle ju gärna vilja veta varför det skulle vara opraktiskt att servera fläskkött?
  Djävla idiotförklaring värdig DN.

 48. Behovet av att också upprätta tjänsten ”kollaFaktiskt.se” tycks växa.
  ”Statsfinansierad” . . . ok, så vi betalar dessutom för att bli manipulerade?

  Falska anklagelser kommer ju knappast minska fram till valet, snarare tvärtom.
  Panikångan puffar allt snabbare ur öronen på ”de godtrogna” för var gång de vänstervrickade sjunker i opinionsmätningarna.
  Tidigare har det bara varit fråga om en fånig fårflock där alla irrar samtidigt åt ett håll.
  Men nu i valtider skiljer baggarna ut sig och stångar till höger och vänster – förlåt inte vänster, såklart – och ilskan och ondskan får dem att sannerligen se ”rött” !

 49. Det måste vara det mest Destruktiva arbete som finns att leta Felstavningar felformuleringar samt brister i ordbeskrivelser för att sen framställa det som Fake News och ett sanslöst resursslöseri att lägga Skattekronor på det…!!

  HAMRAtkött hade passat bra att Servera eftersom ingen vet vad det är, och ingen hade ifrågasatt det…!

 50. Ordet Götaland (Latin Gothia) betyder ursprungligen götarnas land. därmed avsågs en av de två huvudstammarna som ansågs ha gett upphov till Sverige (den andra var svearna). Äldsta belägget härrör från 1384 Gøthalandom.

  Om maten ska vara muselmansk så byt då för fan namn till Muhammeds cup.

 51. Vänstern kan gömma sig i skamvrån

  Efter sådär 100 år med socialism vid rodret i Sverige har mellan 500.000 och 1.250.000 svenskar pensioner UNDER fattigdomsgränsen både före SKATT och värre ändå EFTER skatt….skatt på pensioner UNDER fattigdomsnivån hahaha !!!!!!
  Löfven borde skämmas men har inte ens så mycket anständighet i kroppen att han gör det….fy farao vad YNKLIGT…!!

 52. Dessa fega personer vilka slutat tänka själva och bara gör vad PK – eliten beordrar , är lika farliga de med. Att tyst bara tiga,lyda, utföra och ändå bara hålla käften är inte värda att ha ett jobb ! Ge dem alla sparken ! Och efter valet hoppas jag att PK-idioterna tystas och förpassas till våra No Go zooner !

 53. Jag har släppt fram kommentaren. Ordet finns i det automatiska filtret och oftast byter vi ut det mot något mer adekvat.

 54. Bara Samnytt som orkar bry sig. Det finns nog inget land som inte anpassar maten på olika stora event efter vilka som ska vara med.

  • Jo, det finns massor av sådana länder. En majoritet av världens länder anpassar inte maten efter främmande ideologiska regler.

   • Säg ett land? Jag kan lova att nästan alla världens länder gör på något sätt affärer med ett muslimskt land. På en affärslunch skulle det icke muslimska landet aldrig beställa in gris till hela sällskapet.

    Jag kan lova att även Trump vid ett besök från ett muslimskt land skulle inte servera gris.

    • Man kan erbjuda flera olika rätter som till del är anpassade för besökarna, men man kan inte låta dem styra vad västerländska kristna ska äta.

     Muslimen som besöker oss ska vara glad om vi tillhandahåller en rätt som de kan tugga i sig, men när vår befolkning förvägras de egna rätterna, då har vi ett problem.

     Trump serverar kristen mat till kristna.

     • Men jag kan lova att även Trump skulle utesluta gris när en muslimsk deligation är på besök.

      Varför inte servera nöt. Både godare och mindre sosse-aktigt.

     • Någon muslimsk delegation är dock inte på besök här. En fotbollsturnering i Sverige är vad det handlar om.

      Problemet uppstår när muslimen styr vad vi ska äta.

      Ett problem som – om utvecklingen fortlöper – kommer bli centralt och kräva en lösning.

     • Dummfan igen. Hinduer får inte äta nötkött. Kon är helig i Indien.

      Är muslimer mer värda än hinduer, tycker du…?

      Du är tydligen en äcklig hinduofob.

  • Dummfan. Du fattar tydligen inte skillnaden mellan att erbjuda muslim-mat till deltagare i en turnering som så önskar det – OCH ATT TVINGA ALLA DELTSGARE ATT ÄTA MUSLIM-MAT, oavsett om de är muslimer eller inte.

   Det är nog lika bra att du håller käften, så att du inte skämmer ut dig ännu mera.

 55. Det finns ingen ideologi som skapar mindre konflikter än islam. Islam betyder fred, harmoni och tolerans.

 56. Det blev en ny italiensk regering till slut, en koalition mellan ”högerpopulistiska” La Lega och ”vänsterpopulistiska” Femstjärnerörelsen. Regeringen gick redan från början ut hårt med att infria sina löften. Inte minst att börja massutvisa invandrare, en fråga som drivs hårdast av den nye inrikesministern och vice premiärministern Matteo Salvini från La Lega, tidigare Lega Nord.
  https://www.nyatider.nu/italien-nya-regeringen-lovar-massutvisningar/

  − Om populism betyder att härskarklassen måste lyssna på folket, om ”anti-etablissemang” betyder att gå emot förstelnade privilegier och skapa ett nytt system, då förtjänar dessa nya politiska krafter att kallas populistiska, sade den nye premiärministern Guiseppe Conte i ett tal till parlamentet efter att ha bildat regering.

 57. Det är kanske bäst att varna deltagarna i Gothia Cup.

  Det är nämligen mer som står i Koranen/Haditherna än att griskött är förbjudet.

  Till exempel står det att homosexuella skall kastas ut från höga byggnader.

  Detta blir väl nästa anpassning till Islam, eller hur, Lena Rönnefors…?

  Så nu tänker ni väl naturligtvis börja döda HBTQ-delagare, förstås…

  Och ni har ju det nybyggda 3:E tornet på hotell Gothia tower att tillgå. Passande namn förresten, för att använda vid avrättningar av Gothia Cup-deltagare. Det är nu Göteborgs högsta byggnad på över 100 m.

  Den perfekta platsen för att anpassa er ännu mer till Sharia.

 58. ”gransknings sidan ” ”Faktiskt.se” är ett skämt.Samma gamla vanliga PK anspråk på Sanningen och tolkningsföreträde.

 59. Slaskmedia med tjusiga och anspråksfulla namn, men samma vanliga slaskmedia som vanligt. Nu tar de i ända från tårna, men de kommer aldrig lyckas slå hål på alternativmedia.

 60. Det hela är obegripligt. Servera en kötträtt och en vegetarisk. Om det är fläsk i kötträtten får väl muslimerna välja den vegetariska. Vegetariska rätter är ”tillåtna”. Svårare behöver det inte vara.

  Edit: varför min kommentar hamnade här vet jag inte. Skrev den under artikeln om Gothia Cup.

 61. Vem i dessa dagar tror på massmedia? Jag tror att deras sista anhängare blir matade av personal som inte kan svenska just nu

  • Sant. En observation jag gjort är att nästan alla mina vänner slutat läsa tidningar och se på TV. Kvalitén är för låg. Dessa är högutbildade.

 62. Vänstermedia har verkligen avslöjat sig denna dag. Inte ens när Trump gör något som ingen annan skulle kunnat ha gjort får han någon som helst kredit. Och inte lär det vara annorlunda i morgon och resten av vecken heller. Man skäms över att vara svensk en sån här dag.

  • Håller med. Även om de bara träffats i tio minuter och tagit en kopp kaffe så vore det ett enormt framsteg. Nu har de haft samtal och dessutom undertecknat ett avtal – och det är ändå fel på allting enligt slaskmedia.

   • Sinnessjukt egentligen. Det är sånt varenda läsare borde fråga sig. Nog för att Trump har krigat på rätt bra och muckar med Iran. Men detta är verkligen ett steg i rätt riktning. Kanske ett slut på ett av de oändliga krigen. Cred där cred hör hemma

 63. Inte undra på att alla skämttidningar försvunnit från tidningshyllorna. Dessutom har de historier man vanligtvis brukar få höra på någon fest fått en annan inriktning. Det räcker med citat ur någon vänstertidning för att lätta på stämningen. De går under sjuk humor.

  • Månadens höjdpunkt brukade vara insändarsidan i tidningen MAD, FFF (Forum För Fårskallar). Nu är varenda dagstidning ett forum för fårskallar.

 64. Dagens Nyheter har faktiskt ljugit i sitt namn ända sen starten 23 december 1864.

  Ja, vad de kallar ”dagens” nyheter är ju naturligtvis GÅRDAGENS nyheter.

  Eftersom tidningen trycks på natten, är den Dagens Nyheter som säljs idag naturligtvis sådant som HÄNDE IGÅR – inte idag.

  Och Dagens Nyheter fortsätter att ljuga.

  Fast sen Peter Wolodarski tagit över som chefredaktör har ljugande antagit MONUMENTALA NIVÅER.

 65. Ett besparingstips till Lena Rönnefors som är Islamiseringsansvarig på Gothia cup.

  Lägg Gothia cup på Ramadan.

  Nästa år blir det i april/maj.

  Då slipper ni att servera mat alls.

  Givetvis skall ni tvinga ALLA DELTAGARE att fasta enligt Islams regler.

  Ni kommer att spara massor av pengar.

  Dessa pengar kan ni sedan använda till att avlöna sharia-poliser som cirkulerar på Cup-området och trakasserar deltagare som fuskar med fastandet eller är ”oanständigt klädda”, det vill säga inte är klädda i burka.

 66. En relevant fråga när arrangörer vägrar att servera fläsk av ”praktiska skäl”eller när hijab och burka ska ses som symboler för kvinnlig ”frihet”, hur är det med kvinnlig könsstympning? Könsstympningen är ju den logiska slutpunkten på de här små stegens tyranni och det skulle faktiskt inte vara speciellt förvånande om de kulturrelativistiska islamistapologeterna snart tar det sista klivet ned i Gehenna.

 67. Enkel paroll:
  Det som man inte gillar eller är ”ljug” alternativt halvsanningar köper man inte.
  Där platsar DN.

 68. DN:s rubrik talar för sig själv!
  SD behöver inte slösa pengar på dyra annonser i PK media. Det sköter de väldigt bra själva, och dessutom gratis!
  Bättre att SD lägger sina pengar där de bättre behövs, nämligen bland den ökande skaran Svenska fattigpensionärer, fn. över 300,000 !

 69. Det sägs att Özz ska hjälpa Fi nå riksdagen. Vad har han att tillföra det partiet? Är det kanske med ”svågerpolitik”.

 70. När argumenten tryter tar lögnerna vid….Bluffen är synad igen. Se det som ett gott betyg att det är panik i propagandafabriken.
  Sanningen är de styrandes värsta fiende men sanningen segrar alltid till slut.

 71. På tal om diet…

  Hur går det med storkäften 40-miljoners-Annie som lovade att äta upp sin högra sko om hon stödde S/MP-regeringen…?

  Vilket hon gjorde när hon räddade Hultqvist.

  Hon är ju muslim, så vi får väl hoppas att skon inte är gjord av svinläder…

   • Nej, självfallet har du rätt i det. Själv var jag emot det löjliga misstroendevotumet mot Hultqvist – det var bara politisk teater.

    Men jag menar att hon svek sitt löfte redan i somras.

 72. Gothia cup startades av bollklubben Häcken och dess ordförande Dennis Andersson med förflutet i KFMLr.
  Idén från början var att skapa en ungdomsturnering, där palestinska ungdomslag skulle kunna spela fotboll tillsammans med svenska ungdomar och inte behöva vara rädda för israeliska repressalier. Ungdomslag från Rhodesia skulle under en vecka få slippa det vita förtrycket. Lag från Argentina och Chile skulle under en kort lycklig vecka inte behöva tänka på de olika ilitärjuntor, som tagit makten.
  Men turneringen växte och blev inom kort Sveriges största ungdomsturnering. Hela fotbolls-Göteborg ställde upp, liksom kommunen. Det var glädje och entusiasm. Turneringen blev en jättesuccé och folk strömmade till från Sverige, Norge Finland, Danmark och Tyskland, men även mer exotiska lag, som Nigeria, Bolivia, Argentina.

  Muslimska lag var väl inte största grejen. Men som sagt Gothia Cup är tillbaka på ruta 1. Muslimska lag från Mellanöstern och nu även ungdomslag från de muslimska utanförskapsområdena i Sverige skall under en vecka få komma till Göteborg och känna sig inkluderade.

 73. Det är uppenbart att Islamiseringschefen Lena Rönnefors håller på att genomföra Sharialagstiftning inom Gothia cup.

  Nu är allså Koranen/Hadithernas regler om griskött implementerat.

  Men det står mer i Koranen/Haditherna. Vad blir nästa del av Sharia som Lena Rönnefors tänker att genomföra till nästa års Gothia cup?

  Tvinga alla deltagare att enbart äta med höger hand, och faktiskt bara med 3 fingrar på höger hand…?

  Att äta med VÄNSTER HAND är strikt haram, precis som att äta griskött.

  Det beror på att Shait`an (Satan) äter med vänster hand.

  Så – hur tänker Lena Rönnefors att tvinga alla deltagare att äta enligt Sharia…?

  Tänker du piska deltagare i cupen?

  I så fall tycker jag du skall varna föräldrarna så att dom kan bojkotta er Shari-cup.

  Förresten – själv kan du väl ta på dig burkan. Det står också i Koranen/Haditherna.

 74. Muslimanpassningen som sker här är vidrigt, utan tvekan beror det på inkvoteringen av kvinnor i kommunstyrelser , känslor framför tänk

  • Listan kan göras lång i allt de inte duger till. Intelligens är nåt man bör ha men som långt ifrån alla ens vet vad det är.

  • På frugans insution finns det en elev som är så stökig att andra elever är rädda. Hot mot läraren som hållet i klassen har framförts också. Men det är tydligen synd om grabben så någon avstängning e de inte tal om. Man normaliserar en miljö där våldet får husera och förminskar de människor som blir utsatta för det.

 75. Att vika sig för islam, visar omvärlden hur svag du är!!! VI ÄR SVERIGE OCH VIKER INTE FÖR NÅGON!!!!!! skulle det ha varit!!! 🇸🇪🇸🇪🇸🇪

  • Ja det har väl gått så långt att en svensk man inte längre bryr sig. Att bry sig idag innebär att man själv kan komma att bli en gärningsman, enbart på rykten som sprids. Den svenska feminismen har förstört detta land.

  • Media skulle ha givit korrekt information till folket, men journalisterna föredrog istället att agera tjänstefolk åt PK-globalisterna, och att springa deras ärenden..

 76. Jag tror att de styrande börjar bli rädda… MYCKET rädda !!

  ”..Flera stadsdelar i Göteborg serverar inte längre fläsk i kommunala
  skolor – av hänsyn till religiösa grupper. Men efter kritik överväger nu
  kommunen att återinföra grisköttet på skolmenyn.
  – Folk som äter fläsk har känt sig diskriminerade, säger Lena Nordblom, skolmatsansvarig i Angered…”

  http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/fl%C3%A4sk-%C3%A5terinf%C3%B6rs-i-kommunala-skolor-efter-f%C3%B6r%C3%A4ldrakritik-1.6524244

  • Vilka är folket ? mycket konstig formulering, är folket andra folk utom svenskarna eller vilka avses ? Göteborgspostens formulering är skum helt enkelt !!

 77. Så gott som fri tandvård och kundvagnarna fyllda med socker. Någon som vågar lyfta frågan. Hälsoministeriet kanske kan göra en broschyr. ”Om tandtrollet kommer”.

 78. Anledningen till att Trump gör det han gör och hinner dessutom med alltsammans, beror nog på att han är helnykterist. Det kan man ju inte påstå att våra politruker är inom EU.

 79. Den där typen av anpassning är enbart dum och det retar upp deltagare från andra länder. Nu ser inte alla länder lika lätt på denna ”anpassning”, vilket kan skada hela turneringen och även Sverige som land.

  Vi har haft gris i vårt jordbruk mycket längre tillbaka än vikingatiden, antagligen bronsåldern eller t.o.m. yngre stenåldern.

 80. Det är väl fullständigt uppenbart för den som inte är helt blind att det pågår en anpassning av det svenska samhället till islam. Hur kan det vara ”fake news” att rapportera om det? Vad man sedan tycker om det är en politisk fråga, men att en islamisering pågår kan väl ändå ingen ha missat?

  * Hundratusentals människor med islamsk tro.
  * Offentliga böneutrop i våra städer och förorter.
  * Särskilda öppettider muslimiska flickor på badhus.
  * Hijab i kombination med uniformer (ICA, Apoteken, o.s.v.)
  * Skolor som erbjuder fläskfria luncher.
  * Shariabeslut i våra domstolar.
  * Viss acceptans av barnäktenskap.
  * Firande av Ramadan i Public Service.
  * O.s.v., o.s.v.

  Att även Gothia cup islamiseras kan knappast överraska någon som har ögon att se med. Fakta är fakta, inte fake!

  • Ja man måste vara bra korkad och naiv för att inte fatta det uppenbara.
   Befolkningsutbyte och statsskicksutbyte pågår. I allt snabbare tempo.
   Den som inte gillar böneutrop , sharialagar , kvinnostympning , kvinnoförtryck och moralpoliser gör nog bäst i att inte rösta på nåt alternativ ur 7-klövern i höst.

  • ”Så här jobbar DN med kvalitets-fake-news och för att censurera sanningen.
   Det är vår Agenda och det står vi för”

 81. Det är nog inte troligt att man vill hämnas Samnytt för att dom har flest läsare. Dom läsarna lyckas dom nog inte övertyga, dom kan nog övertyga dom som köper papperstidningar. Vi får förstå att msm kämpar för sin överlevnad. Minskad org, ingen faktagranskning, köper artiklar av varann, krisen är nära.

 82. Faktagranskning är bra, men de kräver ju att man kan levaq upp till kraven.
  Under sin korta tid har man redan bränt förtroendet.
  Tycker att Samnytt redan övertygat att dom kan ta sig and rollen som Faktagranskare.

LÄMNA ETT SVAR