En kyrka i Österrikes huvudstad angreps av en mobb bestående av ett 50-tal muslimska turkar som skanderade ”Allahu akbar”. Enligt vittnesmål från prästen vandaliserades kyrkan invändigt. Det rapporterar tidningen Heute.

Händelsen inträffade på torsdagen i Antonskyrkan i Wien och kommer som en kristofobisk attack efter den senaste tidens uppmärksammade debatt rörande innebörden av yttrandefrihet i Europa som även innefattar att man får avbilda och häckla profeten Muhammed.

LÄS ÄVEN: Österrikes armé sparkar imam – misstänks stödja jihadister

Debatten har spillt över till Österrike där en mobb bröt sig in i en kyrka och vandaliserade bland annat bänkar. Förstörelsen fångades på övervakningskameror. Mobben smällde även av pyroteknik inne i kyrkan.

Polisen kunde identifiera tio av gärningsmännen och gänget beskrivs vara av turkiskt ursprung.

Kurz sätter ned foten

I ett Twitterinlägg skriver landets konservativa kansler Sebastian Kurz att det här inte kommer att tillåtas fortgå eftersom det nu är slut på all ”falsk tolerans” för politisk islam.

Kurz konservativa parti ÖVP vann i förra årets val en övertygande seger medan mer profilerat nationsvänliga FPÖ backade. Det applåderades av vänsterliberala krafter i omvärlden. Kurz har emellertid visat sig ta över mycket av FPÖ:s värderingar som fortfarande ser ut att ha starkt stöd bland väljarna och där FPÖ:s tillbakagång mer tillskrivs de personskandaler som skakade partiet inför valet.

LÄS ÄVEN: Österrike förbjuder slöja i grundskolan: ”Främjar integration”

authorimage