En servitör i franska no-go zonen Seine-Saint-Denis mördades av en kund som enligt uppgift var missnöjd med hur lång tid det tog att få sin smörgås serverad. Den dödliga skjutningen inträffade vid 21-tiden i fredags kväll på restaurangen Mistral i Paris.

Mördaren som var missnöjd med servicen ska ha tagit fram sin pistol och skjutit den 28-årige servitören i axeln, som dog kort därefter trots att räddningstjänsten var på plats relativt snabbt, rapporterar Breitbart.

Gärningsmannen, som tros vara runt 30 år gammal, är fortfarande på flykt och utredare säger att de inte heller har hittat mordvapnet.

Brigitte Marsigny, borgmästare för Noisy-le-Grand, uttryckte sina sympatier till offrets familj men valde även att framhålla att området ”inte ska stigmatiseras”.

– Vi kan inte stigmatisera området på grund av denna olyckliga händelse, ska hon ha sagt.

En rad av våldsdåd
Enligt tidningen Le Parisien ska lokala handlade vara kluvna till ”livskvalitén” i området.

Händelsen är en i raden av våldsdåd i det notoriska Seine-Saint-Denis-området, som också har en stor population av illegala invandrare – enligt vissa rapporter utgörs hela 20 procent av invånarna av sådana.

De senaste tre åren har ett antal allvarliga våldsdåd inträffat i området, bland annat en man som fick sina guldtänder utslitna under ett rån. En annan man hittades död i en bil som var full av kulhål.

”Måste bemöta förorterna”
Tidigare i år dömdes en sri lankesisk man i området för att brutalt ha misshandlat sin fru och använt superlim på hennes underliv.

Philippe de Villiers, tidigare minister för kommunikation, talade ut om förorterna förra året.

– Om förorterna orsakar fler och våldsammare uppror har vi inget väl annat än att bemöta dem: vi saknar resurser, vi saknar personal. Detta är realiteten i den franska politiska situationen.