Vid 21-tiden på tisdagskvällen utbröt skottlossning i invandrardominerade och problemtyngda Stockholmsförorten Hjulsta. När polis anlände till platsen påträffades en svårt skottskadad yngling som senare avled. Det rapporterar bland annat SVT.

Det var efter flera larm om att skjutvapen avlossats i området som polisen ryckte ut till ett skogsparti i Hjulsta på Järvafältet i nordvästra Stockholm, i närheten av Rinkeby, Tensta och Husby. Den skottskadade ynglingen fördes till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda.

Minst sex skott ska ha avlossats. Hur många av dessa som träffat den nu avlidne mannen framgår inte. Minst två personer iakttogs lämna brottsplatsen springande.

Polisen har gripit sex personer misstänkta för inblandning i mordet. Uppgifterna om den skjutne och de gripna är knapphändiga. Det framgår endast att offret är i 18-årsåldern.

Det är oklart om polisen utreder händelsen som gängrelaterad och huruvida de inblandade är kända av polisen sedan tidigare. I området pågår sedan en längre tid tillbaka väpnade konflikter mellan olika fraktioner i den invandrardominerade gängkriminella miljön.