pistol-vapen-polis
Inrikes

Sex mordförsök i Sverige under helgen

Publicerad 4/19/2021
Annons

Under den gångna helgen skedde ett flertal mord och mordförsök runtom i landet.

Vid 3-tiden under natten mot lördagen larmades polis till ett bråk i en bostad i Norsjö. Där fann man en skadad man som fördes till sjukhus. En kvinna greps misstänkt för mordförsök.

På lördagen vid kl 13.15 larmades polis till Alvesta där en man misshandlade en kvinna på öppen gata. Då polisen kom fram påträffades kvinnan död. Gärningsmannen greps i en lägenhet. På lördagskvällen meddelades att den gripne mannen anhållits av åklagare misstänkt på sannolika skäl misstänkt för mord.

Strax efter midnatt mellan lördagen och söndagen utsattes en man för livsfarligt våld med tillhygge i Skövde.

LÄS ÄVEN: Påskhelgens facit: ELVA mord och mordförsök på fyra dagar

Under natten mot söndagen sköts en ung man i Kista ihjäl med flera skott. Enligt uppgifter kan mordet vara gängrelaterat.

Efter en skottlossning på söndagseftermiddagen i Värnamo fick polisen in flera larm. En man i 35-årsåldern vårdas med livshotande skador och tre personer har gripits misstänkta för inblandning.

På söndagskvällen skottskadades en man i Märsta. Mannen var allvarligt skadad men vid medvetande vid transporten i ambulanshelikopter. En misstänkt gärningsman i 20-årsåldern har gripits misstänkt för mordförsök.

Samtidigt uppmärksammades det att i Norge har det skett första mord förra veckan – sedan årets början.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons