jeffrey epstein
Utrikes

Sexbrottsanklagad miljardär funnen död i fängelse – hade kopplingar till samhällets toppskikt

Publicerad 8/10/2019
Annons

66-årige Jeffrey Epstein satt fängslad åtalad för trafficking och sexbrott med tonårsflickor och hade vänner bland politiker, filmstjärnor och kungligheter som följt med på hans ”Lolita Express”, som turerna med privatplanet till ön Little St. James kallades. I morse hittades han död.

Epstein ska ha sysslat med brottsligheten under flera decennier och alltid kommit undan på grund av sin bekantskapskrets. Trots att han satt på så kallad suicide watch dygnet runt ska han alltså ha lyckats hänga sig i sin cell i New York där han påträffades 7.30 på morgonen lokal tid.

För ett par veckor sen ska Epstein ha hittats medvetslös i sin cell med märken kring halsen. Då påstods att han utsatts för en attack.

Att Epstein satt inne med grovt komprometterande information om en lång rad mäktiga personer gjorde så hans död var väntad av många. Bland vännerna fanns bland andra Bill Clinton, brittiska Prins Andrew och Woody Allen.

En av Epsteins offer ska ha namngett ett flertal prominenta amerikanska politiker, mäktiga affärschefer, utländska presidenter och en välkänd premiärminister bland de som deltagit i orgierna och övergreppen.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons