I augusti påträffades 66-åriga Jeffrey Epstein, som hade kopplingar till det internationella toppskiktet, död i sin cell. Då påstods att han begått självmord. På onsdagen vittnar en patolog som undersökt Epsteins kropp att den har skador som tyder på mord.

Epstein satt fängslad åtalad för trafficking och sexbrott med tonårsflickor och hade vänner bland politiker, filmstjärnor och kungligheter. Hans regelbundna utflykter till ön Little St. James, där man ska ha haft orgier, kallades för ”Lolita Express”. Trots att hans umgänge med unga flickor var känt slapp han undan. Bland vännerna fanns bland andra Bill Clinton och brittiska Prins Andrew.

LÄS ÄVEN: Sexbrottsanklagad miljardär funnen död i fängelse – hade kopplingar till samhällets toppskikt

Trots att Epstein satt på så kallad Suicide Watch påträffades han död i sin cell i Metropolitan Correctional Center, New York vilket omedelbart ledde till spekulationer kring orsakerna bakom. Att han skulle dö i fängelset var något många hade förutspått och varnat för. En av de mest förekommande teorierna var att han hade alltför grovt komprometterande uppgifter om en lång rad mäktiga personer och röjdes ur vägen.

Enligt Michael Baden, en ryktbar forensisk patolog som anlitats av Epsteins bror, finns ett antal tecken på att han blev mördad.

– Jag tycker att bevisningen pekar på ett mord snarare än ett självmord, sa Baden i tv-programmet Fox & Friends.

Skadorna tyder enligt Baden på strypning utfört av någon annan än han själv. Något som ytterligare stödjer teorin om mord menar han är påståendet om att de två vakter som skulle ha uppsikt över Epstein somnat samtidigt och att säkerhetskamerorna i hans cell inte ska ha fungerat – något Baden under sina 50 år i yrket aldrig hört talas om tidigare.