En kvinna med ett förflutet som sexslav till en IS-terrorist flydde till Tyskland. En dag såg hon sin tillfångatagare på Tysklands gator. Mannen hade fått permanent uppehållstillstånd i landet. Nu har hon fått chansen att konfrontera honom i irakisk television.

Den yazidiska kvinnan Ashwaq Haji Hamid var 14 år gammal när hon såldes som slav. Detta efter att tusentals yazidiska män – i Sinjarbergen i den kurdiska delen av Irak – avrättats av terrorister från Islamiska staten 2014. IS-terroristen som köpte henne slog och våldtog henne flera gånger om dagen.

Hamid lyckades fly till Tyskland där hon fick permanent uppehållstillstånd. Men en dag råkade hon stöta på IS-terroristen som hållit henne fången. När hon informerade tyska myndigheter om mannen berättade de för henne att de inget kunde göra eftersom han också blivit tilldelad permanent uppehållstillstånd.

Den unga kvinnan kände sig så pass hotad att hon flyttade till Kurdistan för att bo med sin pappa. Hon lovade sig själv att aldrig mer återvända till Tyskland.

Nu har hon fått konfrontera IS-terroristen i irakisk television.

”Du har förstört mitt liv. Du tog allt ifrån mig. Allting jag drömt om” säger Hamid i klippet.

”Nu vet du vad tortyr är, hur det är att bli torterad, vad ensamhet är. Om du haft något sinne, några känslor, då hade du inte våldtagit mig när jag var 14 år gammal.”

Sedan svimmar Hamid och faller till golvet.