Landet har gett det nya amerikanska företaget Eat Just grönt ljus för att sälja kycklingkött som odlats i ett laboratorium. Enligt företaget är detta första gången odlat kött godkänns för försäljning till allmänheten.

Utvecklingen och produktionen av kött som odlats fram från muskelceller är fortfarande i sin linda och således är priset för konsumenterna högt.

Köttet kommer att tillverkas i Singapore och säljas som nuggets på en restaurang med start inom den närmsta framtiden. Priset förväntas att gå ned efter några månader och allteftersom företaget expanderar. Målet är att odlat kött till slut ska bli mer konstadseffektivt än djurslakt.

Företagets vd Josh Tetrick försäkrar att produkten smakar densamma som traditionellt kycklingkött. Nästa steg kan bli hamburgare med odlat nötkött.

Lukrativ framtidsbransch

Eat Just bildades 2011 och har samlat mer än 300 miljoner dollar sedan starten i finansiering och företaget värderas i dag till 1,2 miljarder dollar.

Omkring 25 företag världen över håller just nu på att experimentera med labbodlad fisk, nötkött och kyckling. Man hoppas att kunna följa i Eat Justs fotspår och göra succé på den alternativa köttmarknaden som spås kunna vara värd 140 miljarder dollar till 2029.