Sista skriket inom feminismen – ge upp din yrkeskarriär och gift dig med prinsen

Delningar

➤ KRÖNIKA  Den tredje vågens feminism innehåller så många kontradiktioner att man skulle kunna fylla en hel bok med att räkna upp dem. En annan frapperande egenskap hos de nyfeministiska opinionsbildarna är att de lyckas hitta feministiska statements där ingen annan kan – i lördagens brittiska prinsbröllop till exempel.

Om någon till äventyrs missat det så gifte sig prins Harry på fredagen under pompa, ståt och festyra med amerikanska filmskådespelerskan Meghan Markle. Självfallet kan inte svensk vänsterliberal media rapportera rakt uppochned, utan drivs som vanligt av sitt inre tvång av att politisera allt, inklusive melodifestivaler.

Tidigare har msm-media fått kritik för att man låtit sitt vänsterförakt för aristokratin mer än lysa igenom i rapporteringen. På senare tid har man valt en annan linje med långsökta resonemang om kungabröllop som feministiska, mångkulturella, identitets-/könsnormsöverskridande och antirasistiska eller klassöverskridande manifestationer. Det är faktiskt mer plågsamt att uthärda än den forna mer rättframma negativismen mot medfödda privilegier.

I bröllopet mellan prins Harry och Meghan Markle tycker sig de kungahusbevakande journalisterna ha hittat ett kinder egg. Meghan har kallat sig stolt feminist och hon har, bland annat i tidningen Elle för några år sedan, skrivit om hur det är att växa upp med en svart mamma och vit pappa.

Detta återger SVT som att Meghan skrivit ”om sina erfarenheter av rasfördomar och tvånget att definiera sig som antingen svart eller vit – ett krav som ställdes på henne under såväl uppväxten som karriären”.

Läser man texten ifråga är det mildaste man kan säga om SVT:s sammanfattning av innehållet att det är en grov överdrift. Den enda incident som Meghan berättar om som kvalificerar sig för den beskrivningen är när hennes mamma i en dispyt om en parkeringsruta blev kallad för ”the ’N’ word” som i USA inom parentes sagt inte är en omskrivning för det värdeneutrala ”negro” utan för skällsordet ”nigger”.

Annars tycks det värsta hon råkat ut för under sin uppväxt vara att det inte fanns rasblandade Barbie-familjer att köpa när hon var liten – man fick köpa två och blanda själv – och att det inte fanns nån ruta märkt ”Blandad” utan bara ”Svart” och ”Vit” att kryssa i på en blankett i skolan. Här bör inflikas att kryssrutor för ras i sig inte är något konstigt i USA utan förekommer allmänt.

Den moderna multietniska prinsbröllopskyssen.

Den moderna multietniska prinsbröllopskyssen.

När det gäller Meghans karriär som skådespelare är SVT:s påstående om att ha mött rasfördomar ännu mindre sant. Hon beskriver tvärtom hur hennes ”etniskt tvetydliga” utseende varit en stor tillgång och möjliggjort för henne att få fler och mer varierade roller än många andra.

Det Meghan konstaterar är däremot att så kallad type-casting, dvs att hamna i ett visst rollfack, är vanligt i film- och TV-seriebranschen i USA. Men det handlar inte primärt om rastillhörighet, utan om helt andra karaktärsdrag, för kvinnliga skådepelare exempelvis tuff storstadsbrud, alldaglig granntjej, söt, kaxig, vacker osv.

Meghan är mest känd för sin roll som Rachel Zane i advokatsåpan Suits. Det är inte någon utpräglat feministisk rollfigur, vilken man i och för sig inte kan lasta Meghan för eftersom hon inte har skrivit manus. Rachel är ett juristbiträde med vacklande självförtroende som hamnar i konflikt med sig själv om huruvida hon ska välja juristutbildningen eller kärleken.

Och pratar vi ras/etnicitet/hudfärg så är den starka svarta kvinnan i Suits inte Rachel utan byråns chef den resliga och tuffa Jessica Pearson. Faktum är att det dröjer till säsong 3 innan man överhuvudtaget får reda på att Rachel inte är helvit utan har en svart pappa, Robert.

Som hennes lärare i skolan konstaterade i samband med bryderiet kring att välja rätt kryssruta, så ser Meghan – om än inte blond och blåögd – vit ut och har knappt alls några afroamerikanska fysionomiska attribut. Men kanske är det jag som är hopplöst otrendig som bryr mig mer om intrig och skådespeleri än om aktörernas hudpigmentering och därför inte lade märke till detta tydligen väldigt viktiga.

Suits har en bred mångfald i såväl rollbesättning som rollkaraktärer men är i huvudsak befriad från tröttsamma politiskt korrekta pekpinnar och malplacerad grötmyndig övertydlighet med syfte att uppfostra tittarna till de rätta åsikterna om genus, mångkultur och hbtq.

I verkligheten har Meghan ställts inför samma dilemma kring karriär och kärlek som sin rollfigur Rachel och faktiskt gjort ett än mindre feministiskt val än sitt alter ego i Suits.

För att komma ifråga för att gifta in sig i det brittiska kungahuset har Meghan tvingats, och gått med på, att lämna skådespelaryrket. Som brittisk prinshustru passar det sig inte att hon sysselsätter sig med något annat än välgörenhet.

Den enligt egen utsago ”stolta feministen” Meghan Markle ger nu alltså upp sin yrkeskarriär för att gifta sig med prinsen och bli en försörjd kvinna. Det hela liknar mer en askungesaga eller någon mossig pigroman. Men i förment progressiv vänsterliberal press beskrivs det som att Meghan ”sveper in som en välbehövlig frisk fläkt i det brittiska kungahuset”, en ”god representant för ett modernt, multietniskt samhälle”.

Allt detta på grund av att Meghan har en svart mamma. Det är en lika ohälsosam fixering vid rasbiologi och uppförstoring av en genetisk obetydlighet som den man kan hitta i den politiskt nazistiska marginalen. Men jag dubbelkollade och det stod SVT högst upp på sidan, inte Nordfront.

Ett par reflektioner kan göras kring detta med Meghans berättelse om Barbiedockorna och det vänsterliberala hyllandet av det multietniska samhället. Den första är att etniskt blandade äktenskap mellan svarta och vita i USA är tämligen ovanliga. Man kan kalla det för fördomar och rasism eller utseendepreferenser och valfrihet men fakta är att 9 av 10 föredrar en partner från sin egen etniska grupp, och det gäller både vita och svarta amerikaner.

Den andra reflektionen berör ytterligare en kontradiktion inom den postmoderna idéströmningen. Upprätthållandet av ett multietniskt samhälle fordrar ju att de etniska grupperna i huvudsak håller sig åtskilda från varandra. Om vita, svarta, gula och bruna i stor skala gifter sig kors och tvärs med varandra, så som multikulturalisterna förespråkar, då tar det inte många generationer förrän de etniska skillnaderna och sannolikt även kulturskillnaderna är borta.

Gör vi reflektionen i ett mer globalt och tidsmässigt något längre perspektiv så innebär det att det till sist bara finns en enda etnicitet och kultur på hela jorden. Så frågan är faktiskt hur det mångkulturella samhällets ingenjörer egentligen vill ha det – gillar man etniska och kulturella skillnader och vill bevara dem eller vill man tvärtom utplåna dem?

Dessvärre är SVT-artikeln inte något unikt publicistiskt haveri. De ”intersektionella” feministerna, de ”rasifierade” antirasisterna och den postmodernistiska nyvänstern som helhet låter påtagligt ofta som ett eko från forna tiders rasbiologiska institut. fast med omvända förtecken.

Dessa nyrasister har otäckt många språkrör i medierna, inte bara inom opinionsjournalistiken utan även på nyhetsredaktionerna. Den rasbiologiska frågan nyligen från SR till fotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson är ytterligare ett färskt exempel, men det är en annan historia.

P.S.
SVT:s rapportering blir inte bättre av att man inte heller har koll på fakta. Bland annat skriver man felaktigt att Meghan Markle inte får någon egen titel. Det stämmer inte. Efter giftermålet med prins Harry blir hon hertiginna av Sussex.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

659 KOMMENTARER

 1. …..men tänk på att MSM i det klasslösa samhället fyller gärna sina sidor dagligen med prinsar och prinsessor, deras ungar och kungligheter samtliga oftast med lustiga hattar på huvudet….

 2. Fast jag är stark Sverigevän och nationalist, tycker jag man kan lägga ned monarkin. Den Svenska klanen är lite av löjliga familjen. Det lilla blåblod som fanns har de blandat ut med vanligt folk. Först Silvia och sedan alla deras barn. Samma nu i England, inblandning av en icke blåblodig och dessutom någon som redan varit gift tidigare, att hon har en svart mamma bryr jag mej inte om, pappan ser ut som en luffare som sover på gatan. Meghan är charmig, men hon är även skådespelare, är det verkligen henne vi ser eller spelar hon en roll? Jag undrar hur länge detta håller, det blir lite av Diana igen, giftemål för att bli kunglig men sedan ett liv vid sidan om?

  • Felet med den svenska kungafamiljen är att de ska vara så politisk korrekt. Jag skulle önska vi hade en kung och blivande drottning som sade som verkligheten är. De borde se till folkets intresse och sätta sig över politikerna.

 3. Pk-feminister av alla olika ras/kön! Betänk att under mitt långa liv, har aldrig förekommit ”rastänkande” svart eller vit. Det har feminsmen/MP/V/FI ändrat på? Själv skiter jag i deras fördomar! Jag bryr mig inte det MINSTA om personers hudfärg. Jag har helt andra kriterier, nämligen attityd/värderingar/moral etc. Mig lurar de inte. Dagens så kallade ”feminister” är många från islamska länder, som säger sig hata vita män? *man tar sig för pannan*

 4. Men var inte äktenskap ursprungligen ett ”kontrakt” där en MAN fick ett kvitto på att han därmed skaffat sig fru (ungefär på samma sätt som han skaffat ko eller häst)?

 5. Önskar svenska folket verkligen monarkins död och en Hr. Löfven, Reinfeldt, BATRA eller Lööf som statschef? Nyfiken faktiskt.

 6. Hon känns inte rätt för prins Harry.Hon är för gammal,36 år,Harry 33 år.
  Sedan tar hennes syskon avstånd från henne och även hennes pappa som inte dök upp på bröllopet.Hon verkar vara en lycksökerska och narcissist.

  • Jag reagerar mer på hennes ålder än var hon kommer ifrån, det hennes familj säger om henne, en skådespelerska, gift och sedan skild, nakenfotografier osv

   • VAD är det för fel att mannen yngre än kvinnan? Själv gift med en yngre man i 19 år? Två barn tillsammans. Känner lite åldersfördomar här ikväll. Tragiskt

    • Tänker mer om de ska ha barn, jag vet själv utmaningarna, är inte roligt.. Tyvärr har vissa av oss bäst-före-datum

     • De har cirka 7-8 år på sig så det blir nog bra, men kanske inte blir så många barn då

     • Livet har ingen mall där mannen ska vara 2,8 år äldre än kvinnan, de träffas då de är runt 20 och ingen av dem har ett förflutet som på något sätt kan sticka ut från någon påhittad perfekthetsnorm.
      Livet är helt enkelt inte konstruerat så

     • Men är du kunglig så skall man vara perfekt. Du är inte här på jorden som någon kändis, du är något mer.

     • Var har du fått det ifrån? Finns många kungligheter som är långtifrån perfekta men ändå mycket omtyckta.

     • Även kungligheter är människor, och människor är inte perfekta efter någon mall.
      Prinsar kan inte förvänta sig att de ska hitta den perfekta, orördra, väna, prinsessan i ett annat lands kungahus längre.

      Tack och lov!

     • Det kan de, de ska inte följa sina känslor utan göra vad som är rätt. Du förespråkar ett samhälle fyllt av planlösa känslomänniskor, herregud vad socialism i Sverige har förstört din hjärna!

     • Nej, men jag anser att även kungligheter ska ha fri- och rättigheter.
      Det du pratar om låter närmast som tvångsgifte!

      Men ska du sänka dig till att hävda att socialism har förstört min hjärna så avslutar vi här.
      Den nivån diskuterar jag inte på.

     • Diana och Charles följde inte sina känslor utan gifte sig med varandra för att det var ”rätt”. Vi vet ju hur det gick.

    • Inget fel alls, har flera bekanta där kvinnan är äldre än mannen, i ett fall är kvinnan 15 år äldre och de har varit lyckliga ihop i 20 års tid. Ålder är bara siffror på ett papper, det är hur man är som är det viktiga. En del blir gamla och lite trista fort, andra håller sig unga och fräscha länge!

  • Farsan var väl sjuk eller opererad enligt svt
   Klart jag ser ju gratis så jag kanske får andra uppgifter

   • Ja det skylls på det men skadan är redan skedd för pappan har babblat för mycket med paparazzi och andra medier och fått bra betalt så nu vågar han väl inte visa sig offentligt.

 7. Det har varit så extremt fixerat vid hennes ursprung och ras hela det här, tänk när Alexandra Manley gifte sig med prins Joakim av Danmark, det var ingen som skrev spaltmeter kring att hon kom från en Hong Kong familj. Men när man läser Meghan Markles bakgrund är den ju sämre än alla andra prinsessor på grund av hennes befläckade bakgrund, liknande Mette-Marits, som också är en kontroversiell person

 8. Jag är faktiskt konservativ och satt och tittade på det här bröllopet hemma. Men fick ingen bra känsla. Handlar inte om hennes hudfärg utan om vem hon är och hennes familj. Minns när kronprinsessan Victoria gifte sig, eller danska kronprinsens bröllop. Det var på helt annat sätt. De gifte sig med två verkligen helt ärliga och fina personer

 9. Inslaget med den färgade episkopala biskopen, som nästan rev ner ljusen på predikstolen, visar hur man använde sig av stereotyper. Meghan gick i en katolsk skola på västkusten och inte en skola i med afro-amerikanska inslag. Sen gifte hon sig med en jude. Nu fick hon byta religion och döpas i den engelska anglikanska kyrkan. Att byta religion efter sin make och låta sig försörjas är den nya ”feminismen”.
  Bara globalister och kändisar inbjöds. Undrar om hon ens kände hälften av dem. Harry har varit i USA och hängde med Michelle Obama. Helt besatt av hudfärg. Vägrade hälsa på President Trump.
  Snart ser vi dem med andra globalister på galamiddagar.
  Hon kallar sig feminist och humanitarian. Har varit i Afrika och fotat sig med små svarta barn. Som vår prinsessa Sofia.

 10. Jag vet inte hur det är med er, men jag är hjärtligt trött på vänstern, och deras envisa men patetiska försök att ständigt ski*a oss på näsan. Jag menar, alldeles nyss läste jag att en grupp med vänsterextrema akademiker, som med emfas hävdar att M och S bara MÅSTE återgå till att öppna gränserna. Att vår välfärd kraschar, det är inte mer än rätt – enligt dem.

  Så då SVT och deras ”feminism”… Som står mig upp i halsen. Jämlikhet – javisst! Självklart. Men feminism, och särskilt då ”feminism”… Nej tack. Det kommer inget gott från dessa, bara hat och missnöje.

 11. Helt ointressant, tittar inte på detta trams. Men om folk vill se denna lekstuga så får dom göra det.

 12. Har jag loggat in på ”hänt i veckan”….??….
  Visserligen handlar artikeln om ämnet…men..här sitter vissa och gnäller över hennes ålder mm..som värsta besserwissarna inom Engelskt kungahus…
  så typiskt Svenskt…vet alltid bäst om allt och alla…
  räcker det inte att msm..gått från nyheter till skvaller…??……..

 13. Socialister har alltid varit besatta av etnicitet. Under första halvan av 1900-talet så höll alla socialistiska stater på med att försöka få fram den socialistiska övermänniskan. Detta skedde i Tyskland, Sovjet och Sverige, för att nämna några.

  Sedan, när den socialistiska sociala ingenjörskonsten slog bakut i och med uppdagande av nationalsocialisternas experiment i dödslägren så slog socialisterna över till andra sidan för att distansera sig från rasbiologin. Då blev det istället den ädle vilden som fick ta platsen som det man skulle sträva efter.

  Så istället för en socialistisk monokultur skulle vi helt plötsligt eftersträva den multikulturella mångetniciteten enligt socialisterna.

  Vad vi kan konstatera när vi lär oss om socialisterna och deras galna idéer är att socialister är, per definition, idioter.

  • Nja.. nu är ju de där experimenten i nazisternas ”dödsläger” antagligen kraftigt överdrivna. Liksom övriga historier. Det är ju ingen hejd vad man försökt hitta på om tvål och lampskärmar haha.. Folk går på vad som helst.

   Det var ju betydligt värre rasfixering i USA tex. Där svarta trakasserades. Något Jesse Owen påpekade att han aldrig upplevde i Tyskland tex.

 14. Kan inte tänka mig något mer ointressant och oviktigt än ett brittiskt prinsbröllop år 2018,men parkonstellationen får väl globalisterna att gnugga sina händer.

 15. Mats Dagerlind, sveriges i särklass bästa redaktör och ansvarig utgivare, som lever upp till sin titel som ansvarig utgivare.
  Det är en fröjd att ta del av hans suveräna krönikor, som verkligen sätter fingret på alla galenskaper som sker, oftast inför öppen ridå, och som annars skulle passera utan nämnvärd uppmärksamhet.
  Tack Mats för att Du orkar kämpa vidare och axla ansvaret för sveriges bästa media!

 16. ”Feminismen” har blivit så sjuk så när Jimmie Åkesson besökte Pingskyrkan i Uppsala
  (som alla partiledare tydligen gör innan valet) så sa Jimmie att det behövs en man och en kvinna för att göra ett barn.
  https://youtu.be/HXqzwvyeBjo

 17. Social snyltare precis som Sveriges sk kungahus, vafan har de för funktion i dagens
  samhälle?

  • Frågan man bör ställa sig, hur många av kungahusets representanter ska svenska folket tvingas försörja. De avlar ju som aldrig förr.

    • Förstår vad du menar (har varit i den diskussionen tidigare), men rent krasst så innebär det sämre demokrati.
     Färre blir representerade.
     Hårddrar vi det så kan den minsta riksdagen bestå av tre personer och den största av runt 7 miljoner (direktdemokrati).

     • Fattar inte vad du menar med att färre blir representerade. Det är väl bara att halvera antalet mandat för riksdagspartierna. Räcker och blir över vad gäller representation. Blir ju inte en sämre demokrati för det. Själv tycker jag att vi har ett dåligt demokratiskt system från första början med koalitionsregeringar

   • Kungen har fyra systrar. Hans farfar hade också fem barn. Den före honom ännu flera. Det var viktigt att ha så många som möjligt, ifall några dog.

  • De är en del av vår svenska historia.
   Vill du att Stefan Löfven eller Annie Lööf ska vara president på slottet?
   Då skulle våra kulturhistoriska skatter försnillas.

  • Utan Sverige´s kungahus hade vi inte haft det land vi har nu…men den delen av vår historia är väl raderad den med…??….

 18. Märkligt att påpeka att andra politiserar något, och att sedan göra precis samma sak själv.
  För övrigt finner jag det hela synnerligen ointressant.

 19. Feministernas sinnesförvirrade navelskåderi borde i ett friskt samhälle stannat vid något sekteristiskt riutalmöte i mörkaste skogen.
  Men i dårarnas paradis Sverige har stollekäringarna naturligtvis tillåtits ta över inom såväl politik, media som institutioner.

  • De fungerar som en grupp som ges makt, från en högre instans, sedan indoktrineras med flokler och marxistisk härskarteknik, för att mobba motståndarna av den högsta instansen. Kommunisterna har använt denna strategi med ”minoriteter”och” ras” samt ”miljön” förut och även gruppen ”arbetaren” som den utvalda gruppen. Strategier som har som mål att kidnappa agendan i samhället, skapa en prioritet som inte finns och de tilldelar de utvalda frontfigurerna som representanter av den nya doktrinen. Manipulation och lögner är som de opererar.

 20. Hade en arbetskompis som varit sjöman å kunde dra riktigt grova skämt om folk med annan hudfärg. En dotter blev ihop med en färgad o han tyckte killen var helschysst. Han o frun hade även flera fosterbarn å bjöd allihopa på utlandsresa när han fyllde 50. Förmodligen har han uträttat mer empatiskt än nästan alla dessa s k feminister. Jag tycker inte man ska vara så rabiat å sätta stämpel på folk vilket feminister gärna gör..

  • Nej, för att en absolut monarki kan lösa problem på ett sätt demokrati kan skapa problem. Allt som är populärt är inte bra, och allt som är bra är inte populärt.

  • Och den som kan sin historia VET att vår kung sedan länge är en förebild
   för kungahus över hela världen.
   Däremot är det riksdagen som styr…..och dumsvensken som valt den…

 21. Många på internet har varit väldigt kritiska till att en brittisk prins har gift sig med en kvinna som inte är vit och det har sagts en del hårda ord om Meghan. Detta är helt felriktad kritik. Det är helt förståeligt att en ung amerikansk modell ser detta som ett gott gifte.

  Vad man hellre bör fråga sig är vad dessa kungliga parasiter tillför sitt land. I forntida dar var kungen och adeln de som red till strid och skulle offra sina liv för att skydda folket mot främmande invasionsstyrkor, vilket var enda anledningen till att folket tolererade deras fasoner. Nu är de dom som bjuder in och äter sig feta på invasionen av sitt eget land. Alltsedan förrädaren Cromwell bjöd in ockrarna har brittiska kungahuset varit patetiska globalistlakejer.

  Matchmakern, judinnan Misha Nonoo, räckte över ett rep till kungafamiljen och de valde att hänga sin värdelösa prins med det. Gott så.

  • Många krig har ju också startats för att nån kung haft ett behov att bygga på sitt ego som ärofull krigshjälte..

   • Det kan se ut så men så gott som alla krig, åtminstånde de senaste århundradena har startats av den globalistiska bankmaffian och vapenindustrin. Mel Gibson hade rätt.

 22. Med tanke på ämnet och dess innehåll…
  Kan vi inte få se en favorit i repris…??…
  Matilda Dagerlind….i huvudduk och allt…??…
  Lite kan du väl bjuda på Mats…??…

 23. Det händer massor av skit i det här landet och inte ens här kan man läsa om det. Ett bröllop, vad har det med Sveriges framtid att göra.

    • Det var den för 10 år sen, och ingen orkade då. Jag sparar pengar och vi avvecklar och ska inte vara kvar.

     • Om du inte ska vara kvar varför är du då här och försöker påverka. Verkar vara att spilla onödig tid.

     • Jag har redan flyttat,av ekonomiska skäl.
      Jag har stridit i åratal för Sverige och vår framtid.
      DET kommer jag att fortsätta med härifrån.
      ENBART för att någons barn och barnbarn kanske kan
      få växa upp i ett underbart land igen.

     • Dina barn och barnbarn då, har du lämnat dom i sticket. Eller blir det någon form av anhörigutvandring.

     • DET har väl ingen betydelse..??..
      NEJ jag har inga barn..tyvärr men..
      däremot kämpar jag för alla´s framtid.

     • Jag bryr mig ändå. Men man tröttnar fort, för att det känns så meningslöst allt

     • Får jag fråga? vad sparar du pengar till? de flesta har väl en
      budget och ta till om det skulle krisa sig av nån anledning.
      Jag själv har så att jag klarar mig kanske typ 6 månader men inte mer, då blir det kris.

 24. Utmärkt av Mats!
  Men hittar inte riktigt ända fram!
  Det Mats missar är att just det han var inne på om multietniskt samhälle och att det försvinner ink kulturer om extremisterna får som dom vill. Där den vita etniciteten till varje pris ska utrotas!
  Det kallas för kalergiplanen, dvs det projekt som idag går under namnet EU.

 25. Själv är jag mest nöjd md att det är en blandad kvinna som gifter sig med en vit man. Under de senaste 20 åren har jag med ökad irritation konstaterat att det i all reklam och film är tvärt om – alltid vit kvinna och svart man. Allt från senaste Star Wars-filmerna till United collors of Benneton. Alltid, alltid, alltid. Så går det också till i flyktingsvängen – vita feminister och färgade män av olika kulörer. Och ingen reagerar. Inte nu heller görs observationen.

  Vad hände med jämlikheten?

  P.s. Detta sagt, önskar jag dem all lycka.

   • Nu var det inte det jag avsåg, utan det enkla faktum att vi alltid matas med en ensidig bild. Det gäller film och reklam men, i Sverige också politisk aktivism.

    Jag drar mig till minnes en berättelse från min tid i USA. Svarta män kan tänka sig att gifta sig med vita kvinnor. svarta kvinnor var mindre benägna att gifta sig med vita män. De resonerade ungefär så här: om inte vi tar hand om de svarta männen, vem gör det då? Jag kan inte svära på sanningshalten i detta, men det är ett faktum att giftemål mellan vita män och svarta kvinnor är ovanligt. Mer ovanligt än det omvända förhållandet. Tiger Woods, någon?

    P.S. 1. Tillgänglig empiri tyder på att någon perfekt svenska inte kommer att talas. Kolla dagens förorter och, som det nu heter, särskilt socialt utsatta områden.

    P.S. 2. Din premiss strider mot all empiri som vi har. I Sverige, Tyskland, Frankrike…

 26. Sånt här skit förstår jag inte ens att man tar upp. Det som är viktigt är väl hur vårt land ska klara sig i framtiden. Varför inte en artikel/debatt om framtida jordbruk. Idag så är vi självförsörjande på socker, vete och morötter. Och med Eliasson vid rodret lär vi inte se någon förändring. Ett förslag är att organisera ett jordbruksförsvar som ser till att vi kan försörja landet med livsmedel under en vecka i alla fall.

  • Nej du, hon var trogen, sedan skilde hon sig från Charles pga att det var Charles som prasslade med Camilla.

    • Förr var det vanligt i Sverige att storbonden hade förtur till bruden på bröllopsnatten. Barnet tillskrevs dock av prästen på maken. Så säger man att i Sverige kan vi stoltsera med en tillförlitlig släktforskning. Man tror det man vill tro på.

 27. Strunt samma vem prins Harry gift sig med, det viktiga är väl att de är kära och lyckliga? Det är ju han som ska leva med henne, inte ni! Kan man inte bara glädja sig åt att det var ett fint bröllop?

  • Glädje! varför det? du har ju sett tidigare ”kungligheter” vad det för ”ofolk”
   Altså montera ner hela crapet.

 28. Visst är det lustigt egentligen…innan dessa ”feminister” kom ut ur garderoben..
  åkte det en jäkla massa aähum…host…kvinnor på semester själva eller i grupp
  med sina väninnor..till framförallt gambia…!!!!

  NU har det gått så långt att samma kvinnor går i bräschen för massimport
  av ”älskare” från HELA mellanöstern….
  Hyckleriet har gått så långt för dessa överkåååta…kärrringar..
  att dom inte ens skäms att ha hela HOTELL med nya unga LOVER`S
  på skattebetalarnas bekostnad !!
  inte nog med det..HEM kallas det i msm…
  och dom själva är KOMMANDORAN som vrakar och väljer det söta fläsket !!

   • och vi alla betalar kalaset….hade gärna sett deras sura miner
    hellre än betalar skatt för deras nuvarande orgier..

  • Stämmer vet en kona som skröt om att hon hade åkt till Gambia eller nåt i afrika och försökte få andra kärringar och följa med, men de sa bestämmt nej.
   Uch fyfan för dig tyckte de.

   • detta var mycket populärt i början av 70-talet och framåt…
    ofta gifta uttråkade medelålders kvinnor…
    även DÄR var Sverige överrepresenterade…:(..

 29. Vem bryr sig,jag hörde bara att det var någon prins som hade gift sig och helt ointressant egentligen för vanligt folk.

 30. Om Harry är en stark globalist och antirarasist varför har han inte gift sig med en riktig Kongo-afrikanska istället för den här som ser nästan vit ut?

    • Du är ju värsta rasisten. Ser du enbart till en människas hudfärg och ursprung?
     Kan du inte se skillnaden mellan olika individer?

     • Jag tror nämligen inte att han hade blivit kär i en kolsvart person, vilken underbar människa hon än hade varit.

     • Har du någonsin lärt känna en svart människa? Har svårt att tro det.
      En människa med brun eller svart hud är nämligen precis som du eller jag: individer med olika kunskaper och olika värderingar.
      Jag känner bruna och även svarta människor som jag har större intressegemenskap med än vad jag tror att du och jag har.
      Gissar att du precis som jag är ”vit”.

     • Jag känner svarta, däför vet jag att de är annorlunda. Mycket annorlunda. Dessutom tycker jag att de kan hålla till i Afrika.

     • Du är verkligen naiv och fördomsfull. Det är definitivt inte i hudpigmentet personligheten sitter.

     • Jag hävdar att det inte är så vanligt att prinsar och kungar gifter sig med fula tjejer.

     • Är de annorlunda för att de är svarta eller för att de har en annan bakgrund och erfarenheter…..?

     • Dessutom var det utseendet det handlade om här. Han gillar snygga tjejer. Om hon inte hade varit en snygg tjej med bara en LITEN exotisk touch hade han aldrig fallit för henne.

    • Ja du, det måste du nog fråga Harry om. Kanske hittade han inte nån ”kolsvart person med krulligt hår” som hade samma humor som han själv ? Kanske föll han bara sådär handlöst pladask för Meghan som man faktiskt kan göra när man blir blixtkär? Du får skriva till prins Harry och fråga tycker jag.

 31. Hon är väl ett ganska stort undantag sett till det stora hela. Ha en svart kvinna som mamma och en vit pappa. Brukar liksom vara tvärtom för det mesta. För hela slanten egentligen.

  • Ja, ”snygg” är hon väl kanske om man tänker på det i bemärkelse en kändis eller liknande men hon har ju tyvärr inte ett vackert ädelt utseende som t.ex. Hertiginnan Catherine eller den spanska drottningen

   Jag ser ju av förklarliga skäl på grund av mitt kön inte sexuellt på dem, utan tycker skönhet är något annat, Meghan Markle har inte skönhet

  • En kalaspingla. När jag hörde att Harry skulle gifta sig med en mulatt så trodde jag att hon skulle se ut som en hottentott. Men hon är ju väldigt vacker. GRATTIS HARRY!

  • Hon ser jättebra ut och har ett vackert leende. Är en blandning av Michelle Obama och Mrs Simpson, som gifte sig med Edvard 1936.

 32. Lägger NER denna diskution ikväll! För många fördomsfulla/korkade indivder? Så Godnatt och trevlig Pingsthelg.

 33. Om man tar bort monarkin i Sverige försvinner inte bara en viktig del av vår historia.
  Komminister och islamister kommer att kräva att få
  ändra svenska flaggan och kanske namnet Sverige. Nationalsången ersätts med något ”antirasistiskt, lbtg-vänligt och islaminriktat” skrivet av Michael Wiehe eller någon annan kommunist.

   • Nä, det är det inte. Jag är sverigedemokrat och tycker skiten är en relik som vi ska ha i historien. Som kuriosa. Vi kan lika gärna ha Åkesson som kung ett tag.

    • Tänk efter lite. Skulle du vilja ha en politiker som t ex Stefan Löfven som president i Sverige.
     Nä, jag trodde väl det.

     I princip är jag republikan, men så länge vårt kungahus sköter sina representativa uppgifter finns det ingen anledning att avskaffa kungahuset. De är ju fostrade till att sköta sånt.

     Till det kommer att det är lite kul att vi i Sverige har ett så ålderdomlig tradition som ett kungahus. Det tillhör faktiskt vårt kulturarv. Och så länge kungen saknar politisk makt är allt gott och väl.

   • Ja, så länge vi har kungar och drottningar som sköter sina uppgifter. Om de inte skulle göra det, tycker jag att vi ska avskaffa kungadömet och införa republik.

   • Kollar man på dagens kungahus så är det inte mycket att hänga i julgranen. Allt från partyprincessor till deltagare av dokusåpor och gymägare. Det består av en bunt vanliga knegare som folk bugar och bockar sig för.

  • Sverige VAR en verklig stormakt en gång i tiden.
   Vi härskade över Norge,Finland och stora delar av Ryssland.
   Vi hade även Polen och delar av nuvarande Tyskland.
   DET VET den som kan sin historia !

   • Dröjer nog inte länge innan SveaVägens elit börjar bränna våra historieböcker ihop med MP och ropar högt att rasismens böcker är av ondo och skall kastas på bål.

    Sen kan de skriva nya historieböcker, precis lika sanna som vår statliga medias nyheter.

  • Ja, nuvarande demokrati- och kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) jobbar ivrigt för att svensk demokrati och kultur på kortast möjliga tid ska slängas på sophögen.

   Läser man MP:s kulturprogram och tillämpliga artiklar av den kunnige och samtidigt självkritiske S-bloggaren Johan Westerholms Ledarsidorna.se, inser man snart att Kuhnke och hennes regering liksom tidigare regeringar i rask takt håller på att montera ner allt som vi svenskar har/hade skäl att vara stolta över.

   • Tyvärr har Westerholm valt att filtrera kommentarerna via Facebook, är annars läsvärd. Detta gör dock att jag tittar in där allt mer sällan.

  • Efter att ha studerat David Ickes arbete och insett att kungligheter nästan uteslutande haft kopplingar till Illuminati och varit de sämsta av folk, har jag börjat förespråka Republik.
   Tycker det är dags att avsluta dessa utsugande blodslinjer.

   Dessutom verkar hela kungahuset vara globalister ut i fingerspetsarna.
   Sofia arbetar med Blondinbella och Stordalen.
   Daniel arbetar med Carolina ”jag håller inte med SD om något” Klüft.
   Och kungen själv nämner ”de fantastiska invandrarna” i så gott som varje tal.

 34. Är det inte ganska föråldrat med kungar, prinsar och drottningar? Det är ju skådespeleri och teater. Människor som måste spela fjantar vid olika evenemang och bli beskådade som apor på ett zoo. Kan inte förstå hur de står ut. Inte heller hur de som gillar teatern tänker. Tycker mer det är en hyllning till människans dårskap och oförmåga att se verkligheten. Kanske behöver en del kungligheter för att deras eget liv är så upplevs ofullständigt. Fast kanske skulle man själv spela teater för om man fick så mycket pengar. Eller inte. Nä friheten är värd mycket mer.

 35. Det här bröllopet mellan en engelsk kändisprins och en känd amerikansk skådespelerska är väl ändå en pseudonyhet. Jag kan inte se någon politisk poäng i händelsen utom att Meghan fd Markle numera hertiginna av Sussex i bästa fall för in lite friska vindar i det högfärdiga engelska kungahuset.

  • DET gjorde väl Diana med..;)..
   fanns väl inget viktigare att förmedla i kväll från redaktionen antar jag..

  • hur får du att många kungliga gifte sig med liknande från andra länder att bli inavel..??..
   vore inte chansen till det vara avsevärt större om alla dessa gift sig med landsmän..??..

    • MEN de är väldigt uppblandade med människor som inte tillhör något kungahus alls. Titta t ex på våra tre nordiska kungahus.

    • nej det är dom inte,vi kan börja var du vill.
     Vi hade t-o-m inte en egen tronföljare ett tag,en fransk
     adelsman tog över och på den vägen är släkten Bernadotte
     dagens monarker i vårt land.
     Letar du vidare finns det otaliga prinsessor som gifts in i andra länders kungahus.
     En salig blandning med andra ord.

  • Men har väl det Brittiska Kunghuset ökat på genpoolen, har dom inte? Nu kommer folket i Buckingham Palace att springa snabbare, rappa och spela basketboll. Kul.

 36. Nej särskilt feministiskt är det ju inte av Megan att gifta sig med prins Harry och bli försörjd. Men sanningen är väl att ingen kan motstå ett sagobröllop. Inte ens vänstern på SVT.

  • Om du har bevis att hon blir försörjd får du gärna visa dom…
   det kan finnas äktenskapsförord…det händer faktiskt att folk blir kära och gifter sig enbart för det…:)..

   • Hon får väl söka jobb då. Undrar om de har nystartsjobb i England. Hoppas hon får arbetstillstånd.

 37. Varför ens debattera det man inte kan göra något åt. Bättre är väl att debattera klimatet i landet, som är rent bedrövligt på alla nivåer..

 38. Såg bröllopsceromonin. Omgivningarna vackra, blommorna vackra, folket som kom var vackra, men det var något pinsamt över det hela.
  Det svarta överbetonades hela tiden. Svart biskop, som talade om Martin Luther King. Svart soul-kör, svart cellosolist (spelade gudomligt, men då gick brudparet ut).

  Meghan Markles vita släktingar var inte välkomna på bröllopet. De har beskrivits som ogina. En bror har hotat sin sambo med pistol. Systern har ms och är rullstolsbunden. En brorson odlar hasch. Pappan har gjort det oerhörda felet att ta betalt för att bli fotograferad. Luktar svepskäl. En farbror jobbade i och för sig på ambassaden i Buenos Aires, men var inte heller bjuden.
  Meghan har själv kommit till stor ära, men kan inte dela med sig.
  När prästen frågade ”Vill Du älska Rachel i nöd och lust”?, svarade Harry ”Yes I will” med för stor betoning. Hela kyrkan lade upp ett gapskratt. Han blev helt enkelt utskrattad.

  • Va? Håller du på och yrar? Tycks som att du läst någon republikansk stödjande tidning. Tycker det var fint och båda härliga människor. Kungahuset är stort kulturbärande och en samlande kraft i GB. Något för Sverige att tänka på, men här skall ju allt vara PK.

  • Jag undrade just vad de skrattade så glatt åt. Tydligen var det att han sa ”Yes” I will, istället för bara I will. En bestämd ung man!

  • På sitt bröllop bjuder man in de som man vill ska vara med. Harry och Meghan kommer av allt att döma aldrig bli kung och drottning. Inte ens landets premiärminster var bjuden. Och vigseln skedde inte heller i Westminster Abbey som är brukligt vid kungliga bröllop.

   • Nej det håller jag med om. Att inte bjuda sin närmsta familj är anmärkningsvärt. Uppfattar det som, att Meghan Markle gjorde ett rasistiskt val. Hon är ju ändå till hälften vit.

    • Du har inte en aning om hur hennes släktrelationer ser ut inifrån – bortsett från vad skvallerpressen skriver. Min gissning är att det kan finns goda skäl för att delar av hennes familj inte deltog i bröllopet.

     • Nej det är riktigt, att uppgifterna kommer från media och jag har ingen aning om varför hon inte vill bjuda dem. Lite taskigt är det ändå.

     • Ute ifrån vilka värderingar och tyckanden då? Vad är din måttstock grundad på?

     • Nu har jag läst lite i kommentarsfälten här på Avpixlat. Förstår vad Du menar. Folk överbjuder varandra, antingen att tycka att monarkin är föråldrad eller att det är pseudonyheter att skriva om ett prinsbröllop.
      Jag är inte alls där. Det är roligt att se på kungabröllop.
      Att man ser på Aftonbladet TV, beror på att de inte har betalvägg.
      Norska vg gick inte att se på, för de hade bara rättigheter att sända i Norge.
      Sen fanns det Guardian också, som inte heller hade ”paywall”. *Det var Guardian, som servade uppgifterna om Meghans syskon.

     • Dom passade inte in i multikultispektaklet där det viktigaste var att understryka att hon är ”svart”.

     • Tycks vara så att du fått alla griller från dina hjältar på Aftonblasket tv. De är experter på spekulationer och rena fantasier. Allt i ivern att förringa monarkin och komma med just sådana slutsatser du luftar här.

     • Förringa monarkin, vad talar Du om? Är det förbjudet att se på *Aftonbladet TV nu också?

     • Ja, Har inte sett ett positivt ord om bröllopet än från din sida. Hur kan det komma sig?

 39. Det har totalt glömts bort en mycket viktig detalj i debatten, nämligen det faktum att det är Prins Harry som är ovanlig och inte Meghan. Välpigmenterade människor som henne är ju trots allt ganska vanliga, men rödhåriga individer som exempelvis Winston Churchill och Donald Trump (och ursäkta, Lenin, Palme) är ju trots allt ganska ovanliga i ledande positioner. Prins Harry kan sägas vara en representant för en mycket liten och utsatt minoritet som ofta försvinner i diskussionerna. Skål!

 40. Så fort svenskar vill försvara sig mot islam blir de stämplade som rasister. När Kina, Saudiarabien eller Australien gör samma sak är det bara ”ansvarstagande”. Vem är det som rasist-stämplar och varför?

 41. Mats Dagerlind har förstått! Det multikulturella, multietniska programmet syftar till att utplåna kulturer och etniciteter genom att köra ihop dem i en mixer till en grå sörja.

  Inte helt överraskande då marxism alltid handlar om att förstöra det som fungerar och förstöra det som är unikt eftersom marxisterna själva inte fungerar och inte är unika.

 42. Gospelpastorn talade medryckande, men så här i efterhand tycker jag att han var lite väl yvig. A bit too much.

  • Är inte speciellt religiös men pastorn var medryckande. Det märktes även bland bröllopsgästerna och hos paret.

 43. Varför inte skriva en artikel på Samnytt som visar Sveriges historia…??…
  VI är ett av världens äldsta folk och kungahus.
  VI har existerat på denna plats i tusen år…ett tag var vi verkligen en stormakt !
  Norge,Finland,stora delar av Ryssland samt Polen och delar av nuvarande Tyskland.
  Betydande uppfinningar som dynamit och skiftnyckeln är Svenska.
  Vikingaskeppen byggdes av ek,som las överlapp och på så sätt blev mycket flexibla
  och snabba i grov sjö.

  Att det hela slutade med en ”feministisk” regering bestående av kärringar
  är en sådan skam för ett så stort och stolt land.

  • Men nu i Sept är det slut. Motståndet ökar hela tiden, och skall bli kul att se hur PK-maffian skall förklara att SD blev största parti och sniffar på 30%. Sen kommer reformeringar av i första hand SVT/Radio.

   • Jag hoppas av hela mitt hjärta :).
    tyvärr vis av erfarenhet och ålder,tror jag det blir en fyraårs-period
    med en ohelig allians med s & m…..

    • En blocköverskridande allians ser jag som fullt möjlig, men inte S och M.
     Det skulle innebära att SD skulle bli det det överlägset största oppositionspartiet, och det vill de inte ha!

     • SD skulle få ett guldläge inför valet 2022 om de blev det enda ordentliga oppositionspartiet i 4 år!

     • Om det finns något kvar att rädda då ja…
      med fortfarande runt 50-100 tusen per år att försörja..
      är det ett nytt Uppsala eller två Sundsvall…
      och det förstår nog dom flesta att det är knökfullt redan så…

     • Oavsett vilket så är S och M medvetna om detta, och de lär knappast vilja se SD som det absolut största oppositionspartiet.

     • Det är majoriteten av mandaten i riksdagen som gäller inte vilket oppositionspartiet är. Det räcker med 4år till av vanstyret, vi har ingen aning om vad de kommer att göra närmaste 4 åren och sen är det kört.

     • Det är i höst som SD måste få verkligt politiskt inflytande. i valet därpå har vi så många migranter som kommer att rösta på S och V, att det blir svårt för SD att göra sig gällande.

      Jag uppmanar alla att lobba, lobba, lobba för SD allt vad ni orkar ända fram till valet den 9 september!

      Det är nu det gäller.

     • S och M når inte egen majoritet, så den här gången kan inte SD avfärdas.

     • Nuvarande regering har inte heller majoritet, men avfärdar i praktiken SD, och samma sak med senaste alliansregeringen.
      Så hur menar du?

     • Efter valet måste S och M leverera på den nya migrationspolitiken.
      Då har MP, KD och L åkt ur riksdagen.
      C kommer hålla fast vid sin MP-liknande migrationspolitik, vilket kommer göra dem en omöjlig regeringspartner.
      Återstår V och SD att förlita sig på för en regering att få igenom sin politik på. Enkel matematik.

     • Personligen är jag övertygad om att L håller sig kvar över 4%, och möjligen även MP, man ja, det blir intressant att se i september!

    • Nej blir en Dansk modell. SD ger stöd underifrån till Alliansen mot ett visst politiskt inflytande. Ett stort SD och C behövs ej.

     • Nu har vi inte ärliga politiker i vår riksdag..som blir utsatta för folkets förakt..vårt land är inte likt något annat i hela världen..

   • SD blir störst i valet.
    Personligen anser jag att anpassningen gentemot M är svårsmält, men siffrorna visar ju att det fungerat opinionsmässigt.

  • Socialism är ett djävulskap. Lockar med himmelriket på jorden men en blodröd död och ett helvete väntar.

 44. Sedan matchmakern judinnan Misha Nonoo (varför är det alltid judar som propagerar för rasblandning för vita?) introducerade det nya kungaparet för varandra har det riktats mycket orättvis kritik mot Meghan. Det är såklart lätt att klippa några populistiska poäng på detta. Det är verkligen inte konstigt att en amerikansk modell hugger på chansen att bli prinsessa. Britternas intresse för detta evanemang är mindre än för någon annan kunglig tilldragelse i historien. Det säger allt.

  Vad anglosaxerna i stället borde ägna sig åt är att ta reda på vilka som stod bakom The Focus och vilka som äger City of London.

  • Att bruden inte får någon kunglig titel har dock SVT rätt i. Hon får inte kalla sig prinsessa i eget namn. Om man nu tycker det är viktigt men Mats Dagerlind verkar ju tycka det.

 45. Disqus har av någon anledning spammarkerat en del av dina kommentarer. Jag har släppt fram dem nu.

 46. Hur bidrar man med en liten peng till samhällsnytt? vill inte använda kort, så det blir banköverföring eller nått.

   • Ja det gör ju det, tänke övreföra ett antal tiotusen som ligger och srkäpar på mina bankkonton för ingenting.
    Suger och va ensam, mitt fel tänkte bara ju fler/mer pengar man har på
    kontot ju lyckligare blir man! så J fel i livet man kan ha.

     • Tackar Ska göra överföing när jag har gått ur från min Öl dimma, känner mig lite blähää drunk just nu så orkar int m intrernet bank just nu, sorry.

     • Jo fast det är min säkerhetsventil så man står ut för på nått sett för de här alla galna politiker som tror sig styra vårat arma land, fyfan som det har blivit, grr.

     • Jag förstår. Det är illa när man regelbundet måste medicinera bort sin medfödda intelligens. Därför var vodkan och ölet fritt och lättåtkomligt i gamla Warszawapakten.

    • Bränner pengarna i fickan på dig? Gå klädd som en lodis och håll tyst om dina pengar så kan du leva gott.

     • Jo kanske man kan ju bli robbat eller så, bäst och hålla igen truten.

 47. Det är viktigt att hålla isär dem som vill ha ett multietniskt samhälle med en gemensamma värderingar, jämfört med mångkulturförespråkarna som vill skapa ett anarkistiskt kaos.

  • Dröm vidare om dina multietniska samhällen med gemensamma värderingar. Kommer aldrig att existera. Är det Edens lustgård du pratat om heller?

   • Multikulti fungerar inte, de har vi hur mycket bevis för som helst för.
    Det är bara Lööfs våta dröm typ.

   • Menar du att människor adopterade från t.ex. Vietnam i sin tidigaste barndom aldrig skulle kunna bli exempelvis svenskar, även om de växer upp i svenska familjer med svenska värderingar? Du menar att deras gener eller deras rasliga identitet av nödvändighet måste ställa sig i vägen för detta?

     • Hur funkar det men någon som föds i och som växer upp i Sverige med en svensk förälder och en integrationsfähig utländsk förälder (låt oss säga en högutbildad kines/kinesiska) i en famil som präglas av samma väderingar som i etniskt svenska familjer; kan detta barn (med ca 50% gener från Nordeuropa och ca 50% gener från Ostasien) bli svenskt alt. är det att betrakta som svenskt från början?

 48. Tack Mats, en sanslöst bra sammanfattning av ”dagens eländiga situation”!!! Om jag säger att olika arter av djur, fiskar och andra organismer som lever i vatten, insekter och fåglar m fl är beroende av att överleva på just sin kontinent, varför är det då så märkligt om man hävdar detsamma för mänskliga varelser? Nej då är man rasist!

 49. Feminazis förnekar sig inte, helt plötsligt blir en hemmafru något modernt och feministiskt accepterat, snurrigt är bara förnamnet

  • Feminazisterna har aldrig presenterat något som verkligen låter bra , ideal , drömmar och fantasier är allt de har och ingen frisk människa vill ha det de säger !

   • Vet en kompis, han klaga på att plötsligt har hans fru blivit feminist
    slutat gå till jobbet slutat städa fast de städadade sin villa ihop slutat
    med de mesta hon sitter vid köksbordet och hinkar i sig brännvin o öl.

    • Feminazisterna har stökat till hennes psyke att hon dämpar ångesten med alkohol ? ? ?

     Det måste ha funnits problem för henne innan denna feminazism gissar jag , ingen balanserad människa slutar jobba för att istället prova på en karriär som alkoholist !

     • Tror hon är besviken på/i sitt liv, räcker inte med en villa på över 200kvm, hon hungrar efter mera, en slott kanske? heh
      de finns de som aldrig blir nöjda, de blir bara mer onöjda med tiden.
      Kan va att hon har nån psykis fel, det kan jag inte ge nån recept/bedömning om ingen psykdocktor.

  • 50 miljoner lever i en fel dröm, vad skulle han ha erbjuda som inte jag har?
   Klart slott och glamuor, men är det därför man gifter sig?

 50. Det handlar om att försvaga samhället och befolkningen , för att konkurrera med låglöneländer måste arbetare , fackföreningar och sammanhållningen försvagas till ett minimum så att man kan likt t.ex Kina bygga bilar som kostar 1/3 av vad samma bil kostar idag . . De med makt kan också lättare behålla den när ”underklassen” är fullt upptagna med att överleva , skydda sig från kriminalitet och förhoppningsvis dricka mycket för att dämpa ångesten övar att individen inte tillåts att äga sitt eget liv ! !

 51. Vi lever i ytterst märkliga tider. 2010-talet är vårt galnaste årtionde hittills, allt är upp och ner, rätt har blivit fel och fel har blivit rätt. Grundproblemet som jag ser det är att vi underskattade de radikala vänsterelement som tog vid när kommunismen som idé kollapsade någon gång på 70-talet. Det var då identitetsvänstern föddes och nu har detta missfoster nått orkanstyrka. Jag tror att detta är extremvänsterns sista slag. När slaget är förlorat kommer radikala vänsteridéer att slängas på historiens soptipp där dom hör hemma.

  • Tyvärr kommer liknande saker att upprepas gång efter gång framöver , det finns för många som tycker att man ska dela med sig i övermått från det allmänna så länge det inte drabbar deras egen plånbok !

   Socialism är tyvärr inte endast en konstruerad politisk modell , många verkar ha medfött att hålla med i stora delar !

   Det är biologiskt att gynna sin egen flock och utestänga de andra , hos vissa så fungerar inte denna gränsdragning alls . . Då blir det ALLT ÅT ALLA utan konsekvensanalys ! !

   Är det individer som själva lever på sociala medel och inte har familj och barn eller annat eget att skydda så är det extra farligt !

   Så är min uppfattning av saker o ting !

  • Det trodde man redan för 100 år sedan när socialismens första införande direkt ledde till massmord och utfattig massvält. Men det föds idioter varje dag. Jag tror att det är inbyggt i oss att massmörda. En mekanism för evolutionen att omsätta mänsklig biomassa. Att de allra flesta måste mördas var och varannan generation. Det föds psyksjuka idioter varje dag som trooor att staten är gud och att alla politiker vet allt och vill väl och därför drar slutsatsen att allas pengar och all makt bör ges bort till pamppacket. Alltså definitionen av vad socialism är för någonting.

   Du såg väl psykopaten miljonärer och östermalmaren Jonas Sjöstedt blåljuga i TV härom dagen att han minsann inte bedriver några dödspatruller på gatorna för att mörda oliktänkande till sin regims beskydd. Fast alla ju vet att det är precis det han gör. En patetisk lögnare som inte vågar stå för sin sak. En sån ”ledare” som alla psyksjuka socialister älskar för att de eftersträvar folkmord och svältande fattigdom under regimpamparnas omänskliga förtryck.

 52. Dysfunktionella människor får alldeles för mycket inflytande, via den uppsjö av kvoteringar som finns. För journalisternas del användes ”förmåga till kritiskt tänkande”, vilket kan översättas till vänstervriden, som en kvoteringsvariabel i utbildningen. Det förödande resultatet har fått många människor att överge traditionell media, oberoende av politiskt ståndpunkt. De vill inte få journalistens personliga tolkning påtvingad, de vill köpa rapportering av vad som händer.
  De människor som betalar kalaset börjar få nog.

  Ann Heberlein beskriver de besvikna moderatväljarnas reaktioner. Hon beskriver en man som röstade blankt 2014 och som kommer att rösta på SD 2018.

  Men jag kan inte rösta M. Det är omöjligt”. Det var tydligt att hans besvikelse över Moderaternas svek väger tyngre än hans tvivel på Sverigedemokraternas förmåga att regera. ”Om det inte blir en förändring nu så lämnar vi landet”, sade han och berättade att han och hans familj redan förberett en utlandsflytt…..

  Innan vi skiljs åt frågar jag honom om det finns någonting som skulle kunna få honom att återigen lägga sin röst på Moderaterna. Först skakar han på huvudet. Sen säger han att han vill ha en ursäkt. ”Om partiet tydligt visar att de förstår att de fört en felaktig politik och fattat beslut som varit destruktiva för landet och folket. Om de visade insikt och bad om ursäkt”, säger han och sen tar vi varandra i hand innan vi fortsätter på olika håll i den ljumma Stockholmskvällen
  https://ledarsidorna.se/2018/05/i-krig-karlek-och-politik-moderaterna-och-svekdebatten/

 53. Jag minns att min mamma presenterade sig i telefon en gång som: Det här är fru civilingenjör Anders Bergvist. Med stora barnaögon tittade jag på och sa vad konstigt. Nej man säger så, sa mamma. Och det gjorde man ju på den tiden när man skulle vara lite formell.

   • Ja det började väl slå igenom men främst använde man titeln. Har direktörn varit ute på landet i helgen? Goddag friherrinnan. Hur är det med friherrinnans son numera? Kan damen vara vänlig att flytta på sig lite kanske.

     • Jodå, men det var inte speciellt för att prata med finare folk. Det var ett allmänt bruk inom borgerligheten att använda titlar när man pratade med andra. Har fröken Blomqvist fortfarande problem med värmen i lägenheten? Nja, det ska kandidat Berg veta att jag är inte frusen av mig.

      Ibland kändes det jobbigt med all titulatur så man tog till omskrivningar. istället för Har direktör Nilsson varit ute på landet nyligen så blev det ”Är det till att ha varit ute på landet nyligen?”

     • Kommer ihåg mitt första jobb på Svecia Silkscreen tryckmaskiner montera började på 1976-77 nånngång, där va basen
      galen man skulle bocka till fanskapet varje morgån och säga
      att jag är så lycklig att jag får arbeta här, jag vägrade därför mobbade han mig i 4 år innan jag fick någ och slog fanskapet
      på käften, metallettan vart inkopplad om de skulle göra polisanmälan sa som det va den jäveln har trackaserat mig i 4 år pallar inte med fanskapet mer, de visste hur den fan va, fick 6 måndars lön om jag sa upp mig själv hette det, sa javisst
      plus min innestående lön, heh fick jobb hos Botkyrka Byggen nästa dag.

     • Om du svänger dig med ordet lingvist så borde väl ordet titulatur inte vara så konstigt. Jfr nomenklatur.

     • Dagen efter just nu har inte nyktrat till änny känns som så orkar inte googla om det.

     • Fröken Blomqvist kanske blev fru B och frustrerad när herr B
      va och koppulerade med pigorna, så fru B tänkte kan han så
      kan jag oxå med stalldrängen, hep hejohå.

     • Fröken Blomqvist kopulerade inte, hon var ju en anständig Fröken.
      Möjligen kunde hon i smyg träffa sitt hjärtas utvalda Herr Johansson för en herdestund i nattens mörker.

     • Has det problem med titulaturen? Vad sägs om denna?
      ”Fröken behöver inte kalla mig Fru Svensson, det går bra att säga Tant Eva”.

     • Det var på den tiden ordning och reda rådde i samhället. Efter du-reformens införande har allt gått utför.

    • Mitt liv har varit så. Jag är sån när jag i arbetslivet fikade hemma hos grevinnan Von Essen i villa Von Essen fanns inte på kartan att jag skulle dua henne. Utan fashinerad satt jag och lyssnade på henne och berättelser från internatskolor i England och hur hon åkte på ägorna runt skokloster som barn. Det här var på åttiotalet. Dagens unga skulle tacka nej till kaffe och sätta sig med telefon någonstans och tycka att kärringen är en idiot.

     • Ack ja. Dagens ungdom är väldigt insnöad. Vet bara det senaste från sociala medier.

     • Visst är det så. En vänstervriden skola sätter normerna och genusstyrd dagis innan det. Vad får dom för livssyn. Kommer precis från Kreta och min hustru och jag sa likadant all-inclusive är inte vår grej vill vi ha en öl så köper vi den. Men barnfamiljen vad skickar det för signaler till barnen. Vräk o frossa släng om ni inte orkar. Sen när man klev av planet såg man precis där det hade suttit en barnfamilj. Det var som en svinstia. Vad ska det bli av dom som vuxna. Det är sorgligt som det har blivit.

     • På all-inclusive använder många mattallrikar för att bygga ett berg av bakelser till efterrätt. Helt sjukt.

     • Allt-inkluderat binder dig vid hotellet där du bor och kostar ganska mycket. På sin höjd ska man inkludera frukost.

     • Så ser vi också på det. Fjorton dar på samma hotell då kan man skippa det också för det blir tråkigt. Äta på rummet ibland och gå på lite olika ställen blir trevligare. På hotellet vi låg hade all-inkluserar ganska tråkig meny med begränsade rätter. Vill jag ha en öl så vill jag ha en stor i glas från frysen inte en liten öl i plastglas som det var här. Man ska njuta på rätt sätt när man reser.

   • ”Ni” (och ”Du” med stort ”D”) är osvenskt och en import från Tyskland på 1800-talet. Finns ingen anledning att använda.

    • Jodå, mot folk man vill hålla på avstånd. Jag vill t ex inte säga du till en kunglig befallningsman i uniform.

  • Man fick lära sig att titulera människor och min mor gjorde precis som din mor. Sen hade vi Södertäljes kriminal kommisarie som bodde 50 meter från oss. Man hälsade försiktigt och störde inte honom. Man respekterade.

 54. ”Här bör inflikas att kryssrutor för ras i sig inte är något konstigt i USA utan förekommer allmänt.” Dagerlind hittade självt till vad som SVT nog ville peka på som ett konstigt leverne för Meghan.
  Kanske något för Samhällsnytt? Att när man kommer in på sidan får man bocka i vad för människa är man egentligen och man får bara läsa vissa artiklar om man bockat rätt.

  • Jag funderar på att byta juridiskt kön bara på skoj. Det sägs ju att det ska bli lättare så att man får bestämma själv. Frågan är om jag blir fru eller fröken.

     • Tror nog att du får svårt att förklara din dragning till att vara kvinna överhuvudtaget om du nu vill insisteras på att ha skägg. Så kryssa i clown istället.

     • Det är det bästa med dagens samhälle, man får faktiskt vara vad man vill. Men att andra ska får bestämma vad man är, då är det ett litet helvete för många.

     • Jag anser att jag är intelligent och vacker. Då är det så. Det finns inga objektiva sanningar. Eftersom jag är så intelligent enligt min egen mening har jag självfallet rätt att komma in på läkarlinjen. Betyg kan de glömma. Jag seglar in på Karro som fröken Bergqvist i mitt ståtliga helskägg.

     • Att anse att man är intelligent och vacker är första steget att vara så. Likadant om man nu vill kalla sig icke-ras-bunden. Att utse sig till något är hur andra kommer att bemöta dig. Som den clown du är så är det så jag ser dig. Du vill inte vara kvinna. Du vill vara clown. Det är inte hur du säger som bestämmer detta. Det är hur du uttrycker dig.

     • Ha helskägg och vara kvinna är perfekt, Mer blandkönad kan du inte bli. Kan Conchita Wurst så kan du! Givetvis måste du även skaffa något slags korv-namn för att visa ditt ursprungliga kön.

     • Ha!

      Det slår mig att Skäggiga damen på Kiviks marknad nu är verklighet i hela riket med Miljöpartiet vid statsrodret.

 55. Finns det några mer rasfixerade än ”antirasister” …det första och det sista de ser är RASEN….i likhet med ”feminister” som ser ”KÖNET”….ganska osmakliga fixeringar

 56. Låt oss hoppas att det är ren genuin kärlek, från hennes sida, när hon fick sin prins Harry…

  Jag är cynisk av mig och tror inget annat att hon kunde inte låta möjligheten att komma upp sig till högsta klassen gå förbi. Givetvis vill hennes medsystrar göra samma ”klipp” och det är därför de är positiva till sådant här (för de vill inte skapa en motkampanj och bränna chansen). De flesta feminister är hycklare och det få vi bevis gång på gång att de är. Tyvärr är de ofta utrustade med en stor mun som går precis hela tiden och den kväker ur sig åsikter som är mer eller mindre genomtänkta. Och givetvis tycker de att vi andra MÅSTE lyssna och ta till sig det de säger, eller sagt, hur dumt det än är.

  • Det hade man talat om vem oberoende vem som gifte sig med Harry, Feminist eller Trumps dotter hade inte haft någon betydelse i det fallet.

   • Engelska kungahuset anses ju som ”finast” i världen. Vilken feminist kan motstå det? Tror inte ens en manshaterska skulle kunna motstå frestelsen.

    • Anser nog att en feminist kan gifta sig med prinsen av England. Det ska inte ha någon betydelse och det är nog detta man bör säga om Meghan. Tror inte hon bryr sig att det är prins Harry. Hon hittade Harry, kanske lite tack vare att han var prins Harry och fick komma till samma plats som hon en dag men det är nog Harry hon blev kär i.

     • Det är ju det jag hoppas på i mitt första stycke text…

      Övrigt var bara lite ironiskt babbel…något man måste lära sig; att kunna bedöma vad som är riktigt och vad som är överdrivet…

     • Ja, insett det ganska länge om s.k Svärjevänjliga. Mest ironi om allt inom politk, Vill inte något annat än att gnälla på status quo. Men det börjar bli ledsamt och bör väl diskuteras rakt ut hela tiden så folk tröttnar totalt på det också.

     • Det är ju det politik är – diskutera och komma fram till en lösning.

      Får jag fråga vad som är så fel med att vara ”Sverigevänlig?”
      Det är ju klart att jag vurmar för mitt land. Jag anar vad du är ute efter och kan lugnt säga att INGEN här har något emot invandrare i sig, oavsett var de kommer ifrån. Det folk är förbannade på är de som ljuger och utnyttjar vårt system – för vårt Svenska system bygger på ärlighet och inte ta mer än man behöver – systemet har inte det inbyggda skyddet mot oärlighet, personer med ont uppsåt. Där har du kärnpunkten i det hela.

    • Det finns många feminazisterna som är bevisligen osunda i huvudet , dårar finns av alla slag 😉

 57. Svesnk MSM älskar just infallsvinkeln när det gäller etnicitet. Visst har hon afrikanskt blod i sina ådror genom sin mamma men från henne lär hon också fått med sig en rejäl dos av europeiskt DNA. Det är bara att titta på henne, det räcker inte med en vit pappa för att få det utseendet.

  Vad jag tycker är enastående är att en omgift kvinna i så pass hög ålder gifter sig in i det Engelska kungahuset. Meghan Markle har ju ingen kunglig bakgrund men hon kommer ju från Hollywood så nära ”kungligt” man kan komma.

  Tjejen är ju uppenbarligen mycket vacker, vilket hjälpt henne i kärriären. Pappan har dessutom vart nvolverad inom film. Jag hoppas att de får ett lyckligt äktenskap och förhoppningsvis så får Prince Charles snart barnbarn.

 58. Detta känns väldigt lösryckt. Skärp dig. Det enda feminismen vill är att ha jämställdhet mellan könen

  • Som sund människa så strävar man att vara rättvis, oavsett kön vill jag tillägga… Feminism kan så lätt bli fanatism – klarar man inte av att objektivt analysera saker och ting blir det i regel extrema tankar och fanatismen är ett faktum. När detta sker blir det bara kontraproduktivt och man förstör sitt ursprungliga syfte. Detta är något många feminister skulle behöva lära sig.

  • Det är den gamla äkta feminismen från 20-30 talet du beskriver , dagens feminazisterna kräver mer än jämställdhet , de kräver likställdhet .

   De kräver utsuddade könsgränser , de kräver att kvinnor ska göra karriärer som de normalt sällan söker sig till , de kräver t.o.m att barn ska anpassas till deras förvirrade ideologi ! !

   Har någon någonsin hört Feministerna KRÄVA att kvinnor ska jobba i gruvor , militärtjänstgöring i farliga länder och annat mindre trevligt . . . Tror inte det !

   Gudrun Spyman t.ex är duktig på att kräva fina karriärer och titlar åt kvinnor medan hon noga aktar sig för att gräva i detta med våldtäkter , hedersmord på kvinnor och kvinnomisshandel hemma och utomhus . . Hon vet vilka som huvudsakligen står för problemen och då håller hon och andra käften hårt igenstängd ! !

   Den ”feminism” som är idag är en grovt perverterad variant av originalet från 20-30 talet som var ädelt och fint i sitt syfte , nu är det bara fult och äckligt ! !

  • Du kanske vill ha jämnställdare än de är? all makt till kvinnor, har inte MP,FI
   redan förstört landet tillräckligt eller vill du ha mera av den varan (faran).

  • Svensk feminism finns bara i Sverige och den är raka motsatsen till jämställdhet mellan könen. Gudrun Schyman är en fifflare som använder feminismen som svepskäl för att tillskansa sig personliga fördelar. Hon är för övrigt inte den ende fifflaren bland de svenska feministerna.

   Befläcka inte feminism med de avarter svenska kvinnor odlar.

  • Stackars naiva flicka. Hjärntvättad av vänstern. Du skapar bara hat o skilsmässor i slutändan. Många av oss har sett ett annat samhälle. Är du äldre så är du en maktgalen förlåt kärring.

  • Nej, inte alls! Feminism är den gamla marxistiska folkmordsmetoden som dehumaniserar människor för att göra det psykiskt lättare att slakta dem miljonvis. Igen. Socialism är inget annat än folkmord.

   Jämställdhet mellan könen är det som motsatsen till feminism, kvinnorättsrörelsen som grundades i USA i början av 1800-talet, eftersträvar. Socialism är att förinta alla nationer, förinta alla familjer, förinta all individualitet och förinta hela mänskligheten. Du måste ha ljugit ihop för dig själv att feminism skulle ha att göra med likhet inför lagen oberoende av kön. Ingen feminist har någonsin hävdat något sådant, det står ju total motsats till vad de eftersträvar.

  • Nej, det enda feminismen av idag vill, är att trycka ner och diskriminera männen, och det vinner ingen på.

 59. SVT:s kvinnliga kommentator borde ha lärt sig innan sändningen att hennes namn uttalas inte ”Meijgan” och folkmassan viftade inte med ”engelska flaggan” utan brittiska. Men det är väl feministiskt vad som gäller.

  • Seriöst, vad är det som är nonsens? Förklara tack! Att vara restriktiv med våra skattepengar och tänka till lite INNAN man beslutar för att dela ut dom till höger och vänster. Är det så fel? Skattepengar behövs till ALLT i ett land, inte enbart för invandring. Blir inte dessa pengar rättvist fördelade funkar det inte som det ska. Vilket vi ser tydligt idag.

  • Kvinnor visst röstar på SD, om! Efter sådana som du som kallar sig för ” feminister” visade sig vara INTE vara det, utan mindre intelligenta och med ADHD (också kallade för Batikhäxor) , då för er allt är relativt även kompetens. Det var början på slutet.
   Ps. Ni skapade inte nåt, det var som vanligt en man som presenterade idén att använda er ”feminister” som marionetterna åt deras agenda.

  • Du spekulerar och du använder dina egna känslor som referens.

   Andra spekulerar i att grupptrycket och den medvetna mobbning som vänsterkvinnor använder sig av, har en stor betydelse för att vissa kvinnor inte vågar rösta med hjärtat.

 60. Kungahusen är i sig motsägelsefulla på många sätt. De är i många fall tämligen nära släkt med varandra samtidigt som de är mångetniska. I mångt och mycket är de ungefär som vilken inavlad kurdisk klan som helst som rör sig över nationsgränser utan höra hemma någonstans.

 61. Varför ska man läsa texter på Samhällsnytt?
  Ja detta är väl bara ytterligare ett strålande exempel på därför.
  Tack!

 62. Det här som du beskriver Mats är tillbaks 100 år i tiden och inte vara en modern arbetande kvinna som har slutat att föda barn och egentligen är slav åt staten om sanningen ska fram.
  Min mor som var dotter till en storbonde i Finland. Men min morfar som kom som dräng till gården och ett krig imellan klarade inte av att sköta ekonomin utan dom fick sälja blev säkert lurade. Hade komplex av det hela livet. Hon ville att jag skulle gifta mig rätt. Som dagens invandrare och farsan var aldrig tillräkligt fin för henne. Det här är ju precis som dagens feminister dom har komplex för sina liv. Säkert därför dom vill ha invandringen så dom får en underklass som gör tjänster åt dom. Helt förbannat sjukt egentligen det här har sossarna fått fram hos kvinnorna. Det Sverige behöver är att familjen kan och har råd att ta ansvar för sina liv och hemma barn. Bägge i en familj ska inte behöva jobba heltid för att ha ett bra liv.och hade vi inte den här bidrags krävande invandringen så hade råd att ge våra kvinnor en bra pension men inte med sossar. Utan dom kom på ett tidigt stadium hur man driver in kvinnan i arbetslivet genom pensionen och skatten som ger pengar till staten. Det var det som Reinfeldt utnyttjade med folkutbytet. Sen den politiska floskeln kedja fast kvinnan vid spisen. Utan det handlar mer om att ge dom friheten ungefär som att gifta sig med en prins. Dessutom tänk om svensken hade råd att amortera av sina boenden. Det skulle sänka bankernas makt och boendepriser ett bättre samhälle.

  • Det har kostat samhället många skilsmässor och killar som begått självmord efter dessa genomtänkta mobbningar som stöds av makten.

   • Ja. Det är verkligen gruppmobbning som sker mot utsatt person. Vad har den att sätta emot när hel grupp anfaller och anklagar.

    • De har en teknik för att ljuga utan att skämmas, marxismen har lärt de att gapa och hitta på, samt att spela offer. Jag säger det, många av dessa kvinnor som har förstört sina liv med den Marxistiska feminismen kommer att hamna i psyk-avdelningen i bästa fall, annars kommer vi uppleva en yttligare förhöjda siffror i självmord i landet.

     • ASSANGE fick ett hårt straff för att han följde med en kvinna hem som ville ha sex med honom som sen blev uppskriven till en våldtäckt 5-6 år i husarrest men straffet hade kunnat bli värre om han blivit skickad till USA minst 20 år?

     • Problemet uppstod när TVÅ sossetanter upptäckte att ingen av dem hade ensamrätt på sin hjälte – DÅ kom anmälan! Sedan har Sverige hjälpt USA att låta Assange ruttna på en ambassad i London, en drängtjänst av det slag som Sverige ständigt ger supermakten i väster.

  • Feminismen i sig är inget problem. Män och kvinnor ska vara jämställda. Men feminismen kombineras ofta med socialism, flumliberalism och andra verklighetsfrämmande ideologier, och blir till en giftig cocktail.

  • Första mätningen efter partiledardebatten. Löfvéns siffror står stilla i deras kalkyler, men SD har även i Novus etablerat sig vid 20%. Jag skulle inte kalla honom ”M-ledare”, men Moderaternas ledningssubstitut toppade för flera månader sedan, så fort han öppnade munnen utan att säga nånting. Tur för honom att inga moderata väljare bryr sig om att kasta bort sin röst helt meningslöst på någon som varken vill eller kan regera.

   Moderaternas riksdagsplatser är inget annat än tomma stolar. M är det nya VPK, S-regeringens villkorslösa lilla stödröst helt utan eget inflytande. Den enda skillnaden mellan M och VPK är att VPK alltid har vägrats regera, medan M själva vägrar regera trots att de haft majoritet för det hela denna mandatperiod. Och de kommer ju inte att få mer än majoritet i något val, så alla vet att M har upphört att spela någon som helst roll inom rikspolitiken.

 63. Bra sistastycke, nyrasister. Det är vänstern som delar in människor i olika fack och kommer med diverse påståenden. Vi normalbegåvade utgår från prestation därefter spelar ursprung, kön m.m. ingen roll. Vänstern driver på hatstämning och polariserar samhället. Vänstern är rätt duktiga själva på att utsätta folk för sexuella trackaserier m.m. det visar ju de senaste avslöjanden på.

 64. ”Så frågan är faktiskt hur det mångkulturella samhällets ingenjörer egentligen vill ha det – gillar man etniska och kulturella skillnader och vill bevara dem eller vill man tvärtom utplåna dem?”

  Mångkultur är ett Orwellskt ord. Resultatet av mångkultur blir utplåning av alla raser, speciellt den vita, och alla kulturer, vilket tycks vara det mångkulturella samhällets ingenjörers slutmål: en ras, en kultur, ett språk (engelska), en regering och en valuta i världen. Det mångkulturella samhällets ingenjörer är säkerligen storbelåtna med bröllopet mellan prins Harry och Meghan Markle. Det kommer sannolikt att påskynda processen, eftersom många kommer att vilja imitera prinsparet. Hur träffades egentligen prins Harry och Meghan Markle? Var det av en slump eller var det styrt?

  • Europa var mångkulturellt. Olika samhällen formar olika kulturer, olika underförstådda sätt att umgås med varandra. Det var annorlunda i Finland, Irland och Portugal o.s.v. Men nu är alla Europas förortsgetton likadana. Dominerade av det islamistiska förtryck, slaveri som själva ordet islam betyder, som vägrar förändra sig sedan stenåldern. Allt PK säger är lögn. De är tvångsmässiga mytomaner, för de vet ju att de har fel och kommer att misslyckas katastrofalt. Därför kallar PK monokultur för mångkultur, och intolerans tolerans. De måste alltid säga motsatsen till hur det verkligen är. Finns säkert någon psykiatriker som har satt sitt namn på den åkomman. Tourettes bror kanske.

   Den här stackars figuren är utmärkt politikermaterial för PK och deras regimanhängande propagandister:
   https://www.youtube.com/watch?v=GXAxGOKnEUs

   • Ja, Europa var mångkulturellt med suveräna stater, och varje stat hade ett folk med en enda etnicitet, ett språk och en kultur. Det försöker det mångkulturella samhällets ingenjörer förstöra. Förstörelsen fortskrider i snabb takt. De europeiska länderna är inte längre självständiga utan lyder under EU, vars slutmål är en federation. Alla europeiska språk utom engelskan, som den nya världordningens ingenjörer vill se som världsspråk, är hotade. De utomeuropeiska massinvandrarna fortsätter att tala sina språk i de europeiska länder de har invandrat till, så i den offentliga miljön hörs för européerna obegripliga språk överallt som exempelvis arabiska, persiska och somaliska, vilket gör att européerna känner sig som främlingar i sina egna länder. De europeiska ländernas kulturer och folk är hotade. Om den förfärande utvecklingen fortsätter kommer svenskarna snart att vara minoritetsbefolkning i sitt eget land. Då börjar det verkliga helvetet.

    • Varit på Kreta i en veckaförsäsong. Hotellet låg så man hade ganska mycket kontakter med vanliga greker eller Kreta bor och dom var inte trötta på turisterna än. Kändes trevligt man trivdes riktigt bra. Sen kom vi hem stannade på ICA Maxi i Södertälje och handlade lite frukost mat. Då första gången på en vecka kändes det konstigt konstigt man var inte hemma man var inte utomlands. Men handla på ICA på kvällen då är det inte många svenskar ute. Och det var inte samma trevliga känsla som på Kreta.

 65. Mycket bra textinnehåll. Sedan får jag tacka för informationen om hennes bakgrund, detta var helt nytt för mig.

 66. låt dessa två som älskar varann vara ifred… låt de leva utan skeva uppfattningar vem som är bättre: svart eller vit… det jag är emot är religionskulturer där man INTE tillåter att individer kan välja fritt sitt liv… det som jag är emot är importerade brottslingar och våldtäktsmän som härjar här fritt utan några straff (oftast!), det som jag är emot är dessa bidrag till dessa som inte skulle fått en endaste krona om de inte presterar något nu eller gjorde det förr (svarta utbetalningar räknas inte!)… så de så!!! 🙁

  • Jonas Sjöstedt hade ett sammanbrott och vips var kommunistiska Annie och kommunist Jan där och hetsade om nazister på landsbygden. När var senast en nazist på landsbygden ett problem?

   • ”nazismen” är en marxistisk taktik att tysta ner en kritik samt att döda en dialog i en debatt, ”Värdegrunden” har samma mål. ”Vi” tycker likadant, vi är emot spagetti -monstret! Ok? Den som inte håller med är fritt fram för mobbning. Folk vet bättre nu.

    • Gammal skit och älta det nu!!!!

     Det var ju den tidens skit..!!!
     Ska man hålla på och älta det nu!!!
     Störda

   • De bråkar om vilken hotbild som är störst. Vi har flera tusen islamistiska fundamentalister. Vi tar in kriminella, knarkare och våldtäktsmän som beskyddas av Annie Lööf, Löfven och Jonas Sjöstedt, polis, media som offer för omständigheterna.
    Sedan står man och gafflar om några galna nazister som aldrig någonsin kommer få politisk makt i sverige. Jag har aldrig sett en nazist på landsbygden. Däremot i Göteborg och i Stockholm. Vid demonstrationer. När de står och duckar för Sjöstedts kommunistvänner som kastar stenar och flaskor.
    Nazister och kommunister är samma skit. Men tyvärr står Jonas Sjöstedt och låtsas att han är demokrat.

    • Ska man hålla på och älta gammal skit sen kriget nu????

     Ser att romarna höll på med nån skit förr

   • Någon skulle ha läst högt ur Bondeförbundts , nuvarande (C), partiprogram från 1933. Det enda parti som tydligt haft rasismen inskriven i partiprogrammet.

  • jävligt bra Åkesson! Det syns att hela sjuklövern är ett och samma parti. Att inte folk fattar det är sagolikt!?

  • Det var en märklig fråga att ta upp på en ”landsbygdsriksdag”. Det är väl inte precis glesbygdens problem det här med extremister av olika slag; möjligen då kringresande skojare och tjuvar från utlandet som utnyttjar det menlösa Sverige.

 67. Hysteri rörande rastillhörighet är vänsterns största problem i dagens läge. I sin krystade och krumbuktande iver att framstå som antirasister åstadkommer den det precis motsatta, nämligen att vara just rasister i sin allra värsta form. Det är plågsamt att bevittna. Man har grävt en djup grop och gillrat sin egen fälla, utan att ens begripa det och mycket mindre hur man ska kunna ta sig ur den.

 68. Har egentligen inget emot kungahus men har svårt att tycka det statsskicket hör hemma i en demokrati.

 69. Låt Svensk Damtidning ha ensamrätt till ältandet kring kungafamiljer…
  De gör väl som vi andra så gott de kan.
  se det som ögongodis i den jämngrå vardagen.
  Att feminister inte använder hjärnorna i onödan är inget nytt.

 70. Ja, det är skitlöjligt att göra politik av ett bröllop. De flesta struntar i nyansen på huden. Medan media frossar i rasuppdelning genom ständig påpeka brudens härkomst. Kanske hade det haft en betydelse om kvinnan var från det svartaste Kongo och talade swahili. Men nu var hon ju tillräckligt vit för att kungahuset valde att godkänna bruden.
  Gud vad media är patetiska.

 71. Litet lustigt att nyrasisterna gräver fram de afrikanska generna hos det engelska kungahusets nya medlem, medan de vita/européiska generna hos förre amerikanske presidenten Obama inte intresserade alls. Det är väl det allerstädes närvarande självhatet som uttryck för moralisk överlägsenhet som ständigt spökar i de här kretsarna.

  • Det där slog dom upp stort på TV4 morgonprogram. Inte kärleken utan politik. Man gjorde politik av gästerna också.

  • För övrigt är hon inte en halvt-svart mulattska eftersom modern är det, hon själv är åttondels av afrikansk härkomst. Alltså tillhör den grupp som förr i tiden ibland klarade av att passera som vita i Amerika om de inte blev avslöjade.

 72. ja vad ska man säga…De vita människor med blå ögon är snart borta från jordens yta.Jag ser redan så sällan svenska blondiner på gatorna som jag såg i massor bara för 10 år sedan.Eller färgar de håret och gömmer sig?:)
  Det blir kvar gula,svarta och bruna…Ny värld..

  • Denna absurda värld i Bilderbergernas medvetna handlande ingår att fördumma världens befolkning, vilket globalisering är dess huvudsyfte.
   Av lång erfarenhet att ingen kan sätta mig på plats och främst visade jag detta på mina arbetsplatser för jag vägrade att vara löneslav som arbetsledarna tog sig rätten att vilja behandla mig!
   Min metodik jag sa ifrån och formligen nervärderade dem med väl valda ord och frågade dem med vilken rätt har du att styra mig efter ditt behag?
   Detta ska du passa dig för att göra, om inte så kommer du att bli arbetslös så kunde jag bemöta chefens underhuggare!
   Ett kärt minne när jag hade en tysk Förman i början på 60-talet som gillade att hunsa med oss vanliga anställda, jag tog tag i hans slips och ledde honom upp till Verkstadschefens kontor och anklagade tysken för personförföljelse och gillar inte hans nazistiska takter!
   (Endast 20 år gammal)
   Verkstadschefen blev i det närmaste chockad över min handling och fick höra honom säga något dumt, det här kan ge dig sparken! Jaså och den här förtryckaren ska få gå fri, menar du verkligen något så dumt?
   Nä.nä… vi stryker ett streck över det hela och nu ska du Adolf respektera våra gubbar och får jag nys om samma beteende så blir du avskedad.
   Tysken höll på att svimma och efter den här händelsen så hade vi en rädd tysk för att inte vi uppfattade honom om, att han trampade oss på tårna.
   Livet igenom har jag aldrig varit rädd för att säga mitt hjärtats mening som jag har vunnit både respekt och beundran för!
   Allt bottnar i att jag bestämmer själv över mitt liv och ingen får ta sig rätten över mig, att få tycka och tänka vad jag ska säga i ord och handling utan mitt medgivande!

 73. En sann Mulatt är hon Meghan Markle vilket inte är någon merit enligt forskare deras IQ ligger under en godkänd nivå, så har det omtalats i USA i urminnes tider, förmodligen mycket av folkets erfarenhet, som forskare har bekräftat?

   • På vilket sätt skulle han vara ett mixbarn, menar du? Menar du att han inte skulle tillhöra den vita rasen heller?
    Om det är den gamla historien om Dianas otrohet du vill dra upp här så hade Diana massor av släktingar på sin sida med det utseendet, rödhåriga ljusa, fräkniga. Hennes egen mor till exempel. Hennes bror, den nuvarande lord Spencer är en avbild av Harry.

 74. Sachsen-Coburg-Got är Tyskt och har starka Nazistika rötter -detta hyllar folket i England, väldigt brittiskt. Nåja…ett enkel namnbyte till Windsor och alla blev nöjd t.om AFA median.

  • Kanske Holland som borde ta hem sina kolonisatörer där så kan jordstamparna ha kvar sitt land och ser hur jävla bra det går för dem sen.
   De farmarna som antingen blivit förstörda av svarta mördare blir inte ersatta med nya svarta motsvarigheter, till stor del för att de svarta inte har varken vilja eller kompetens att ersätta resurserna. Även politiskt har det vänt såpass mycket att de vita inte har rättighet till sina verksamheter. Men de svarta tar inte upp bollen utan lallar som vanligt omkring och orsakar inget annat än bråk och misär.

   • Zumba och kumbaya bygger inga länder. Afrikanerna måste lära sig att arbeta och med kunskapen om arbetets uppbyggliga natur så kommer förmågan att tänka på framtiden och därmed planering. Leva för dagen- mentalitet fungerar inte i större samhällen. När denna mentalitet möter vår uppstår problem; en arbetskultur upplever obönhörligen att man huserar en massa snyltare, som gärna äter av skörden men har bidragit föga eller intet.

    • Exakt. Och mönstret upprepas världen över, somliga jobbar och bidrar till det gemensamma. Andra snyltar på systemet som är byggt för att de skall kunna göra det.

 75. Det är tydligt, men ännu mera märkligt, att människor (= kvinnor, feminister) är så in i norden intresserade av detta helt ointressanta spektakel som är en stor spik i det engelska kungahusets kista i vilken de ska begravas.

  Jag slår vad om att det blir en skilsmässa inom sju-åtta år med en nyrik brud som resultat.

  • Du har förmodligen rätt. Bådas näsor påminner om varandra och jag tror som du att detta äktenskap inte kommer att hålla någon längre tid, till glädje för skvallerpressen.

  • Jag ger dom två år, ungefär. Då kommer hon att skylla på engelska hovets rasism och det kommer att bli ett otrevligt spektakel.

 76. Hade kunnat bry mig…
  Om jag hade viljat se ett enda jävla kungabröllop från en helt förvirrad plastverklighet utan spyspann bredvid mig

  Om jag än mindre hade viljat veta msm’s överanalyserande uppfattning om det.

  Eller om jag hade någonsin viljat höra feministernas ojämlika uppfattningar om jämlikhet eller deras rasistiska syn på samhället och människor som de lustigt nog kallar antirasism.

  Om jag inte hade haft långt viktigare saker för mig.

 77. Kan inte någon jaga den där Tännsjö kommunisten på landsflykt, den förespråkar för
  Sveriges undergång och den ska vara proffesor, hujeda mig var får den sin lön ifrån?
  oss skatteknegare skulle tro, omedelbart stopp för idioter med våra pengar, Grr.

 78. I en fabel undrade en gris
  ”-är det inte en stor kris?”
  men då sa en groda nej
  att så var det faktiskt ej..

   • Föraren försökte bromsa, men vägen var numera kraftigt eftersatt och allt vägunderhåll uteblivit, som resultat kunde bilens förare inte bromsa ner farten tillräckligt fort och bilen krängde till, ja hur det gick för grodan går inte att beskriva, med det blev inte helt bra.

 79. Detta måste svida i det gamla drottninghjärtat.Värsta rasisten,blodsband hundratals år bak i tiden som har plundrat svartas länder forever.Men man får väl hänga med i tiden utåt!

 80. Själv hade jag inte ens reflekterat över damens hudfärg förrän nån media-rasist uppmärksammade mig på denna detalj, som givetvis är irrelevant i sammanhanget. Men skall man nu tvingas tänka på det är det värt att poängtera att begreppet ”svart” (damens pappa) i USA av historiska skäl ingalunda betyder att man har en majoritet av ”afrikanska” gener. Definitionen av ”svart” har starka kulturella inslag och det finns oerhört många ”svarta” i USA som ser ut som européer. Många som hade ljus hudfärg flyttade och ”bytte ras” för att slippa diskriminering. (Med många tragedier som följd). Framtiden är att se till individen och inte till hudfärg. De som bryr sig om ”ras” förhindrar vår utveckling mot ett bättre samhälle där ”ras” är nära på ovesäntligt.
  Varken rasister eller antirasister hör framtiden till. Själv vill jag i te beträder vare sig det ena träsket eller det andra.

 81. Underbart ,,,,! att se äkta lycka .
  Och inte dessa tvångsÄktenskap i den muslimska-O-världen .

  Mamma ,,,, planera för din dotters lyckliga framtid .
  ( Du förstår säkert hinten ——- rösta med hjärnan ).

  • Har verkligen alla avdelningar i nya karolinska fått grönt ljus att öppna ännu ?

   Det var massor med nedslag i besiktningen för en tid sedan !

   Många duschrum med fellutade golv och mycket andra idiotfel !

   • Nej, nej, långt därifrån. Häromdan läste jag i en av morgontidningarna att det nya hus som ska ha strålkanonerna (mot cancer) också är felbyggt. Det läcker radioaktiv strålning lite här och var och måste byggas om. Liksom väldigt mycket annat.
    Inget mindre än katastrof för alla patienter i Sverige, som behöver den här vården.

    • Så blir det när man föredrar att använda sig av outbildad svart arbetskraft från öst-länder mfl, hellre än att ge jobben till arbetslösa svenskar med behörighet.

     • Vi har fel politiskt styre i Stockholms läns Landsting. Tror det gäller många andra landsting också.

      SD 2018!

     • Ja, så ser det ut i de flesta landsting. Vart tog kunniga arbetsledare och kvalités kontrollanter vägen? Våra sjukhus är så lortiga att det är en fara för hälsan att besöka dem. Men det är så klart bättre att anställa sjukpersonal utan utbildning och städare från länder som aldrig sett en vattenklosett. Allt för att multikultivisera och rasera det väl fungerande system vi hade tidigare.

     • Absolut.Men det var ju synd om dem. Man ville hjälpa dom att tjäna pengar. Sen stal dom kanske hälften av byggmaterialet
      och sålde det vidare. Det är så det går till i deras länder.

 82. Jag undrar om brittisk radio sitter och gör ner kungafamiljen på samma sätt som de gjorde på P3 i veckan som var. De som hörde vet vad jag pratar om. De tyckte att eftersom att kungafamiljen växte, kunde de allt använda preventivmedel, kondom, p piller, etc, och de pratade på ett sätt som var oerhört kränkande anser jag. Precis som om kungafamiljen inte får skaffa barn eller så!? Jag sponsrar hellre en kungafamilj hur stor den än är, än någon med fyra fruar som kommer och skall kräva allt av sverige och som förmodligen aldrig kommer att jobba.

  • Jimmie har verkligen vässat klorna.Han fullständigt krossar sina motståndare, som får allt svårare att försvara sina lögner.

 83. Tack för en väldigt bra skriven krönika, Mats!

  Hela vänsterns intersektionella ideologi är full av hål och paradoxer som inte tål att synas.

  Feministerna vill kontrollera och diktera hur kvinnor (och män, för den delen) ska leva, lika mycket som det värsta patriarkatet.

  Antirasisterna är lika rasfixerade och fördomsfulla som nynazisterna de säger sig kämpa emot.

  HBTQ/Pride-aktivisterna gör sitt bästa för att piska upp hat och bekräfta fördomar mot människor med avvikande sexuella läggningar, genom att bete sig som de värsta stereotyperna (Som de säger sig vela motverka).

  Skillnaden är att de säger sig göra allt detta under den välvilliga manteln av att ”skydda” och ”stå upp” för minoriteter. I verkligheten handlar det egentligen om kontroll av dessa, för detta ”skydd” gäller endast för någon så länge den håller sig i ledet.

  • Nog hade Mats Dagerlind kunnat använda debattutrymmet på ett bättre sätt – mindre än fyra månader före valet! Tycker jag.

   Han kunde t ex ha tagit upp meningsutbytet mellan Jimmie Åkesson och Jonas Sjöstedt i partiledarnas landsbygdsmöte i Örnsköldsvik.

   Eller någon annan viktig sakpolitisk fråga som den bristfälliga vården som jag skrev ett inlägg om nedan.

   Eller migrationsfrågan, som är mycket aktuell i svensk politik.

 84. Gammelmedia journalister av typen batikhäxor använder sig av invecklade och motsägelsefulla resonemang, för att påvisa vad de tror sig vara främlingsfientlighet eller brist på feminism. Det skulle dock aldrig falla dem in att använda sig av direkta fakta, exempelvis att kritisera att det plötsligt kommer in 9000 unga män utan skäl och utan kunskaper.

 85. Vill härmed kungöra ett TACK till Samhällsnytt för idogt hårt och vasst arbete
  för Sveriges väl.
  Nu har vi vinden i ryggen och solen i ögonen.
  Belöningen kommer på valnatten.

 86. Feminism, då tänker man på Sveriges regeringen och dess vanstyre.
  Samtidigt ser man i USA en riktig man som styr ett land mot framgång, så vart gick det fel i Sverige, kan det vara att ett av de minsta partierna är med och styr landet och att socialdemokraterna har starka band till muslimska ledare?

  Sen funderar jag över vad f#n löfven gör på dagarna, hänger han på SveaVägen för att utveckla sig eller är han mest inaktiv och på övrig tid agrar marionettdocka, för ryggrad eller förnuft har hen inte?

  Ser man på USA och Vita Huset, där får man dagligen bra rapporter vad som händer och vad President Trump gör, man får ofta höra Trump själv i många intervjuer, han vill inte ens ta ut lön för han ser det som en ära att få leda landet mot att bli ett bättre land för dess invänare.

  Löfven har 160 000 kr i månaden för vad?

  • Det var inte Jimmie Åkessons bästa attack mot Jonas Sjöstedt (V). Till stor del hade naturligtvis Jimmie rätt, men han borde också tagit avstånd från den lilla men farliga klick nazister som härjar i t ex Ludvika.

   • Hur många farliga nazister har vi i landet vs hur många farliga unga män med okänt ursprung och man en islamistisk kvinnosyn har vi att vara rädda för?

    Man ser mest de så kallade nazisterna demonstrera och horder av VåldVänster folk som attackerar dem. Hur mycket stör dessa nazister förstamajtåg eller jonas kommunistiska partis möten?

    Förstå skillnaden och inse vad som är den verkliga faran.

    Edit: hur ofta tar jonas avstånd från VåldVänsterfolkets dåd?

    • Är det något jag är väl medveten om så är det extrema våldet från autonoma vänstergrupper. Och all grov kriminalitet, våld, skjutningar, terror som vi har i vårt land på grund av all asylinvandring från förmoderna, patriarkala klankulturer.

     Men som du säkert känner till har Säpo redan för flera år sedan varnat för de oerhört våldsbenägna nazisterna (NMR). De växer i antal och flyttar fram sina maktpositioner.
     Även denna viktiga lilla grupp av våldsverkare måste omnämnas och hållas i schack.

   • Som tur gör Jimmie inte vad han borde göra enligt PK-katalogen utan vad som är rätt reaktion på ett slag under bältet av en diktatursympatisör. Har Sjöstedt någonsin tagit avstånd från kommunismen?

    Jimmie kunde gett igen med samma mynt på Sjöstedt fräcka fråga. Men se, det gjorde han inte. Han höll huvudet kallt och uppmanade Sjöstedt att hålla sig till frågan som då var uppe till diskussion. Och satte dit honom elegant.

    • Du behöver inte försvara Jimmie mot min kritik. Jag är faktiskt en av hans största politiska fans. :-))

     • Jag försvarar enbart hans taktik. Personen Jimmie Åkessson behöver inga försvarare.

 87. Den vita rasen är den enda rasen som blev lurade i att köpa att de inte skulle ha en ingrupps preferens och de är också mottarbetade av MSM och andra organisationer ej heller tillåtna att ha en sådan heller

  Det är ett farligt spel att spela att inte ha någon ingrupps-preferens för du kommer förlora i slutändan mot de som har en ingrupps-preferens. Den dagen den vita rasen är en minoritet kommer andra grupper inte ge dig samma vänliga bemötande som den vita rasen gav till dem.
  Den vita rasens psyke kan bara fungera i rena homogena samhällen.
  Liberala ideer och den västerländska kulturen kommer dö i proportion till hur nära vi närmar oss en minoritet.

  • Ja,det är så.Men hur många fattar det?inte ens här på Samnytt!Folk är så van att simma ”med strömmen”.De vita är redan överkörda.Överallt.Jag hade en del ”färgade” bekanta förut och har ”testat” de många gånger.De vill dominera och roffa åt sig allt så fort de får sådana möjligheter.Snacka om IQ,samvete ,kultur eller ..jag vet inte vad.Ja,nu i alla fall har jag mer kunskaper om olika folkslag, även lite rasologi.Egen erfarenhet,inte något annat.

 88. Engelska kungahuset är lite märkligt kan man tycka. Först åker de på nån turné till alla länder för att betona att England är del av Europa efter Brexit. Som det framställts i pressen, men oavsett hur det förhåller sig så borde de bjudit in de som tog emot dem när de var i Sverige. Det hör till god ton i gemene mans värld. Men engelska kungahuset lever tydligen i sin egen värld skild från vanligt folk vad gäller god ton och övrigt.

 89. Det är synd att SD inte organiserar liknande protester som AFS nu anordnar i Växjö.
  Bra AFS. Ni kommer verkligen fylla i tomrummet.

 90. Prins Harry har som alla män två huvuden men bara tillräckligt med blod för ett i taget. Uppenbarligen är det lillhjärnan som styrt in prinsen på denna katastrofkurs.

  Twerk it like Megan

  • Jag vet inget om Harrys kvaliteter och förmågor men efter att ha sett på ”Suits” på TV kan ”man” (min o-ombedda åsikt följer:) konstatera att Meghan är illa kvalificerad som skådespelerska. Hon agerar som om hon läser från ”cue cards” hela tiden. Om man inte duger som skådespelerska får man leta rätt på en kille där lillhjärnan styr! Mission accomplished, med andra ord.

 91. Det är rätt märkligt detta med hur man ser på bland förhållanden. I USA är det inte ovanligt att det t.ex handlar om en indisk familj och kvinnan ifråga säger att hon skulle bli utkastad om hon kom hem med en vit kille. Publiken skrattar och detta anses inte vara fel alls. Men om det är en vit familj där kvinnan säger detsamma om hon skulle komma hem med en indisk man är det helt plötsligt extremt illa och fel och rasistiskt. Grejen är ju att oavsett ras väljer de flesta en lika maka, en lika en själv.

 92. Jag bryr mig inte ett skit, Vi är alla av kött och blod. En del har tydligen mer kött och blod, Det finns viktigare saker i världen. Att SN tar upp detta är absurbt.
  PK nivå. Tvi vale

 93. Verklighetens folk bryr sig öht INTE ett endaste dugg om kweer-intersektionella och postkolniala modernistiska rasifieringsstrukturer och annat testuggande !

  Men det har inte den postmoderna primalskrikande och navelluddsskådande kulturmarxistiska ohistoriska och okunniga vänstern förstått eller ens begripit

 94. ”…Att 9 av 10 föredrar en partner från sin egen etniska grupp”…
  Tyvärr märks det inte i på gator i Sverige.

  • På TV för något år sedan, på national geographic eller liknande, berättade man att folk sökte partners vars namn liknar deras eget. Typ Maria och Mattias finner varandra. Sedan har vi det där med kvinnor och deras omedvetna förmåga att känna mäns doft om mannen är den rätte – det vill säga att hitta gener som är olika deras egna.

  • Svenskarna är indoktrinerade sedan barnsben. Svt med flera har gjort ett gott arbete att få svenskarna att begå kollektivt folkmord.

 95. Bra Mats!

  En tänkvärd formulering var verkligen:

  ”Så frågan är faktiskt hur det mångkulturella samhällets ingenjörer egentligen vill ha det – gillar man etniska och kulturella skillnader och vill bevara dem eller vill man tvärtom utplåna dem?”

  Personligen tror jag att ”ingenjörerna” rent cyniskt ser mångkulturen som en födkrok. Det gäller riksdagsledamöter, skolor, polisen, transportstyrelsen, kommunpampar, invandrarverket., ”y name it”.

 96. En prins som gifter sig med en skådespelerska som är nära klimakteriet, av en annan ras, utan adlig börd är verkligen en produkt av feminismen. Ett tecken på ett samhälle i kollaps där sunda beprövade traditioner byts ut till kaos.

  • Ja, det var bättre förr när man bara blandade sig med den egna familjen, typ farbröder, kusiner, och så vidare. På så sätt kunde det blå blodet hållas rent från pöbelns defekta gener. Och lite inavel har ju aldrig någon tagit skada av.

   • En prins borde kanske åtminstone sikta på en jungru och inte en närapå klimakteriell skådis med en sannolikt hög notch count.

 97. Ett hjärtligt tack till Mats Dagerlind för en, som alltid, intressant krönika med många olika infallsvinklar, vilka med grotesk tydlighet visar, hur dessa våra nya ”omvända” rasbiologer på ett groteskt sätt snärjer in sig i sina egna argument.

 98. Prinsen hade en uppgift i sitt liv och misslyckades. Att gifta sig med något anständigt som för det brittiska arvet vidare. Istället blev det en frånskild mulatt, tidigare multipla partners, saknas bara att hon var tvåbarnsmamma.

LÄMNA ETT SVAR