Förra året sköts två livsstilskriminella gängmedlemmar ihjäl i ”utsatta” invandrarförorten Hjulsta på Järvafältet i nordvästra Stockholm. På fredagen dömdes två gängkriminella profiler för morden till längre fängelsestraff.

Den som får det längsta straffet är 21-årige Muhsin Ibrahim Hussein, i invandrarkriminella kretsar mer känd som ”Sixty”. Påföljden blir 13 års och 10 månaders fängelse för mord, försök till mord, medhjälp till mord och grovt vapenbrott.

Mushin har varit livsstilskriminell sedan tidiga tonåren och är tidigare dömd för en lång rad brott. Mushins advokatnota på 862 574 kronor skickas till skattebetalarna.

Döms gör även 22-årige Abdikarim Dahir Ibrahim, i invandrarkriminella gängkretsar mer känd som ”Fishy”. Påföljden blir 10 år och 4 månaders fängelse för medhjälp till mord.

Abdikarim, som är född i Somalia där han fortfarande är medborgare, har i likhet med kumpanen Mushin ett gediget kriminellt förflutet. Abdikarims advokatnota på 378 598 skickas till skattebetalarna.

Ett av mordvapnen. Bild: Polisen.

Ytterligare tre personer, samtliga med invandrarbakgrund, stod åtalade i målet men frias då domstolen inte anser att bevisningen räcker.

Det var den 31 maj respektive 30 augusti som två personer sköts ihjäl i invandrarkriminella gängkonflikter mellan konkurrerande nätverk i de invandrardominerade och svårt brotts- och problemtyngda förorterna på Järvafältet i Stockholm.

Bild: Polisen.

Domen kan laddas ned och läsas i sin helhet HÄR.