jonas-sjostedt-agenda
Inrikes

Sjöstedt backar från misstroende – igen: ”Vill ge regeringen chansen ett tag till”

Publicerad 10/12/2020
Annons

Som väntat backade V-ledaren Jonas Sjöstedt ännu en gång från sitt hot om misstroende mot statsminister Stefan Löfven (S). Under söndagens partiledardebatt i SVT Agenda uppgav Sjöstedt att han vill ge regeringen mer tid.

I slutet av förra veckan stod det klart att det fanns en majoritet för att fälla regeringen, detta efter att Vänsterpartiet först hotat med misstroende och Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna sagt att man var redo att rösta för.

Inför partiledardebatten väntade många på att Sjöstedt skulle lämna besked i frågan. Precis som väntat blev det inget då V-ledaren uppgav att han ”vill ge regeringen chansen ett tag till” att inte gå vidare med förändringar i arbetsrätten som lagts fram i las-utredningen.

Invandring och brottslighet

I debatten på söndagskvällen hade man inte med landets kanske mest akuta fråga för såväl samtiden som framtiden – invandringen. Detta trots att det påverkar i stort sett samtliga övriga områden. Brottsligheten fick däremot ett eget segment, vilket gjorde att ämnet trots allt togs upp.

Det var då Jimmie Åkesson (SD) mötte Per Bolund (MP) i debatt om brottsligheten som det hettade till och SD-ledaren gick till attack mot vad han menar är Miljöpartiets extremt naiva inställning, ett förhållningssätt som skapat den omfattande flora av invandringsrelaterad problematik Sverige i dag brottas med.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1042Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons