I den tyska staden Aue-Bad Schlema hade pastoratet bjudit in ensamma och behövande till prästgården på julafton. Tanken var att ingen skulle behöva fira julafton ensam och utan gåvor. Men det hela urartade.

En arabisk man, vars exakta ursprung ännu inte är känt, förvisades från evenemanget och prästgården av okänd anledning. Men en liten stund senare återvände han till platsen – och med sig hade han ytterligare sju arabiska män. Vid tillfället var klockan ungefär tjugo över tio på kvällen.

Flera sammanstötningar uppstod och en församlingsanställd blev skadad i samband med att en av männen högg denne i magen med en kniv, uppger fältchefen för Chemnitz polisavdelning.

Minst en annan person skadades också och fördes till sjukhuset med räddningstjänsten. En kort tid senare inledde kriminalpolisen utredningen i prästgården. Förövarna är på flykt, rapporterar Welt.

I ett pressmeddelande skriver Chemnitz polisdirektorat:

Under ett julfirande för behövande bröt konflikter ut i prästgården på Pestalozzigatan igår kväll medan de delade ut gåvor. Arrangörerna var tvungna att säga till en 53-åring flera gånger, vilket ledde till att han tvingades lämna evenemanget. Lite senare dök en grupp män upp på platsen, som tydligen beskrevs som människor från arabvärlden. Det väckte ytterligare en konflikt, som eskalerade till övergrepp mot en 34-åring som fick opereras på sjukhus. Under konfliktlösningen skadades en 51-åring allvarligt och avled senare av skadorna.

34-åringen hade fått lindrigare skador. Polisen har inlett en utredning av brottet och omständigheterna och de för närvarande okända männen. Bland annat ska vittnen förhöras.

Polisen uppger att den avlidna 51-åringen är en tysk medborgare. 34-åringen som också skadades är iransk medborgare. 53-åringen som först blev avvisad från firandet är en syrisk medborgare.