mord tjeckien sjukhus

Den 42-årige gärningsmannen och sjukhuset. Foto: Polisen / Ganik

Utrikes

Sju personer döda i skjutning på sjukhus i Tjeckien – gärningsmannen död

Publicerad 12/10/2019
Annons

Sju människor har dödats i en skjutning på ett sjukhus i Ostrava i östra Tjeckien, rapporterar bland annat DN. Skjutningen inträffade tidigt på tisdagsmorgonen.

Gärningsmannen började skjuta i ett väntrum på sjukhuset. Ingen förklaring till dådet är känd.

Larmet om skjutningen på sjukhuset kom klockan 07.19 och polisen anlände till platsen efter fem minuter.

Klockan 09:15 bekräftade Tjeckiens inrikesminister att sex personer var döda. Vid klockan 10:30 rapporterades ytterligare en person vara avliden till följd av skjutningen. Polisen skrev efter skjutningen att sjukhuset hade utrymts och att de jagar en gärningsman.

Vid klockan 11 på förmiddagen skrev tjeckiska polisen en uppdatering på Twitter: ”Vi har slagit till mot gärningsmannen. Den 42-åriga mannen sköt sig i huvudet innan polisens insats, han är död. Vi tackar allmänheten för deras samarbete och hjälp med patrullering.” Detta efter att ha jagat gärningsmannen i flera timmar.

Mannen ska ha påträffats i en bil.

Polisen publicerade under morgonen en bild på den misstänkta gärningsmannen. Senare visade visade det sig att publicerat en bild på en oskyldig person som inte hade med händelsen att göra. Även svenska medier som Aftonbladet lade upp bilden men tillade senare en rättelse i texten.

Gärningsmannen fångades upp av övervakningskamera. Foto: Polisen

Först hade polisen publicerat foton på gärningsmannen i tråden på Twitter, men då han är fångad och avliden har de nu valt att ta bort dessa vilket de skriver i en tweet klockan 11:05.

Detta är den värsta skjutningen i Tjeckien sedan 2015 då åtta personer dödades vid en skjutning på en restaurang i Uhersky Brod, skriver DN.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
660Demonstration mot svenskt WHO-medlemskap
Annons