ambulans

Foto: Kruosio.

Inrikes

Sjukvårdspersonal försökte återuppliva – ambulansen vandaliserades

Publicerad 7/28/2018
Annons

Under fredagseftermiddagen kallades en ambulans in till centrala Stockholm för att behandla ett hjärtstopp. När personalen återvände till bilen var en fönsterruta krossad och personliga ägodelar till personalen stulna.

Enligt Petter Henriksson, biträdande stationschef vid AISAB, Ambulanssjukvården i Storstockholm AB, genomförde personalen en återupplivning och fick efteråt kännedom om att någon gjort något med bilen. Fönsterrutan visade sig då ha krossats och ägodelar till personalen var borta.

”Det är ju bilden om hot och våld som blir mer påtaglig. Det här sker på öppen gata mitt i Stockholm, vart är vi på väg någonstans?” frågar sig Petter Henriksson.

Inga av ambulansens inventarier stals utan enbart personliga ägodelar. Personalen uppges ha blivit chockade över det inträffade. Brottet har polisanmälts och rubriceras som stöld genom inbrott. Ingen person ska ännu har gripits för det inträffade.

Samhällsnytt kunde tidigare i veckan berätta om att en polisbil hade vandaliserats när personalen ryckt ut för att avbryta en grillfest som pågick trots eldningsförbudet. Händelsen inträffade i Haninge kommun strax söder om Stockholm.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons