anna-starbrink

Foto t h: Frankie Fouganthin, CC BY-SA 4.0

Inrikes

Sjukvårdsregionråd: Ovaccinerad personal ska sparkas

Publicerad 9/27/2021
Annons

Medan möjligheten att porta ovaccinerad personal från anställning i Region Dalarna utreds, är man mer rak på sak i huvudstaden. Där vill Region Stockholms hälso- och sjukvårdsregionråd kunna sparka personal som inte vaccinerat sig.

I Region Dalarna beslutade regionstyrelsen i början av månaden att utreda möjligheten att neka ovaccinerade jobb. Den socialdemokratiska oppositionen i Region Stockholm och i Stockholms stad gick på måndagen ut med att de vill att samma sak ska utredas även där.

Samtidigt uppger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd i Region Stockholm, att hon är desto mer säker på sin sak och vill kunna sparka ovaccinerad personal. För att möjliggöra detta vill Liberalerna ändra smittskyddslagen.

LÄS ÄVEN: Vaccinskeptiker inte välkomna i Region Dalarna: ”Skäl för avsked”

– Om frågan måste ställas på sin spets: Om det är arbetstagarens eller patientens rättigheter som kommer först – då ställer jag mig på patientens sida, säger Starbrink till statsradion.

”Helt orimligt”

Enligt Starbrink är det ”helt orimligt” att äldre och sköra människor ska riskera att smittas för att personal inte har velat vaccinera sig. Partiet vill nu att frågan snabbt börjar utredas.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
835Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons