På måndagen dömdes Arvika kommun att betala nästan tre miljoner kronor i skadestånd till Robin Dahlén. Detta då han pekades ut felaktigt som mördare i Fallet Kevin när han var fem år gammal. Men nu återkallas domen efter en miss från tingsrätten.

Anledningen till att domen om skadestånd dras tillbaka är att det framkommit att kommunen faktiskt hade lämnat in svar på skadeståndskravet i tid – något som Värmlands tingsrätt hade missat.

Robin Dahlén är besviken på att det ännu en gång blivit galet i hans mångåriga kontakt med myndigheter på grund av den felaktiga anklagelsen han möttes av som ett litet barn.

– Hur jävla många myndigheter ska jag behöva gå igenom innan någon faktiskt gör rätt? säger han till P4 Värmland.

Håkan Andersson, domare i målet vid Värmlands tingsrätt, säger att kommunens svar inte hade kommit honom tillhanda och diarieförts under måndagsmorgonen. Han beklagar det som hänt.

”Hur mycket kan man behöva kriga?”

– Jag blir förbannad. Vart jag än går så blir det bara ännu ett misstag. Ingen kan sköta det bra, ingen kan sköta det på rätt sätt. Och det är så irriterande och man blir besviken. Nu har jag ytterligare en myndighet som borde be mig om ursäkt för klanteri. Hur mycket kan man behöva kriga? Hur mycket ska man behöva bevisa att det har gjorts fel? Vi lever i Sverige och det är Sveriges största rättsskandal i modern tid. Hur jävla svårt ska det vara? säger Dahlén.

Arvikas kommundirektör Hans Karlsson kan bekräfta att kommunen lämnat in sitt svar till tingsrätten i tid – både via mejl och brev.

– Av någon anledning har tingsrätten inte uppfattat det, säger Hans Karlsson till SvD.

LÄS ÄVEN: Kevin-fallet: Arvika ska betala 3 miljoner i skadestånd