pistol 73663
Inrikes

Skjutandet ökar åter i Göteborg

Publicerad 9/21/2018
Annons

På torsdagskvällen sköts en man till döds i det invandrardominerade och av gängvåld hårt plågade området Biskopsgården i Göteborg. Det är det femte dödsoffret i år i det pågående gängkriget och åtskilligt fler har skadats. Efter en tillfällig nedgång ökar skjutandet i Göteborgs ”utanförskapsområden” åter.

Göteborg har under en längre tid utmärkt sig som den stad där det väpnade invandrarkriminella gängvåldet är mest påtagligt, med ett stort antal skottlossningar, skjutningar, skadade och döda. Staden har också gjort sig känd, även internationellt, för att producera ett stort antal jihad-terrorister som gett sig iväg för att ansluta sig till IS i Syrien och Irak.

2017 berömde politiker och rättsvårdande myndigheter sig själva över att vapenvåldet minskat något och förutspådde att detta var början på en nedåtgående trend. Det visar sig nu att det snarast handlade om ett tillfälligt hack i en uppåtgående trend.

Redan i september har siffran för skjutningar passerat helårssiffran för 2017. Det rör sig om i snitt en skjutning i veckan. Rivaliserande invandrargäng i bland annat Biskopsgården krigar om narkotikamarknaden och fler skadade och döda är att vänta.

Trots utvecklingen och ökningen från en redan innan hög nivå av väpnat våld i staden menar Erik Nord, som är chef för polisområde Storgöteborg att det inte finns någon anledning att vara alarmistisk. Det är oklart om de laglydiga invånarna i de stadsdelar där gängen gör upp med vapen i hand delar Erik Nords uppfattning.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
841Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons