Skjutning i Stockholmsförort – en skadad, ingen gripen

9 Shares

Natten mot onsdagen utbröt åter skottlossning i det invandrardominerade och ’utsatta’ området Tensta i nordvästra Storstockholm. En person skadades och fick föras till sjukhus med ambulans.

Skjutningen, som polisen fick larm om klockan 02:33, ägde rum utomhus. Den skjutnes skador uppges vara allvarliga men inte livshotande. Polisen utreder händelsen som mordförsök.

Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning och polisen har hållit förhör med vittnen. Ingen misstänkt gärningsperson har gripits men filmer från övervakningskameror ska hämtas in i hopp om att någon skyldig fastnat där.

Den skjutne uppges ha varit ”vaken och talbar” när han anträffades men det framgår inte huruvida han velat samarbeta med polisen för att identifiera förövarna.

Uppgift om ålder, härkomst och huruvida den skjutne är känd av polisen sedan tidigare saknas. En förstärkt polisnärvaro kommer att finnas i området en tid efter skjutningen som ”en trygghetsskapande åtgärd”.

Polisen vädjar om tips som kan ringas in på telefonnummer 114 14.

9 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.