Tre personer har dött och nio skadats, varav tre allvarligt, i en masskjutning i staden Utrecht. Polisen utreder fallet som ett potentiellt terrordåd.

Tre ambulanshelikoptrar skickades till platsen för att ta hand om de skadade. Gärningsmannen tros ha flytt platsen och enligt uppgifter jagar polisen mer än en misstänkt.

Regeringen har sammankallat till ett krismöte och säkerheten har skärpts runt regeringsbyggnaderna i Haag. Spårvagnstrafiken i staden är stoppad tills vidare. Terrorhotnivån i provinsen har höjts till högsta möjliga.

Enligt obekräftade uppgifter ska skjutningar ha förekommit på fler platser i staden – bland annat vid en moské.

Polisen går nu ut med en bild på en misstänkt gärningsman, en 37-årig turk. En nederländsk journalist skriver att för två veckor sedan var den misstänkte mannen uppe i rätten rörande en våldtäkt och ska ha en omfattande brottsbakgrund. Och enligt ytterligare uppgifter från annat håll ska mannen ifråga ha rest till Tjetjenien för att strida och har kopplingar till Islamiska staten.

Uppdatering: 37-åringen har nu gripits och enligt uppgifter kan det hela ha startat som ett så kallat hedersmord riktat mot en före detta flickvän men kombinerats med jihadism.