Under natten mot torsdagen besköts två män vid en nattklubb på Slottsgatan i centrala Norrköping. Initialt meddelades att de två männen skadats svårt och vid 6-tiden på morgonen att de avlidit.

Larmet om att två män i 40- respektive 45-årsåldern beskjutits kom vid kl 1.20. Ett tiotal polispatruller skickades till platsen och ett stort område spärrades av.

– Jag vill vara väldigt försiktig med att göra några kopplingar mellan brottet och nattklubben, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen, till SVT Nyheter.

Under morgonen säkrades bevis på platsen och man höll förhör med vittnen. Händelsen har klassats som en så kallad särskild händelse vilket frigör resurser.

I skrivande stund har ingen misstänkt gärningsman ännu gripits, endast ett vittne har hämtats in för förhör som sedan släppts igen.

Nu efterlyser polisen fler vittnen som kan ha gjort iakttagelser.

– Det är ganska många som har sett saker. Och en del har vi hållit förhör med, men det kan också vara så att det finns andra vi ännu inte pratat med. Så vi är jättetacksamma om de tar kontakt med oss på 114 14 i första hand.

Uppdatering: Enligt åklagaren ska de två som mördats ha kopplingar till grov organiserad brottslighet. De två männen är hemmahörande i Östergötlands län och Örebro län. Båda har ett kriminellt förflutet och är tidigare dömda för brott.

– De är länkade till grov organiserad brottslighet. Den ena har sedan flera år haft en framträdande roll i kriminella kretsar i Norrköping, säger han.

Ägaren till nattklubben säger till SVT att det är ”helt sjukt att inte fler blivit skadade” eftersom det sköts ”hejvilt” enligt honom.