Den misstänkte gärningsmannen, Chekatt Cherif. Foto: FB/Twitter

Skjutning vid julmarknad i Strasbourg – tre döda, 11 skadade

Delningar

Skjutningen skedde i Strasbourg, där även EU-parlamentet hålls en gång i månaden, nära stadens julmarknad. Identiteten av gärningsmännen sägs vara känd, men inte offentliggjord, och är fortfarande på fri fot.

Artikeln är uppdaterad (2018-12-12 15.10)

Senaste uppgifter om skytten är följande:

– Heter Chekatt Cherif
– 29 år gammal
– Född i Strasbourg
– Ska ha medverkat i islamistiska nätverk i Strasbourg
– Känd kriminell
– På flyende fot
– Cherif hade sedan tidigare 27 brottsdomar, de flesta från Frankrike men även från Tyskland och Schweiz

Senaste siffran är tre döda, 11 skadade varav 5 allvarligt. Cherif ska enligt uppgift ha börjat skjuta med en automatpistol samt använt en kniv i Grand’Rue-området i Strasbourgs centrum.

Cherif bodde i en liten lägenhet i ett nedgånget område kallat Poteries, omkring 20 minutes med spårvagn från stadskärnan.

Flydde polisen efter misslyckat rån
Enligt the Telegraph skulle polisen ha gripit honom över ett misslyckat rån men han lyckades fly. Han utreddes även för mordförsök, enligt källor till AFP.

Borgmästare Roland Ries meddlade att gärningsmannen ännu inte är gripen och rådde folk att gå inomhus. En oberoende journalist, Camille Belsoeur, ska ha sagt:

– Jag har inte mer info men soldater öppnade eld framför mig och nämnde att ”en beväpnad man gick till attack”.

Enligt den lokala tidningen Dernières Nouvelles d’Alsace ska han ha varit en ”ensam gärningsman” som öppnade eld runt 20-tiden idag. Polisen misstänker det att vara en terrorattack.

Flydde i taxi
Polisen rapporterade att han ska ha skadats av patrullerande militär innan han flydde platsen. Enligt France Info tog den misstänkte en taxichaufför som gisslan för att lyckas fly. Föraren ska ha klarat sig oskadd.

Centrum har spärrats av. All EU-personal och ledamöter hålls inne i byggnaden.

Det är oklart hur Cherif, som både var kriminell och på terrorlista, var fri.

Texten uppdateras…

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

537 KOMMENTARER

 1. Nu vet vi ju inte vem som ligger bakom. Men jag skulle inte bli det minsta förvånad om det visar sig att det är ett Muslimskt terrordåd.

 2. Någon som har koll på oddsen hos spelbolagen angående vad det kan vara för typ av gärningsmann?
  Om jag skulle spela på det jag tror, lär jag knappast få någon utdelning fast jag har rätt.

 3. För en gångs skull får EUfolket smaka på krutröken. ”Fredrick Federley, centerpartistisk ledamot i Europaparlamentet, befinner sig i Strasbourg och hamnade alldeles i närheten av dramatiken.
  Han hade varit på sitt hotell och bytt inför kvällens julmiddag. Sedan gick han ut för att fotografera julbelysningen i centrala Strasbourg, som kallas Europas julhuvudstad.
  – När jag börjar gå mot restaurangen knuffas jag åt sidan av en polis. Jag förstår inte varför hon är så brysk. Sen kommer det civila polisbilar med blåljus på som dundrar rätt in på gågatan och vidare mot varuhuset Lafayette.
  Parlamentsbyggnaden har stängts med anledning av händelsen, berättar Federley.
  Fredrick Federley: ”Först kontaktar man familjen”
  Även moderata EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark befinner sig i staden och skriver på Twitter att polisen slagit en ring runt stadens centrala delar. MP:s parlamentariker Jakop Dalunde twittrar att parlamentet har låsts och att människorna där inte får gå ut.”
  https://www.expressen.se/nyheter/uppgifter-skottlossning-under-julmarknad-i-frankrike/
  En källa uppger för L’Alcase att den misstänkte gärningsmannen har klassats ett så kallat ”S-kort”. Det innebär att han klassas som ett allvarligt hot mot den nationella säkerheten.

  Hur många S- kort har Sverige..tusentals?

 4. Det finns inga hinder i världen som förhindrar detta eviga mördande.

  Men om gränskontroller infördes vore det ett fysiskt hinder. Samt borde politikerna sluta tro att migration är ett naturfenomen som inte går att stoppa…

 5. Inom 14 dagar har flera mist livet i terror om man ska se den historiska statistiken o dra slutsatserna. Detta är bara början. Detta djävulska mångkultur expriment har kokat ihop en dödens soppa.

 6. Enligt utländsk media ska skytten vara sårad men på fri fot. Från the telegraph: The gunman was wounded by soldiers on patrol as part of France’s Sentinelle anti-terror operation but managed to flee, said police.

  According to police, he was later located to rue Epinal and shots were being exchanged.

  Väcker frågan hur många soldater vi har som patrullerar.

 7. Muslimerna har i mångt och mycket tagit över den en gång vackra staden.
  De muslimerna är bara helt vidriga, äckel !

 8. Gärningsmannen har tydligen tidigare klassats som ett allvarligt hot mot den nationella säkerheten. Men alltså ändå fritt kunnat röra sig på Frankrikes gator.

  Verkar som om saker och ting fungerar lika bra i Frankrike som i Sverige…

   • Man har ännu inte gått ut med gärningsmannens identitet. Vilket är ganska uppseendeväckande. Eftersom han ju är på fri fot. För allmänhetens säkerhet borde ju givetvis identiteten offentliggöras. Även här verkar det alltså fungera lika bra i Frankrike som Sverige.

    • Här brukar det ju heta att man inte vill gå ut med signalemente för att inte försvåra efterspaningsarbetet. Den snillebllixten är bortom min förståelseförmåga.

     • Jag kan förstå att det kan finnas anledning att inte gå ut med signalementet i vissa. Men här har vi alltså en terrorist på fri fot. Folks säkerhet borde gå före allt annat.

 9. Skulle detta visa sig vara en muslim så är det garanterat den sista spiken i kistan för Macron. Om upploppen var inte var tillräckligt jobbiga tidigare, Så kommer dom bli det nu.

 10. FN och EU anser att det inte råder tillräckligt mycke kaos i världen ännu.
  Men med FN:s migrationsramverk på plats, så ska det förhoppningsvis bli ordentlig fart inom nåt eller några få år.

 11. Är det såna här ”farliga strömningar” som Nobelstiftelsens ordförande menade i sitt tal igår? Ja, där ser man vad nationalism kan ställa till med.

 12. ”The suspect is 29 years old and born in Strasbourg, he has been known to security services, French prosecutor office says, it’s opening an anti terror investigation into the shooting incident.”

 13. Så här står det på Le Monde nu ”
  Le tireur a donc été identifié. Il est « fiché S » (pour « sûreté de l’Etat ») pour radicalisation, annonce la préfecture du Bas-Rhin.”

  Vad jag förstår är det termen för radikalisering ,radikaliserad som används om skytten.

 14. Verkar vara en andragenerationare från den lokala moskén. helt otippat. Passa er svenska folk i julrushen, det är inte bara snälla jultomtar som har skägg.

 15. Kvällspressen lär jobba som tokiga med att sminka upp gärningsmannens ursprung och religion. Först när all Annan världsmedia går ut med det då har dom inget val längre.

  3 dagar lär dom vänta som vanligt..

  • Vi vet alla hur gången och turerna är.Just nu jobbas febrilt med fokusflytt och dimridåer.Operation damage control har inletts.

   • Exakt. Dom hittar fort någon dement FD forskare som menar att solen släcks 2087..

    Folket köper detta 7 dagar i veckan , det vet dom om..

 16. Från och med kl. 00:00 har EU infört ett hastigt förbud mot att köpa eller bära gul signalväst, för att ”värna demokratin”.

 17. Tur vi har en REGERING som inte står handfallna.!Stefan vet vad de gör i sådana här lägen. Vi eh.. tillåter Ms o Kds budget att vi kallar in antiterrorstyrkan? Kan V o Mp ställa upp på det utan man kränker någon? C säger nej till allt om inte Annie får vara med o planera det hela. Björklund kräver att militären ska sköta det hela och måste ha mera pengar i morgon. Näää..

 18. I samma ögonblick som det står klart vem gärningsmannen är kommer nyheten snabbt att trilla ner i tablån och ersättas med ”Så botar du din klimatångest”.

  • Japp, exakt så.
   Recept på vegetarisk burgare, ritningar för hur man bygger sin egen lådcykel, pimpad av Ernst kanske?

  • Så går du i pension vid 61.
   Svenskar är mer positiva till EU nu.
   Fru Svensson bantade 2 kg på en månad.
   Sverige är ett av dom säkraste länder i Världen.

  • Just nu kan man få tips om hur man borrar hål i sin soptunna samt att skäringer auktioner ut sin jacka från feministturnen samt ett och annat horoskop. Allt detta är alltså viktigare än muslimska terrordåd vid den kristna högtiden.
   Vem som helst inser att Sveriges framtid är inbördeskrig kaos och ekonomisk undergång.

  • Det är intressant att notera att polisen kände till följande:

   1. Mannen har mördat.
   2. Mannen är efterspanad som en säkerhetsrisk för riket.
   3. Mannen hade handgranater i lägenheten.

   Men INGEN varning till allmänheten. Man lät den kristna julmarknaden fortlöpa utan något som helst intresse att informera allmänheten.

   Nu är minst 4 personer mördade, ytterligare 7 allvarligt skadade (5 av dessa kritiskt), och 4 mindre allvarligt skadade.

   Det heter Kulturmarxism.

 19. Jag ser bara folktomma gator i det andra filmklippet.
  I Sverige hade det varit proppfullt med människor som demonstrerade mot rasism och främlingsfientlighet med starka handhjärtansymboler.
  Svenskarna måste stå upp för demokratin och allas lika värde-kosta vad det kosta vill.

  • Finns risk för det ja, som tur är har Svenska polisen fått mer resurser än dom själva begärt, enligt Löven.

   • Jo tack det har jag sett, kamerastolpar har kommit upp som svampar ur backen överallt längs glestrafikerade vägar, det ryktas om att dom nya kamerorna ska kunna registrera snitthastighet mellan sig för att få in maximalt med böter till statskassan!

   • Det kan få folk som tänkt göra det att gå till handling.

    Ett dumfår följer ett annat som bekant…

 20. Kommer detta inte väldigt lägligt? Nu flyttas fokus från de Gula Västarna. Poliser och militärer finns där igen för att skydda befolkningen, inte för att stoppa protester.

 21. I östra Europa, noll terroristdåd och noll Mena importerade ID lösa personer. Kan det finnas ett samband, Macron, Löfven , Merkel och c/o ?

  • I östra Europa har man fajtas mot osmanska riket i 500 år. Det har en annan uppfattning gällande turkar araber och Islam.

  • trots att dom oxå säljer vapen till att bomba mena-länder … alltså har det inte med det heller att göra …hm .. vad kan det bero på då !?!?

 22. Troligen, som så ofta, irländska sångerskan Sinead O’Connors ”folkgrupp” som sköt. Åtalas väl för HMF-brott nu…

 23. En av 26000 på lista varav 10000 KÄNDA islamister i Frankrike fr SVD.
  Frankrikes inrikesminister säger att den misstänkte gärningsmannen är känd av polisen för sina kriminella aktiviteter, rapporterar Reuters som också uppger att han är registrerad på en säkerhetslista, Fiche S. Där ingår cirka 26 000 personer, däribland omkring 10 000 radikaliserade islamister. Mannen, en 29-åring, ska vara född i Strasbourg och polisen ska ha spanat efter honom.

 24. Enligt gambiatanterna så behöver gärningsmannen bara lite kvinnlig värme. Vad har den stackarn varit utsatt för i sitt liv ojar sig Eliasson. Dags förhandhjärtan.

 25. 4 dödade nu och 11 skadsde. Utreds som terrorbrott, jag vill definiera detta som öppet krig mot det civiliserade europeiska samhället. Vi ser nu början på det krig som vi har befarat ska komma till europa med islamisterna och nu har det besannats. Dessa soldater har agerat helt annorlunda jämfört med de tidigare terror dåden. Nu agerar man som soldater som attackerar för att sedan drar sig undan utan att själv låter sig dödas. Vill varna för att detta är en våldsam upptrappning från islamisterna.

 26. Anders Lindberg har tagit fram stora Te koppen och slipar på en vilseledande kolumn för morgondagens Aftonbladet..

 27. Tetx TV lämnar öppet om det är ett misstänkt terrordåd och andra detaljer som andra media berättar om.

  ”Dödlig skottlossning i Frankrike
  Minst två personer har dödats och
  flera skadats vid en skottlossning i
  Strasbourg i Frankrike vid 20-tiden
  på tisdagen, enligt flera medier.
  Elva personer ska dessutom ha skadats
  allvarligt. I nuläget finns inga
  uppgifter om svenskar bland offren,
  uppger svenska utrikesdepartementet
  till SVT Nyheter.
  En misstänkt ska vara identifierad,
  enligt uppgifter till Reuters.
  EU-parlamentet har stängts som en
  försiktighetsåtgärd när uppgifterna
  om skjutningen blev kända. ”

 28. Nu väntar vi in Löfven som beklagar sig för dom konsekvenser sådana som honom själv har skapat.

 29. Ska bli intressant att se hur svensk PK media nu ska lyckas snickra ihop en text där den svenska vita mannen är orsaken till 4 människors död i Frankrike.

 30. Politiker och massmedia Sverige , gå och försvinn med er !
  Vidriga är ni , så ofattbart vidriga …………………

 31. Det är någon hacker som plockar uppgifter ifrån komentarsfältet.

  Tänk på vad ni skriver..

 32. Hej Moderator. Ni har problem med ert cert för sidan.

  samnytt.se använder ett ogiltigt säkerhetscertifikat. Certifikatet förföll den 11 december 2018 23:01:23. Aktuellt datum är 11 december 2018 23:15. Felkod: SEC_ERROR_EXPIRED_CERTIFICATE

 33. Får se om Sveriges radio tar upp denna nyhet. Förmodligen måste de göra uppföljningsreportage på helgens förstanyhet om blåmögelangrepp på vedupplag, så det blir nog svårt att få plats med detta…

 34. Räven Macron som redan är så ansatt av låga opinionssiffror, och gula västar i folkets tjänst som kräver hans avgång- gömmer sig väl under en sten nu, tills det är ett måste för honom att tala om detta som hänt, som är i linje med hans värderingar, terrorfrämjare som han är.

 35. Jag tänker på dessa vidriga personer som sitter i TVsoffor sen och säger ungefär jaja, livet är hemskt och risken att just du(de menar jag) drabbas är minimal. Vilket är sant.

  De tycks inte förstå att det finns människor som jag , som värderar goda människors liv väldigt högt, och som anser att en .politik som möjliggjort dessa massakrer är bortom ondskefull. På grund av att de dödades liv var något högt värt, och de ’ideal’ de offrades för helt falska rakt igenom.

  • Ja Media fick det till att handla om höjda skatter. Men VARFÖR det blev höjda skatter var också vad som fick fransmännen att protestera.

   Menaimport kostar.

 36. Varningar om attentat inför julen här i Sverige har ju totalt ignorerats. Det kanske är på plats att lyfta den varningen igen. Denna attack som nu har skett i Strasbourg kan vara samordnad med andra celler i europa och att ytterligare attacker kan väntas inom de närmadte dagarna.

 37. Fredrik Federly som är på platsen medelar att han är van med det här. Jag förmodar att han ser det som en utmaning på vägen till det mångkulturella paradiset.

 38. Enligt uppgifter till en fransk tidning så är den inringade mannen redan innan dådet klassad som ”ett allvarligt hot mot den nationella säkerheten”, och en sån låter man alltså knalla omkring fritt. Undrar vad anhöriga till de skjutna tycker om de politiker som är skyldiga till dessa mord?

  • Islamisterna har förklarat krig mot västerlandet, men våra politiker förstår inte det. Dom låter fienden komma in i våra länder och väntar på att dom ska döda någon. Hur kan folk gå med på detta ?

   • det var något tjafs med en som sa i en kommentar här innan att certifikaten för samhällsnytt inte var okey … sedan efter det försvann sajten …. men jag hade problem med att komma in här på sajten precis innan det … fick meddelande om att sajten var osäker och man fick välja om man ville ta risken …. men hade även problem med att dela utländska nyheter på facebook om denna händelse, det räknades som spam …. men inte då jag delade expressens nyheter om denna händelse

  • Kan alla svenska landsførræderna: Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt, Stefan Løfven?

   Eller ær det bara som vanligt i Sverige:

   Ny dag, ny kapitulation.

   ?

 39. Franska dialogpolisen har väl misslyckats igen, trots att de kom i morse och ville ha en dialog men vinstmaskinen hade redan flytt fältet, men polisen hittade lite granater, skjutvapen och annat lite gott och smått.

 40. Precis som här i Sverige, gärningsmännen är ALLTID kända sedan tidigare men trots detta så får dem gå lösa!
  Varför straffas inte våra beslutsfattare för denna handfallenhet?

 41. Franska säkerhetstjänsten har 20.000 namn på presumtiva terrorister varav 4.000 är på den aktiva listan. Undrar hur många SÄPO har på sin lista?

 42. Mikron verkar ha det lite kämpigt just nu. Kanske EU-ledarna kan hjälpa sin broder på liknande sätt som man lät EU-flaggade pansarfordon bistå i kampen mot demonstranterna i Paris.

 43. Jisses, Macron är såååå körd. Detta är bensin på elden, den nationella revolten kommer ta nya proportioner helgen som kommer.

 44. Medan man förföljer invandrarkritiker låter man sådana kända islamister ströva fritt i Europa.
  Nu väntar vi de vanliga snyfthistorierna om honom och hur alla muslimer känner sig utpekade och rädda!

 45. Kanske en dum fråga att ställa.
  Men hur vet polisen vem det är?
  Personen är ju som sagt inte fast.
  Så hur kan man veta exakt vem det är?

 46. Apropå idén med ett kvotsystem för att ta emot migranter:
  Det är givetvis länderna i Sydeuropa och inte vi som bör ta hand om migranterna eftersom de är första asylland. Det är väl Greklands, Italiens och Spaniens huvudvärk, och Frankrikes. Eller?

 47. Ingen fara, våra hjärndöda politiker och kulturmarxister hae följande råd vid importerade terrordåd. Fem handhjärtan, manifestation för öpoenhet och tolerans, fördöm och sätt en flagga på din FB profil….repeat. Att ta tag i de underliggande problemen är att vara rasist och nazist. 🙌🙌

 48. IS har förlorat kriget i Mellanöstern så nu börjas det som planerat i Västeuropa. Många storstäder kommer bli drabbade.

 49. Fruktansvärt, och det är väl bara en tidsfråga innan vi här denna syriska seden hur man firar jul med kristna, Fy F#N.

 50. Detta är bara förrätten, bara början. Massinvandringen. Hur länge det kommer att pågå, och hur många som kommer att dö, det vet vi inte.

  • Dom är inte trojaner, för dom är ju helt öppna med vad dom har för mål, och likafullt står en massa idioter och välkomnar dom!
   Det är att jämföra med att ett får eller en ko går fram och vänslas med slaktaren som precis har laddat slaktmasken!

   • Det är sant.. Men det är ändå trojaner, dom flesta av dem påstår att dom behöver asyl. När 99,9% av alla flyktingar som kommer till Europa är ekonomiska migranter, som vill uppgradera sin levnadsstandard.

     • Flyktingar är inte det.. Särskilt när man har läst vilka fina flyktingläger som t.ex finns Jordarninen, så skälen för en Syrier att fly till Sverige obefintliga.

 51. Den som medvetet släpper in vargarna till fåren är skyldig inte vargarna. Således de globalister som släppt in dessa människor.
  ( av girighet och själviskhet dessutom inte av godhet som de försöker intala varandra och sig själva)

  De är skyldiga till folkmord på sina egna folk.

  Från Soros Juncker Löven Macron Bildt.
  Till de vanliga kvinnor (fler än män) och feminiserade män som aktivt röstat för denna mardröm
  Listan är mycket lång.

 52. Nu kanske tom EU folket vaknar och inse att Europa inte kan ta emot fler asylsökande ifrån MENA länder och andra Muslimska stater.

 53. Så var den traditionella Jul-islamist-massakerna igång, ytterligare en berikande tradition som MENA invandring medfört, det var bara en tidsfråga innan det hände och händer igen.

 54. Alltså?.., vad är det för fel på dessa sk terrorister?
  Det är våra Stora Ledare de ska ge sig på om de vill skada oss på riktigt……!!

  • Det är ju deras bundsförvanter, det är ju våra stora ”ledare” som ser till att alla sinnesrubbade muslimer ohejdat kan välla in i Europa.

 55. Ena dagen skriver vi på avtal som ska öppna upp våra länder för ännu mer muslimsk invasion, och nästa dag dödar de oss.
  Ändå kommer all eftertanke lysa med sin frånvaro hos västeuropeiska politiker, precis som den gör efter vartenda terrordåd.

  • Ännu värre, dagen innan vi skriver på dödar de oss. Vi kan ju inte direkt skylla på att vi inte visste. Vet faktiskt inte om den vanlige väljaren ställer terrordåd och invandring i relation till varandra, då är det ju riktigt sjukt.

  • Man ändrar inte sitt tänkesätt för att man bytt sand mot kullersten under fötterna….Lööf har rätt ”integrjerjingen fungerjar inte”….inte alls faktiskt

 56. Allah är sannerligen STOR….men nu får vi ”muslimhatare” hålla igen för detta har INGET med den fredsälskande RIKTIGA islam att göra..

 57. Och 7-klöverns politiker vill ha mer av dyl. asylinvandring (av islamister) till Sverige. Varför vill 7-klöverns politiker det? Obegriplig korkad politik, anser jag. Varför vill 7-klöverns politiker rasera vår välfärd och varför vill 7-klöverns öka det grova våldet och varför vill 7-klöverns politiker omvandla vårt fina land till ett muslimskt styrt land med otrygghet och galen fanatism?
  /CC

  • Den som kan besvara dessa frågor borde vara värd ett alternativt Nobelpris!
   Personligen tror jag att dom får betalt på något sätt, och att det handlar om stora pengar för att förråda sitt land och dess invånare!

 58. ”Fredens religion” visar återigen sitt fula tryne. För ett par år sedan fanns det en insändare i lokalblaskan där skribenten, en (troligen) konverterad muslim, ställde frågan varför man varje jul kränkte den muslimska befolkningen med att sätta upp granar, ljusstakar, stjärnor m.m. Antagligen kände sig den här stackars individen kränkt av alla julattribut runt honom och för att citera ett känt rikspucko, ”verm vet vad den stackaren har gått igenom”…

 59. Det som är absolut klart är att vi nationalister (inte nazister) måste vinna detta krig! När vi har vunnit så måste de ansvariga globalisterna samt deras lakejer ställas till ansvar för vad de har gjort och dömas hårt!

 60. Bara nagra fa extremister!

  Importera fler muslimer och bygg fler moskeer.

  Sverige och Europa tryggare an nagonsin

  Det ar ju BARN vi pratar om

  De flyr fran krig och elande

  Vi kan ta emot manga fler

  Dessa idioter kan dra at hel..te!

 61. Islam i Europa vil aldrig fungere. Alle politikere der påstår det enten lyver eller er onde mennesker.

  Flere PK politikere siger ligefrem at islam er en del af Europa. Det er desværre normrn i dag. Hvem kan man efterhånden stole på?

 62. Hvide kristne bliver gang på gang angrebet og drabt af de nytilkomne, men gang på gang siger PK politikerne at det er nationalismen som er åh så farlig.

  Angreb som disse negligeres, mens de åbner grænserne for flere.

 63. Får vi höra nu då, socialiter och kommunister. Han är väl bara en ensam galning och det har inget med islam att göra eller?…..
  Det har ALLT med islam att göra, massmördaren är ju för fan född i landet! Ändå ska den IQ-befriade muslimen mörda människor i landet han själv är född i. Dödskultens dödsbok säger ju det och har man IQ som en sandal så följer man dödsboken och dödskulten till punkt och pricka.
  Det är likadant här hemma, andra-tredje generationen av muslimer som är födda i Sverige är värst och härjar som i sina egna jävla sk*itländer.

 64. Ensam gärningsman? Ensam på plats kanske men kmappast ensam om att ha planerat dådet. Han har troligen fått hjälp med både införskaffandet av vapen/ammunition och med transporten till platsen då han med stor sannolikhet inte har tagit bussen dit…

  • Terrorfinansiären bodde i Storbritannien och vapenfixaren i Tyskland vill jag minnas. Följ länkar från Pamela Gellers sajt. Finns även på Wikipedia.

 65. Den franska polisen är en av de TUFFARE i Europa och INTE någon mesig saft-bulle-halakorvs-polis som den svenska…

  Förhoppningsvis kommer man att inte lägga några strån i kors för att undertrycka och jaga ifatt på terroristen…

 66. Har Sveriges radio gått ut med att ”vi inte ska vara rädda för terror och fortsätta leva som vanligt annars så har terroristerna vunnit” än?

   • Men Aftonbladet
    Skriver i artikeltexten (på första sidan) ”känd från Radikala miljöer”

    Och Expressen
    ”Den misstänkte skytten ska ha flytt platsen i taxi – nu jagas han av 350 poliser och flera helikoptrar.
    Skjutningen utreds som misstänkt terror – och mannen är känd från ”radikala islamistiska miljöer”, skriver BFM TV.”

    Hur mycket mer behöver du för att förstå?

    • …men på radio började de med en lång harang om hur kriminell han var, för att lite kort på slutet nämna att han även visst var lite radikaliserad…

     • Det var viktigt för dem på radion att säga att han var fransk medborgare. ”Islamist” kom först mot slutet.

     • Ja otroligt viktigt att börja med
      ”En muslim och terrorist som levt som kriminell i Frankrike hela sitt liv”
      Så viktigt!

     • Frankrike har själv bundit riset genom sina kolonier Storbritannien också Spanien Italien aj fan alla tycks ha haft kolonier

     • Så för att dom hade kolonier för en otrolig massa år sedan så ska europa översvämmas av mordgalna(rättrogna)muslimer???

     • Vi har under mååånga år lärt oss att muslimer är ganska snarstuckna!
      Det borde även du ha sett/hört/upplevt?!
      Och då kommer devisen:
      ”what goes around comes around”
      De anser också att de har anledning att göra vad de gör då de har blivit anfallna (Irak, sanktioner mot Iran, Syrien och Libyen (som ex)
      Trots att de själva orsakar problem i dessa länder så är det ”bara USA´s och Europas fel att det sker”
      Och visst är det USA´s fel jag/vi/Sverige har inte haft soldater där (utom de som åker dit och strider i ”Allahs namn”.
      USA borde ta emot de ”flyktingar” som skapas av deras anfallskrig i dessa länder

     • Muslimer är fullständigt sinnessjuka och USA`s inblandning i MENA har ingenting med invasionen av sverige att göra.

     • Så i din värld har inte anfallskrigen USA gjort i Mellanöstern inte med ”flyktingströmmen?!
      Hur indolent är du?

     • Nej i den RIKTIGA världen så vräker det in bidragsturister här oavsett krig eller inte,dom flesta är ju inte ens från krigshärdar.Är det några som är indolenta så är det bidragsparasiterna….

     • Fungerar inte argumenten så byt mål!
      Att det finns idioter i vår regering och riksdag föringar inte USA´s ”insats” i Mellanöstern.
      Och nej ”bidragsparasiterna” inte indolenta även om de är outbildade!7
      För om du tänker efter vem är vinnaren i detta spel?
      Inte är det jag, troligen inte heller du om du inte driver flyktinganläggning

  • ”Det farligaste är rädda människor”. Citat från känd sångerska, tillika mor till skolstrejkande miljöextremist.

 67. Är det inte sorgligt att muslimer som vill ”skydda” och sprida sin religion nästan alltid är kriminella?
  Varför det?

  Måste de som ”omvänds” skjutas ihjäl för att Allah/Gud ska ta emot dem?
  De som spränger tror att de ”sprider” sin religion genom kroppsdelar?

  Så den sista frågan:
  Varför spränger de folk som redan är muslimer?
  med tanke på att ”En muslim inte dödar en muslim”
  Vad jag förstått så har ”en muslim” dödat ”en muslim” mer än 500 000 gånger sedan ”Arabiska våren” började!

  • Det beror på att livet på jorden enligt islam ska vara en pina och ett test på hur gudfruktig man är. Man får inte ens prata med kvinnor. Undantaget är infidels, de får man göra vad man vill med. Islams uppträdanderegler gäller endast mot andra muslimer. Sex är totalförbjudet men som ”jihad” är till och med våldtäkt och homosexualitet tillåtet. Enda vägen att slippa livet som muslim är att dö i jihad då självmord innebär att man inte får komma till paradiset. Detta torde förklara deras överrepresentation (minst sagt) inom självmordsbombningar.

  • Det finns inget som hindrar att muslimer dödar andra muslimer.

   Enligt Koranen skall troende Muslimer bekämpa mindre troende Muslimer (hycklarna)

   Koranen 9:73: PROFET! Kämpa outtröttligt mot förnekarna av sanningen och mot hycklarna och visa dig omutligt sträng mot dem; Elden är deras slutliga hemvist – ett eländigt mål!

   Muslimer i väst som arbetar och betalar skatt ses också som skyldiga eftersom väst deltagit i kampen mot Islam (IS, Al Qaida, Boko Haram o.s.v.) och denna krigföring ju stötts av skattepengar. See Sunan Ibn Majah 2759, Sahih al-Bukhari 2843

 68. När jag i natt läste om det här var min reaktion: ”jaha, det var den första för den här julen”.
  Det är alltså vad jag lakoniskt konstaterar. Jag orkar inte längre bli upprörd över alla hatbrott mot vita och kristna. Tack, globalismen.

 69. Ja varför bommade de igen EU-byggnaden, det heter ju att vi ska leva på som vanligt, annars så har terroristerna vunnit… 🤔

 70. Panik i EU-parlamentet …. Det visar vilka asplöv som sitter o styr Europas öde, när verkligheten kryper in
  under skinnet på dessa individer.

 71. Hatsekten Islam visar återigen sitt rätta ansikte.
  En mörk Muslimsk kraft som Sverige invaderats av i hundratusental.
  Stasi-SR-P1 kommunisten till ”journalist” har nyss TVÅ gånger på en minut betonat att han är Fransk medborgare.
  Inte ett ord om hans Nordafrikanskt klingande namn, inte ett ord om Islam.
  Den vanliga hjärntvätten med andra ord.

 72. Nu tycker jag samhällsnytt avhumanisera det här kriminella monstret, han är faktiskt människa och ville bara utöva sin religion. Vi får aldrig avhumanisera kriminella monster, det är faktisk synd om dem. Om skär ner ännu mer poåvälfärden, då kan vi ge alla fångarna på Kumla PS4 och 55″ TV. Vi måste värna om dom kriminella elementen i vårt samhället.

 73. Älskar hur samnytt.se redan har lagt ut namn och bild på förövaren. Medans massmedia knappt vågar nämna att han är muslim.

  • Svenska statsi media kommer aldrig göra det heller. Att hänga ut ett kriminellt monster, är hemskt enligt pressetiken.

    • Faktum är att invandring från extremt underutvecklade länder är extremt lönsamt, men absolut inte för dig, mig eller andra vanliga skattebetalare.
     Det är extremt lönsamt för globalisterna som styr och äger oligopolet som driver dagligvaruhandeln och som med alla nya konsumenter som i sina egna länder knappt hade råd att köpa en cola om året, nu kan konsumera i massor tack vare alla bidrag som öses över dem.
     Globalisterna skiter i varifrån pengarna kommer bara de hamnar i deras fickor.
     Att staterna som tar emot alla dessa ekonomiska flyktingar förlorar pengar och blir skuldsatta gläder bara globalisterna ännu mer eftersom deras banker då sakta men säkert kan ta över land efter land.

 74. Kakistokraterna vill blida regering ingen. Så vi får ett skräck kabinett 4 år med MP + S , VPK håller i strypkopplet på Löfven.

 75. I MSM noterar man vagt att gärningsmannen misstänktes röra sig i extremistiska kretsar. Inte ett pip om att det rör sig om extrem islamism.

 76. 59 000.000 till är på väg enligt en insidekälla från en avhoppade EU parlamentariker.

  Framtiden i Europa ser ljus ut.

  Vänstern ger tummen upp 👍

  • bomb bomb bomb bomb bomb bomb bomb…

   Spräng en granat och låt det smälla
   Låt aldrig barnen va snälla
   Det är jul nu
   Men med jihad vi ger igen
   Spräng en granat för allt du tror på
   För den islamska planeten vi vill bo på
   Spräng dig själv för allahs barn

   Jag såg en kufar falla
   Det var i natt när alla sov
   Jag tror jag önskade mina oskulder var nära
   För en minut sen brann den en sekund,
   Sen försvann den var det bara jag som såg?
   På radion sjöng dom om fred i kalifatet,
   Jag ville tro det slitna pratet.

   Spräng en granat och låt det smälla
   Låt aldrig barnen va snälla
   Det är jul nu
   Men med jihad vi ger igen
   Spräng en granat för allt du tror på
   För den islamska planeten vi vill bo på
   Spräng dig själv för allahs barn

   Jag fick ett kort från Strasbourg,
   Jag visste inte var det låg.
   Jag såg på kartan,
   Du är på andra sidan landet.
   Men det är samma infidels, det är samma haram,
   Och kufaren som jag såg,
   Föll för allting som vi drömmer,
   Föll för att vi aldrig glömmer.

   Spräng en granat och låt det smälla
   Låt aldrig barnen va snälla
   Det är jul nu
   Men med jihad vi ger igen
   Spräng en granat för allt du tror på
   För den islamska planeten vi vill bo på
   Spräng dig själv för allahs barn
   Åh, spräng dig själv för allahs barn.
   Spräng dig själv för allahs barn.

   bomb bomb bomb bomb…

 77. Ensamkommande eller ensamvistande, båda lika säkerhetsfarliga för samhället. Och det lär nog av alla dessa ensamkommande vara dem som nu jublar att terrordådet har skett.

  Och säkerligen så jublar nog, i det tysta, kommunisterna och vänsterliberalerna i EU-parlament och EU-kommissionen med att ett terrordåd har utförts av islam mot demokratin.

  • Han var ju född i Frankrike. Men när islam gick in, gick freden ut. IS-krigaren Mikael Skråmo var ju också från början en vanlig skandinav som jobbade som expert på islamofobi åt SVT. Ett annat känt exempel är Jihad Jane, en helvit kvinna som började med sin terror strax efter att hon konverterat till islam. Så problemet är inte att de immigrerar, utan problemet har snarare koppling till islam.

 78. Det är intressant när man sätter detta i relation till den pågående svenska regeringskrisen.

  Om det inte hade kommit hundratusentals migranter i slutet av 2015
  Om dessa migranter hade skött sig exemplariskt, lärt sig svenska, gått direkt till utbildning eller jobb
  Om det inte hade skett otaliga muslimska terrorattentat i Europa
  Om det inte hade framförts krav om moskéer, böneutrop, separata badtider, halalslakt etc
  Om det inte hade blivit vardag med gängkriminalitet, skjutningar, droghandel och våldtäkter

  så kanske inte så många i Riksdagsvalet 2018 hade röstat på SD (trots att det ändå var färre än väntat), och då kanske de etablerade partierna hade kunnat sy ihop en regering.

  Så när Anders Norlén på morgonen gav en Kafkaartad presskonferens om att ”gå till kammaren” med det redan dödfödda förslaget att Stefan Löfven skall bli statsminister, så har det en hel del med ovanstående if-satser att göra! Och ”morgonens två stora nyheter”, talmannen och det muslimska terrordådet i Strasbourg, har i själva verket mycket med varandra att göra.

 79. En tomte med svart skägg sprider död och skräck på julmarknaden, fredens och kärlekens religion har ännu en gång agerat.
  Fram med era handhjärtan nu Strasbourg om ni tror att det hjälper mot en mördarsekt.

 80. Enda trösten är väl att de stängt Europaparlamentet.
  Men de öppnar bergis snart igen och då är det lika illa som förut.

 81. Strasbourg har den finaste julmarknaden i Frankrike, staden brukar ha den största julgranen på torget, det är stad nr 1 i Frankrike vad gäller julfirande. Julmarknaden är välbesökt av EU-parlamentariker som brukar handla där.

 82. WOW! Detta måste vara en fransk ensamvarg, eller hur Aftonbladet? Det står klart och tydligt att gärningsmannen var född i Strasbourg och var ensam, så det kan inte vara tvivel. En fransk ensamvarg i förvirrat tillstånd, eller? Har inget med islam att göra, och är inget terrordåd utan ett vansinnesdåd eller vad brukar det kallas?

 83. Hej alla barn nu blir det barnprogram, titta nu vad farbror Muhammed tar fram!
  Rörbomb och koranen och nu ska vi höra, vad man med rörbomb och koranen kan göra:
  Rabbla i boken och spräng andra till flis, så har du fixat ditt julparadis!

 84. Nazister utmålas som det största hotet i vårt samhälle trots att det aldrig är nazister som står för dessa fega terrordåd utan alltid muslimer. Hur länge skall denna lögn tillåtas fortgå?

  • Nä men nazzarna vill ju att dom vita folken ska få leva homogent i fred utan inblandning från utländska element som vill oss illa.

   Usch hemska tanke.

 85. Den här kebabteknikern bor snart i Sverige, här kan han härja precis hur han vill.
  Alla är fullt upptagna med att absolut inte ge SD rätt i några frågor.

 86. Och jag som trodde att det var en japan och tillika shintoist som gjorde detta. Allt för att inte klassas som rasistoch peka ut speciell kultur och specifik religion.
  Skit samma låt folk kalla mig rasse, fakta är fakta.

 87. En liten uppdaterad dikt så här i juletid: Mångkulturen är hård och kall, stjärnorna över Sverige ej längre gnistra och glimma.
  Alla sova i oro för terrordåd
  under julmarknadstimma.
  Koranen är det enda rätta, allhu akbar, doften sprider sig av många bilar brända,
  burkan släpar i slask och sopor, endast Mohamed och hans kriminella vänner är vakna.

  • varje gång du använder ordet kor… o alla…. ak… då ger du krediter till dom som tror på det.. o läser här..för då får dom facit att du har lärt dig iaf 3 ord.. o då har dom lyckats sprida det viktigaste….
   spelar ingen roll i vilket syfte du använder dessa…!!!!

   för mig låter dom som värsta svordomar… så jag vill inte att sådant språk anv.!! här på samnytt

 88. Inte ett ord om att han var islamist eller att han höll till i islamistiska miljöer i SVTs morgonprogram.. Inte ett ord eller en antydan…

 89. på rätt plats.. hahaha.. om inte det är en väckarklocka för politikerna.. ??

  näää tror inte det.. en skjutglad gosse.. kaffe o bulle ska de va

 90. Xx vandrar sin tysta ban
  Blodet flyter på liken i stan
  Xx är feg och flyr som en hund
  Det är xx stoltaste stund
  Blodet skvätter upp på taken
  Endast xx är vaken

  Xx går från dörr till dörr
  Ty jobba är han inte mycket för
  Nej döda skjuta våldta och ljuga
  Är det han vill göra i varenda stuga

  Som tur är får polisen ett spår
  Bulle funkade ej heller detta år
  Motvilligt tvingas polisen agera
  I tv står clowner och försöker orera

  Slutligen fångas då xx in
  Macron i tv skenheligt ger en leende min
  Xx skickas så slutligen hit
  För i Sverige fyller vi landet med skit.

  • Öppna dörrarna på vid gavel i EU parlamentet och lovebomba terroristen, för fan ni älskar ju deras julhälsningar era charlataner o femtekollonare!

  • De vill ha det så, vilken normal person som helst hade jobbat emot detta. men inte eus politiker. De vill ha ett folk som är rädda samtidigt förfölja de som har modet att säga ifrån. EUs värsta fiende är sitt eget folk.

 91. Tyckte tongivande svensk media att det inte var så mycket att skriva om? Var det oförenligt med informations-värdegrunden?

 92. Svensk media lade större vikt vid att EU-politiker var instängda och (ve och fasa) fick tillbringa natten sovandes på golvet, än att människor skjutits ihjäl på öppen gata.

  • Jag tycker också det var fel att stänga in dem. De borde fått komma ut och känna av den fantastiska mångkulturen på nära håll.

 93. Västs Islam-supportrar (media, feminister(!), politiker) brukar säga att den muslimske terroristen inte är terrorist om han är en kriminell. Detta är komplett nonsens. De flesta terrorister är kriminella. Muslimer ser inte ens västs lagar och myndigheter som legitima.

 94. Enligt en nyhetskanal som jag hørde imorse,ær 26000 individer i Frankrike under uppsikt likt den hær dåren som var i farten i Strasbourg.
  Svimmlande tanke,hur ser det inte ut i øvriga Europas lænder.
  Av dessa ær det kanske 10% som ær urdårar.
  Måste bli ett stopp på flatheten från hela samhællet mot denna bestialiska omænskligheten.

 95. Mördaren Skrek Allah Akhbar före skjutningen
  Detta enligt News of Israel idag! Men STV TV4 etc tiger om detta!!Typisk svenskt sätt att informera om våldsdåd!!Man har ännu inte berättat om IKEA mördarens religiösa bakgrund.(Inget om detta i domen som jag läst)

 96. En som inte har fattat någonting, trots att han ”skryter” om att ha varit i närheten av tre terrordåd, är Fredrick Federley

  https://www.svt.se/opinion/strasbourg

  Han varnar för starkare nationalism i spåren av terrorattentaten. Han menar att Centerpartiet skall verka för hårdare terrorbekämpning i EU i samband med EU-parlamentsvalet.

  Han förstår inte att detta händer trots att hur många poliser och militärer som helst bevakar gator och torg i Frankrike. Han förstår inte att detta händer pga att Europa har släppt in islam.

  Är det Fredrick eller Ursula som tänker? Ingen av dem är min EU-parlamentariker!

 97. En islamist? Så förvånad man blir!

  NÄR ska Europas folk vakna? Vi har slängt ut den muhammedanska farsoten förr, låt oss nu göra det igen!

  • Har ni slängt ut dem förr?
   Inte Sverige iaf,, dom är nybörjare i islamologi.
   Det är därför svenskar tror att det är bara hudfärgen o namnet på ”gud” som skiljer

  • Ja som vanligt kommer de säkert försöka framställa terroristen som ett stackars offer för någon ”radikalisering”.

LÄMNA ETT SVAR