Under natten mot lördag utbröt skottlossning i ’utstta’ Araby i Växjö. Flera skott avlossades i ett bostadsområde. En ännu oidentifierad man skadades svårt och avled kort efter att polis anlänt till platsen. Även i Gävle sköts det under natten. En skottskadad man sökte hjälp av en polispatrull.

Larmet i Växjö inkom 03:37 till polisen och på platsen påträffades en allvarligt skadad man. Polisen spärrade av en cykelväg mellan Bokelundsvägen och Nydalavägen, i nära anslutning till ett flerfamiljshus. Området söktes därefter av med hjälp av hund.

Polisen vill av okänd anledning inte kommentera huruvida några beslag gjorts eller mordvapen hittats. Man lämnar heller inga uppgifter om det avlidna offret förutom att det rör sig om en man i 30-årsåldern.

– Vi påträffade en skadad person på platsen, mer än så kan jag inte säga i nuläget, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl på polisen region Syd, till Aftonbladet.

LÄS ÄVEN: Kräver namnändring på Araby Park Arena: ”APA kränkande förkortning”

Vittne hörde fem skott

Under förmiddagen ska polisen förhöra vittnen för att få en bättre bild av händelseförloppet. Ett vittne, som Expressen talat med, berättar att han hörde två skott följt av några sekunders tystnad, därefter ytterligare tre skott. SVT uppger att ett flertal personer var på platsen i samband med skottlossningen.

Enligt polisens händelserapport är den ihjälskjutne mannen ännu inte identifierad och ingen har heller gripits i samband med skottlossningen.

– Det vi vet i nuläget är att vi har en person avliden och att vi rubricerar ärendet som mord, säger polisens presstalesperson Filip Annas.

Cirka 6 500 personer bor i invandrardominerade Araby, som av polisen är klassat som ett ”särskilt utsatt område”.

Svenskar vill flytta

De fåtaliga svenskar som ännu bor kvar i området vill nu flytta därifrån, rapporterar SVT.

– Min granne som har småbarn sa att han inte vill att barnen ska växa upp i detta, säger Thomas i en kommentar till statsradion.

LÄS ÄVEN: Allt fler oroas över skjutningarna

Skottskadad man uppsökte polis

Ytterligare en skjutning skedde under natten, i Gävle. Polisen är enligt statstelevisionen förtegen om händelsen. En skottskadad man ska själv ha uppsökt en polispatrull, strax innan klockan 02 på natten. Mannen fördes omedelbart till sjukhus.

– Det var i centrala Gävle, så man lastade in honom direkt och transporterade med polisbil till sjukhuset. Jag förutsätter att polispatrullen gjorde bedömningen att det gick snabbare än att tillkalla och invänta ambulans, säger Andreas Örth, RLC-befäl på regionledningscentralen mitt.