lycksele-tingsratt-atal-rasmus
Inrikes

Skolanställd i Lycksele åtalas för stort antal sexbrott mot barn

Publicerad 6/7/2019
Annons

Under 11 års tid utnyttjade 28-årige Björn Rasmus Andersson Roberg sin anställning på en skola och simhall i Lycksele för att begå olika typer av sexbrott mot barn. Han åtalas nu för bland annat sexuellt ofredande, köp av sexuell handling av barn, grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn och barnpornografibrott. Flera av brotten har filmats och totalt omfattar åtalet 43 punkter.

Det yngsta av offren var endast 7 år när övergreppen begicks. Rasmus har erkänt brotten som begåtts i hans hem samt under arbetstid på den skola han arbetade och i den simhall där han också haft arbetsuppgifter.

Flera av offren har Rasmus fungerat som elevassistent för. Åklagaren i målet, Anna Lundberg, anser att Rasmus på ett systematiskt sätt utnyttjat sin ställning som skolanställd och att detta bidrar till att brotten ska betraktas som grova. Hon skriver i ett pressutskick:

”Det jag påstår gör gärningarna grova är att mannen i sin roll på skolan har kommit nära barnen och utnyttjat sin ställning som skolanställd. Han har missbrukat sitt förtroende och på så sätt systematiskt kunnat genomföra övergreppen”.

Rasmus greps den 1 mars i år och har sedan dess suttit häktad. Han är inte tidigare straffad.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
587Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons