lovgardesskolan
Inrikes

Skolanställd larmade polis om obehöriga med vapen – kidnappades

Publicerad 8/26/2020
Annons

På tisdagen förekom uppgifter om en större polisinsats vid Lövgärdesskolan i Göteborg. Nu visar det sig att det rörde sig om en anställd som larmade polis om att två obehöriga befann sig vid skolan. Då samma person efter arbetsdagens slut skulle köra hem prejades denna av vägen, kidnappades och misshandlades.

En av de två männen som observerades misstänktes ha ett vapen i byxlinningen, vilket fick den anställde att ringa 112, rapporterar Göteborgs-Posten. Då polisen kom fram hade männen dock avlägsnat sig från platsen. Inget vapen påträffades heller under sökandet.

LÄS ÄVEN: Poliskälla om maffian i Göteborg: ”En militärt uppbyggd organisation”

Då den anställde framåt kvällen körde mot Angereds centrum dök en annan bil upp med tre män och tvingade personalen att stanna. Personen drogs ur sin bil och fördes bort. Under tiden misshandlades personen. Kort därpå släpptes offret och kunde larma polis.

Angrepp på civilsamhället

Vittnen kunde ge så pass bra uppgifter att en man i 25-årsåldern gripits och anhållits misstänkt för människorov och grovt övergrepp i rättssak. Övriga två är ännu inte identifierade.

Enligt vice chefsåklagare Karl-Erik Esbo skulle detta vara ett otroligt fult angrepp på civilsamhället ifall uppgifterna stämmer.

LÄS ÄVEN: Kriminella gäng upprättar vägspärrar kring ”no go-zoner” i Göteborg

På skolan uppger rektor Marika Andersson att fallet inte ska ha någon koppling till skolan. Hon berättar också att det gått rykten bland eleverna om att männen som rörde sig i området kan ha med konflikterna mellan de olika kriminella nätverken i staden att göra.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1170”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons