handboll-slagsmal-feature

Genrebilder från turneringen. Skolbarnen på bilderna har inget med slagsmålet att göra. Faksimil/Instagram

Inrikes

Skolbarn till sjukhus efter slagsmål under handbollsmatch

Publicerad 5/30/2023
Annons

Två elever i årskurs nio fick under måndagen föras till sjukhus sedan slagsmål brutit ut under en beachhandbollturnering i Helsingborg.
– Det blev lite stökigt på matchen, säger tävlingsledare Dennis Pettersson till Samnytt.

Sedan i fredags pågår Bambusa OV Beachhandboll på Örestrandsbadet i Helsingborg. Handbollsturneringen är främst till för elever i kommunens grund- och gymnasieskolor.

”Ingen jätte-big deal”

Under måndagen är det niondeklassarnas tur att göra upp om vem som har det bästa laget. I samband med det bryter slagsmål ut under en match. Efter matchen blir det bråk igen, och två elever skadas så allvarligt att de förs till sjukhus.

– Det blev lite stökigt på matchen. De tyckte de var orättvist behandlade på matchen och att någon var lite råare och mer oschysst än någon annan. Ingen jätte-big deal, säger tävlingsledare Dennis Pettersson till Samnytt.

Men två fick föras till sjukhus?

– Ja.

Är inte det en big deal?

– Det ligger utanför vår tävling. Att folk ger sig på varandra efter en tävling är svårt för oss att styra.

– Det var några som blev ovänner och så blev det slagsmål efteråt. Det var samma lag.

Lindrigare skador

De två ungdomar som förs till sjukhus uppges ha fått lindrigare skador. Dennis Pettersson vill inte svara på vilka skolor eller lag som var inblandade i bråket.

– Nej, det har jag ingen anledning att göra. Det var två lag på stranden som kom i luven på varandra, säger han.

– Det är väldigt mycket känslor i luften och många vill vinna. Även om det inte är VM så vill de ändå vinna handbollsmatcher. Vi är vana vid det och har extra bevakning de här dagarna.

Tävlingsledaren påpekar att handboll är en ”kontaktsport”, där man får knuffas lite, och att inte alla elever är vana vid och kan hantera det. Han tycker också att det blir onödigt stort fokus på slagsmålet.

– Det är några enstaka människor av 5000 som är på stranden som gör att du ringer till mig. Det är otroligt många som är här. Det är fest och det är festligt, men det är någon enstaka person som gör att det blir skriverier. Det är det som är det tråkiga för alla de andra barnen och ungdomarna som sköter sig, säger tävlingsledare Dennis Pettersson.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
559Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons