Natten mot söndagen uppstod ett större gängbråk i det problemtyngda och invandrardominerade förortsområdet Fisksätra i Nacka söder om Stockholm. Två personer skottskadades allvarligt och sammanlagt frihetsberövades åtta personer, inklusive de två skadade männen som själva misstänks för mordförsök och grovt vapenbrott.

Uppgifterna om de inblandade i det väpnade gängbråket är knapphändiga, utöver att de två skottskadade är män i 20-årsåldern. Samtliga misstänkta försattes på fri fot efter kortare förhör. Det framgår inte om det är personer som är kända av polisen sedan tidigare.

Polisen har genomfört en större insats på brottsplatsen och begärt in övervakningsfilmer från området för att kunna fastställa vem som gjort sig skyldig till vad. Förhör med vittnen har också hållits.

Det brottstyngda och invandrardominerade miljonprogramsområdet Fisksätra i södra Storstockholm har tidigare pekats ut som ”Nackas farligaste område” med en hög frekvens av grova våldsbrott. Många boende vittnar om kraftigt ökad otrygghet i området.

authorimage