Under lördagskvällen larmade flera personer polisen gällande misstänkt skottlossning på von Troils väg i ökända stadsdelen Rosengård i Malmö. Skotten föll mindre än 150 meter från den lokala polisstationen.

När polis kom till platsen anträffades en man i 20-års åldern skjuten i benet. Polisen spärrade omedelbart av en parkeringsplats och flera gångvägar i närområdet i väntan på tekniker. Under tiden fördes den skottskadade mannen till sjukhus.

Enligt Sydsvenskan har polisen gjort flera fynd på brottsplatsen, bland annat tomhylsor, och eftersöker en eller flera gärningspersoner. Ett antal vittnen som befann sig i närområdet förhördes på plats.

– En man med skottskada har påträffats på platsen. Mannen ska vara vaken och talbar, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisens ledningscentral, till tidningen.

Det avspärrade området är på och runt den gångbro som förbinder en parkering vid Rosengårds centrum med kontorshuset Tre Skåne. Den skjutne mannens kläder kommer att tas i beslag för vidare analys, enligt polisens presstalesperson. Fler förhör ska hållas och polisen uppmanar eventuella ytterligare vittnen att ta kontakt.

Att skjuta någon i benet är en idag allt vanligare bestraffning i kriminella kretsar. Ofta handlar det om en varning till någon som står i skuld. Om så är fallet även denna gång är ännu ej känt. Ingen är gripen och inget signalement på skytten eller skyttarna har förmedlats till allmänheten.

authorimage