Under natten mot söndagen sköts det inne på biljardhallen Palatset i Linköping. Gärningsmannen ska ha skjutit mot en misstänkt måltavla inne på toaletten.

Det var vid midnatt polis larmades till biljardhallen i centrala Linköping. Vittnen har sett en beväpnad person och hört en hög smäll i lokalen.

– Vi har konstaterat att skott avlossats genom skotthål inne i lokalen, säger vakthavande befäl Mikael Ehne till Expressen.

Gärningsmannen ska ha skjutit genom en dörr till en toalett där måltavlan befann sig. Ingen person skadades dock och gärningsmannen har setts lämna lokalen springande.

LÄS ÄVEN: Horder av gängkriminella vallfärdar till Linköping efter gängmordet

Ännu på söndagskvällen hade ingen misstänkt gärningsman gripits. I polisens tekniska undersökning har man dock säkrat vissa spår.

– Vi fortsätter att prata med vittnen i dag. Vi vill också prata med människor som har rört sig på gatan. De kan ha sett personer som har kommit eller lämnat lokalen, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson för polisregion Öst.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord och grovt vapenbrott. Polisen utreder även om händelsen har kopplingar till tidigare skjutningar i Linköping. Med anledning av den senaste tidens händelser har man förstärkning på plats.

LÄS ÄVEN: Tonåring skjuten i huvudet i Linköping