Skottlossning i Göteborg: ”En hade en AK47:a”

Delningar

På onsdagskvällen blev flera personer beskjutna i det invandrardominerade och problemtyngda ’utanförskapsområdet’ Norra Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Vittnen uppger att automatvapen använts. Ingen ska dock ha blivit träffad kulorna.

Vittnen berättar att man sett svartklädda och maskerade män lämna brottsplatsen på en motorcykel eller moped. En av dem ska enligt ett av vittnena ha haft ett AK47 Kalasjnikov-automatvapen.

Skjutningen uppges vara kopplad till de pågående konflikterna mellan olika kriminella invandrargäng i Biskopsgården och en rättegång som pågår rörande ett tidigare gängmordsförsök. De beskjutna sägs tillhöra den så kallade B-falangen från vilken några vittnat i den aktuella rättegången mot personer tillhörande en rivaliserande falang.

Ingen person har, trots stort polispådrag med bland annat helikopter, ännu gripits för dådet. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.