Tidigt på söndagskvällen utbröt skottlossning i en köpcentrum i Köpenhamn. Flera personer uppges ha avlidit, ytterligare skadats och en person gripits.

Det var vid 17:30-tiden som larm kom om att det sköts inne i köpcentrumet intill Royal Arena och i närheten av flygplatsen Kastrup i stadsdelen Amager i den danska huvudstaden. Ett stort antal polispatruller och även helikopter ryckte ut till platsen.

Den danska polisen är än så länge fåordig om vad som inträffat, och det är oklart om det rör sig om ett gängkriminellt eller terrorrelaterat dåd. Farhågor om det senare finns och staden har nu höjt beredskapen för eventuella nya dåd.

Ett antal personer uppges ha träffats av kulor och flera av dem avlidit. En person, en man i 20-årsåldern, har gripits som misstänkt gärningsman. Inga uppgifter om den gripne har offentliggjorts och det framgår inte om polisen letar efter ytterliga gärningspersoner.

Ett stort område kring brottsplatsen har spärrats av och polisen uppmanar allmänheten att hålla sig borta. De som är kvar innanför avspärrningarna uppmanas i stället att stanna inomhus i köpcentrumet till dess de ledsagas ut av polis.

Situationen kompliceras av att många ungdomar är i rörelse i närområdet eftersom det ska hållas en popkonsert på Royal Arena under kvällen. Den har måst skjutas upp ett par timmar men ställs enligt uppgift inte in på grund av händelserna.