Rinkeby, pistol 73663
Inrikes

Skottlossning i Rinkeby – en man avliden

Publicerad 1/8/2018
Annons

Strax efter 18:30 på måndagskvällen fick polisen larm om skottlossning i ’utanförskapsområdet’ Rinkeby i nordvästra Storstockholm. En skottskadad man påträffades utanför tunnelbanestationen.

Skottdramat ska ha ägt rum utanför alternativt inne på en pizzeria. Mannen fördes till sjukhus och avled senare av sina skador.

Stort tumult ska ha uppstått utanför Karolinska där mannen vårdades då mängder med bekanta till offret samlades utanför. En stor polisinsats krävdes för att återställa ordningen.

Polisen uppger att den avlidne mannen är i 25-30-årsåldern men inte hans härkomst eller huruvida han är känd av polisen sedan tidigare. Man ville initialt inte besvara frågor kring huruvida denna skjutning i likhet med tidigare antas vara kopplad till den utbredda gängkriminaliteten i området. Senare uppgav polisen dock att detta är ett spår i mordutredningen.

En teknisk undersökning av brottsplatsen har gjorts. Många vittnen finns men ingen person har ännu gripits. Polisen rubricerar händelsen som mord.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons