polisbil blåljus

Facebook

Inrikes

Skottlossning mot buss under färd – en skadad

Publicerad 9/30/2022
Annons

Under natten mot fredagen avlossades flera skott mot en buss i en rondell i Hallonbergen i Sundbyberg norr om Stockholm. Fallet rubriceras som försök till mord.

Det var strax innan kl 3 under natten som polisen larmades om att en buss i linjetrafik träffats av flera skott.

LÄS ÄVEN: Skottlossning mot bostad – flera skadade

– Det är en buss med ett tiotal passagerare, inklusive chauffören, som beskjutits med flera skott. Det är bara tur som gör att ingen träffas, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl vid polisen i Stockholm, till Expressen.

Enligt vittnen ska mellan fyra och sju skott ha avlossats. Fleras skotthål har hittats och minst en ruta krossats. En passagerare fick splitter från rutan över sig men ska inte ha blivit allvarligt skadad.

Tekniska och fysiska fynd

En förundersökning om mordförsök har inletts och polisen hade ett stort antal patruller på platsen och har genomfört förhör. Det finns uppgifter om två gärningsmän som lämnat platsen på sparkcykel eller elsparkcykel.

Vid kl 7 på morgonen hade den tekniska undersökningen av bussen slutförts, så även undersökningen av de båda fyndplatser där man hittat tomhylsor. I övrigt har ett antal tekniska och fysiska fynd hittats och spår har säkrats i anslutning till platsen.

LÄS ÄVEN: Förbipasserande kvinna nära träffas i skottlossning

Nu fortsätter man att analysera bilder från övervakningskameror och ska stämma av med de vittnesförhör som gjorts. Ingen har ännu gripits.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons