polisbil blåljus

Faksimil Facebook

Inrikes

Skottlossning och bombdåd under natten – en död

Publicerad 09:30
Annons

Sent på torsdagskvällen sköts en man ihjäl i Kristianstad och i Solna skedde ett bombdåd. Samtidigt har ett nytt rekord satts i antalet ihjälskjutna.

Strax efter kl 23 fick polisen larm om en skottlossning på Göingegatan i Kristianstad där en man är skadad. Den skadade mannen fördes med ambulans till sjukhus men avled av sina skador.

LÄS ÄVEN: Här slår rånarna till mot barnfamilj – skjuter pappa inför barnen

– Vi vet nu vem han är. Hans anhöriga är underrättade. Vi kan tyvärr inte säga mer än att han är i 20-årsåldern, säger Mikael Lind vid polisen till TT.

Den misstänkta brottsplatsen har undersökts av tekniker och med hjälp av specialsökhund. Hylsor har anträffats. Ingen är gripen.

Solna

Strax innan kl 23 detonerar någon form av sprängladdning vid ett flerfamiljshus i Huvudsta i Solna. Explosionen har orsakat omfattande skador på trapphuset och intilliggande hus.

– Någonting har exploderat i eller vid ett flerbostadshus. Det är skador på trapphuset och fönster har förstörts, säger Daniel Wikdahl vid polisen.

Räddningstjänsten beslutade att utrymma aktuell trappuppgång då man befarade strukturskador på fastigheten. Ingen skadad person har påträffats.

LÄS ÄVEN: Butiksanställd knivskuren i ansiktet vid rån

Vid 7-tiden på morgonen hade de som evakuerats fortfarande inte fått återvända till sina bostäder.

Brottsrubriceringen är grov allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person är gripen.

Nytt rekord

I och med skjutningen i Kristianstad har nu 48 personer skjutits till döds i Sverige under 2022. Därmed har den tidigare toppnoteringen spräckts trots att det återstår flera månader på året.

Det tidigare högsta antalet var från 2020 då totalt 47 personer dödades.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
849Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons