dodsskjutning-satra

Bildkollage med skärmdup från video som bakgrund https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/tva-skadade-efter-skottlossning-i-satra

Inrikes

Skottlossning på pizzeria i Stockholmsförort – en död och en skadad

Publicerad 6/20/2021
Annons

Vid 19-tiden på söndagskvällen larmades polis till en pizzeria i det problem- och brottstyngda området Sätra i Södra Storstockholm. Detta efter att skottlossning utbrutit på restaurangens uteservering. På platsen anträffades två skottskadade män, varav den ena senare avled.

Den avlidne och den skadade uppges knapphändigt som en man i 25- respektive 40-årsåldern. Den skadade uppges ha träffats av misstag och inte ha varit måltavla för gärningspersonerna.

Den avlidne är känd av polisen sedan tidigare för gängkriminell brottslighet och polisen arbetar utifrån hypotesen att motivet till mordet kan kopplas dit.

Ingen av gärningsmännen, som uppges ha varit två till antalet, har ännu gripits och inget signalement har gått ut på förövarna. En stor polisinsats har iscensatts och personer som befann sig på pizzerian när skotten avlossades har förhörts som vittnen.

Brottsplatsen är avspärrad för kriminalteknisk undersökning. Polisen samlar också in filmer från övervakningskameror i närområdet.

Den som tror sig ha information som kan föra utredningen framåt ombeds kontakta polisen på telefon 114 14.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
829Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons