I en skottlossning i Borås på tisdagskvällen skadades två individer som enligt uppgifter ska ha en gängkoppling. Händelsen genererade en stor polisinsats.

Enligt polisen var det kl 19.15 man fick in larmet om två skjutna vid Hässle pizzeria. Ett flertal skott ska ha avlossats och vittnen beskriver situationen på plats som väldigt stökig. Båda offren fördes till sjukhus av privatpersoner.

LÄS ÄVEN: Man ihjälskjuten i Eskilstuna – tredje skjutningen på tre dygn

Senare på kvällen bekräftades att de skjutna är en man i 25-årsåldern och en 14-årig pojke, båda med skottskador på benen och den förstnämnda eventuellt även i bålen. Enligt Aftonbladet har 14-åringen skjutits ”av misstag”.

Carina Karlsson, presskommunikatör på Södra Älvsborgs Sjukhus, säger att en av de drabbade har stabila skador medan den andre har allvarliga skador.

Gärningsmannen uppges ha varit maskerad och ska ha lämnat platsen på någon typ av kick bike.

Särskild händelse

Polismyndigheten i region väst inledde en så kallad särskild händelse med anledning av skjutningen och man har inlett en förundersökning om försök till mord.

LÄS ÄVEN: Antalet dödsskjutningar fortsätter skena – regeringen handfallen

Enligt polisen kan skjutningen ha fångats på film.

– Detta är ett utsatt område, och vi har många övervakningskameror, vars film vi håller på att analysera. Vi har stora förhoppningar om att kunna följa det här händelseförloppet, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vi polisregion Väst, till Borås Tidning.

Gängkoppling

Enligt uppgifter till BT har de skottskadade en viss koppling till gängmiljön men är inte några framstående individer i något kriminellt nätverk i Borås.

På onsdagsmorgonen hade ingen ännu gripits för dådet.