Boris Johnson

Skränande aktivister hindrade Boris Johnson att tala i Luxemburg

24 Shares

På måndagen träffade Storbritanniens premiärminister Boris Johnson EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker i Luxemburg. Efter mötet var det tänkt att Johnsson skulle tala på en presskonferens men detta stoppades av aktivister genom buanden och annat oväsen.

I stället fick Luxemburgs premiärminister Xavier Bettel ensam möta pressen och allmänheten. I stället för att kritisera mötesstörarna passade Bettel på att rikta kängor mot Johnson, dels därför att han lämnat podiet efter störningsaktionen och dels för att vara den som bar skulden för att att avtalsförhandlingarna inför Brexit inte gått i mål.

Innan Johnson reste hem från Luxemburg gav han ett optimistiskt besked till pressen om hur samtalen med Juncker avlöpt och menade att chanserna att få till stånd ett utträdesavtal med EU fortfarande är goda men att tvisten kring ”backstop” om vilka regler som ska gälla mellan Nordirland och Irland måste lösas ut.

24 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.