Medan den brittiska polisen uppger att man inte har resurser för att skicka patruller till pågående inbrott, och den knivrelaterade brottsligheten i huvudstaden skenar, tycks resurserna vara oändliga då det gäller personer som skrivit något som kan väcka anstöt på sociala medier.

Videon på ett par civilklädda poliser som besöker en man i hans hem bara en dag efter att denne postat kommentarer i en politisk diskussion på Facebook väcker uppmärksamhet i Storbritannien.

Medan duon gör klart att besöket sker på grund av vad som sagts på Facebook, vägrar de att ange vilken specifik kommentar som skulle ha varit så pass anstötlig att det rättfärdigar den kraftfulla responsen.

Mannen arresterades inte men uppmanades att boka en tid på den lokala polisstationen och han kan bli tvungen att framträda i domstol.

Tusentals arresterade för tankebrott

Fallet är långt ifrån unikt då tusentals britter årligen arresteras och frågas ut av polis för kommentarer i sociala medier.

Enligt brittisk lag är det olagligt att skicka meddelanden som ämnar till att orsaka ångest eller oro, något som dock har breddats så pass att vem som helst kan hävda att man blivit kränkt.

LÄS ÄVEN: Kommenterade Brexit på nätet – fick hembesök av polis

Bara under 2017 ska nästan 4 000 britter ha arresterats för kommentarer på nätet.