På lördagskvällen knivskars en man till döds i det invandrartäta och problemtyngda ”riskområdet” Rissne i norra Storstockholm. Ingen gärningsman har gripits.

Det var vid 20:30-tiden som polisen larmades om ett våldsbrott i det som ”riskområde” (snäppet under ”utsatt område”) klassade området Rissne/Hallonbergen i Sundbyberg. På platsen påträffades en knivskuren man i 45-årsåldern som fördes med ambulans till sjukhus där han strax senare avled.

Polisen uppger sig ha ”en god bild” av vad som inträffat och menar att den mördade inte varit aktivt inblandad eller känd av polisen sedan tidigare, utan ett oskyldigt rånoffer. Enligt uppgift attackerades mannen i samband med att han tog ut pengar ur en bankomat.

En omfattande sökinsats med bland annat polishelikopter mobiliserades men den ensamme gärningsperson som iakttagits lämna brottsplatsen till fots efter dådet stod inte att finna.

Inget signalement på den efterspanade mördaren har offentliggjorts, förutom att han ska ha varit maskerad med ett vitt munskydd och burit röda skor.