hammarkullehallen

Foto: Bulver.

Inrikes

Skyddstopp stänger idrottshall efter kommunanställd misshandlats

Publicerad 1/20/2018
Annons

”Vi har sedan en tid tillbaka haft problem med ungdomsgäng som stör verksamheten”, säger enhetschefen på idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborg. Snart kan personlarm bli verklighet.

Då en anställd på Hammarkullehallen i Göteborg i förra veckan tillrättavisade en grupp ungdomar som störde verksamheten, uppstod någon slags konfrontation.

Det hela slutade med att den anställde utsattes för en misshandel.

– Den anställda blev misshandlad och grovt kränkt. Det är en incident som vi ser oerhört allvarligt på, säger enhetschef Maria Westberg till Göteborgs-Posten.

Personen ifråga ska vara en erfaren idrottsledare i Göteborg och har sedan misshandeln varit sjukskriven, men ska i övrigt må bra.

Hammarkullehallen har haft upprepade problem den senaste tiden varav många handlar om att anställda blir attackerade eller hotade av ungdomsgäng på olika sätt.

Efter misshandeln införde fackförbundet Kommunal skyddsstopp, vilket trädde i kraft på fredagseftermiddagen. Detta innebär att hallen tills vidare hålls stängd under kvällar och helger.

Kommunens förhoppning sägs vara att hallen ska kunna ha öppet normalt igen ”så snart som möjligt”.

För att öka tryggheten för de anställda ska kommunen följa en handlingsplan som bland annat innefattar åtgärder som dubbelbemanning på kvällar och helger.

Även övervakningskameror, personlarm och passeringskort diskuteras.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons