Väktare larmade polisen strax efter klockan 20 på fredagskvällen sedan kaos brutit ut vid en fotbollsmatch mellan två skolor på Sundbybergs IP norr om Stockholm. Ett flertal polispatruller kommenderades ut för att få kontroll över situationen. Ungdomar slogs, kastade smällare och sköt fyrverkerier.

Enligt uppgift var det när Ängskolan spelade en match mot Viktor Rydbergs som publiken spårade ur och slagsmål utbröt på flera håll. Publiken bestod av ”ett antal hundra personer”, främst tonåringar, enligt Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen i region Stockholm.

– Först larmades vi om att det var slagsmål, sedan blev det värre, säger han till Aftonbladet.

”När polis kommer till platsen har slagsmålet upphört men det blossar upp igen och det kastas även smällare och skjuts fyrverkerier”, skriver polisen i sin händelsenotis.

LÄS ÄVEN: SD:s invandrings- och kriminalpolitik bäst enligt väljarna

Stavhoppsmadrass sattes i brand

– Det var folk som slogs på gatan, sköt raketer och kastade smällare, säger Wikdahl till Expressen.

Polisen valde att avbryta matchen och tömma arenan på publik. Snart upptäcktes också en brand strax utanför arenan. Enligt uppgift ska branden ha uppstått sedan någon kastat en bengal på en stavhoppsmadrass vid idrottsplatsen.

En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades men ingen greps för dådet. Polisen stannade kvar i området en längre tid för att förhindra att nya slagsmål skulle blossa upp.

Det finns inga uppgifter om någon skadades fysiskt i kalabaliken. Polisen uppger även att det är ”oklart om det föreligger några andra misstankar om brott”.