hovrätten-hotell

ArildV, CC BY-SA 3.0 / APK, CC BY-SA 4.0

Inrikes

Slipper fängelse efter bedrägerier mot lyxhotell – hovrätten: brottslingen är ”kränkt”

Publicerad 2/13/2023
Annons

Under ett knappt halvår roade sig mannen med att ta in på flera olika lyxhotell där han stannade flera dagar och åt gott. Någon räkning betalade han dock aldrig och då fallet togs upp i tingsrätten dömdes mannen till fängelse. Men hovrätten ändrar domen och skonar mannen från fängelse.

Det var under några månader 2018 som den 55-årige mannen tog in på tre olika hotell i Stockholm. Tre nätter på Hotel at Six kostande 15 000 kronor, tre nätter på Nya Grand Hotel blev även det 15 000 kronor och två nätter på Elite Hotel Marina Tower gick på 9 500 kronor.

LÄS ÄVEN: Fängelse men ingen utvisning för korankravaller i Norrköping

Han skyller bland annat på påstådda bankproblem och att en annan person skulle betala.

I tingsrätten slog man fast att mannen saknat avsikt att betala för hotellvistelsen och han dömdes för bedrägeri. Efter hotellbedrägerierna dömdes mannen också för köp av sexuell handling med barn och barnpornografibrott till villkorlig dom och 120 timmars samhällstjänst med ett alternativt fängelsestraff på fyra månader.

Den villkorliga domen undanröjdes genom slutligt beslut i mars 2020 och påföljden bestämdes till fyra månaders fängelse.

Hovrätten: ”Kränkning av mannens rätt”

Mannen dömdes även att betala skadestånd till hotellen på samma belopp som räkningarna jämte ränta från början av 2018.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Gängkriminell hånar rättsväsendet – ett års fängelse för flera grova brott

Hovrätten väljer dock att ändra straffet till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Rätten hänvisar till att 55-åringen efter 2018 inte begått nya brott samt att handläggningstiden i hovrätten varit så lång att den inneburit en kränkning av mannens rätt till rättvis rättegång inom skälig tid.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1180”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons