Slutfikat på Karolinska

50 Shares

Karolinska universitetssjukhuset ekonomiska underskott har kontinuerligt ökat och ligger nu på oroväckande 1,6 miljarder kronor, rapporterar DN. Nu ryker personalens kaffebröd i jakten på kronor och ören som kan sparas.

Den ekonomiska krisen verkar vara total och sjukhuset uppmanar nu anställda att dra åt svångremmen. Bland annat uppmanas de att att fika mindre och att inte längre ringa internt via sjukhusväxeln.

– Vi går på allt nu för att slippa säga upp personal. Vi drar ner på mackor, möten och tårtor, säger sjukhusdirektör Björn Zoëga.

Björn Zoëga tillsattes som sjukhusdirektör för Karolinska universitetssjukhuset i början av året och öppnade då för stora förändringar i organisationen.

– Prio ett är hur man gör det bäst för patienten, förklarade Zoëga i en tidig intervju.

Patienten först, har varit Zoëgas ledord sedan start. I dagsläget är dock den ekonomiska situationen tydligen så allvarlig att personalen måste dra ner på fikat för att hålla ett av landets viktigaste vårdinstitutioner vid liv.

50 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.