Små förändringar i SCB:s partisympatiundersökning

Delningar

På tisdagen släpptes SCB:s partisympatiundersökning som väntades ge en indikation på hur partierna skött sig efter valet, men det är bara mindre förändringar som förekommer.

Tidigare har andra undersökningar visat att förtroendet rasat för Annie Lööf (C) medan det rusat för Ebba Busch Thor (KD).

Andelen osäkra i väljarkåren är cirka nio procent i november 2018. Förändringarna är jämfört med valet i september.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

273 KOMMENTARER

   • Jag, är införstådd med dig. Min förklaring, vilken jag tror är den enda riktiga. Det handlar om det lustiga folket svenskingar, som inte är likt andra folk utan mer, som en relik av en utdöd gren av en förhistorisk människoart icke tillhörande Homo Sapiens. Denna art finns enbart i Svenstian. Ytterligare en nyhet, som stärker min teori är det nya och lyckade sättet att, råna folk på dagtid med hundratals ja, kanske tusentals vittnen. Ett gäng med 6 – 7 maskerade rånare beväpnade med knivar och andra vapen attackerar sina offer och avtvingar dem värdesaker och tvingar dem till uttag i bankomater eller ge dem sin bankkod. Ingen absolut ingen av åskådarna lyfter ett finger för att, avstyra dessa rån. Då kan inte detta skräpfolk tillhöra Homo sapiens, utan den lilla folkspillra, som lever i Svenstia. För dem är det ärorikt att, vara feg. Liksom att, de röstar på partier, som garanterar att, de arbetar för att, göra livet ännu värre i stian.

 1. Jag tror att SN gjort ett litet misstag när de påstår att inget parti växer eller minskar med mer än en knapp en procentenhet… För ser man till staplarna och diagrammet så visar det ju att S ökat med 2,2&

 2. Tre partier går framåt SD V och S
  och hellre V än Mp i mina ögon.
  S och C och migration är väldigt långt ifrån varandra får man faktiskt säga till S även om det inte räcker.
  Det blir inte en uppgörelse med S och C då får Annie tagga ner totalt.
  Det blir ingenting helt enkelt och boven är Annie fast hon försöker verka tvärtom.
  Kd ökar enligt SCB från 2,5 till 5,6 så och tillsammans med förtroende mätningar där Ebba går extremt bra så där kan vi simma lugnt.
  Dags nu i nästa val att ta röster från S och en arbetarrörelse som tröttnat totalt på gränslös liberalism i dubbel bemärkelse.
  Nu måste de ta steget de egentligen känner för.

 3. Sjuklöver-regimen måste ju gnugga händerna när de ser de här staplarna. Det är ju kvittot på att folket är helt inert. De kan göra precis vad som helst utan att svenskarna reagerar.

  • SCB ja men vi får se det kommer nya mätningar och än har vi bara sett en omröstning undantaget att Stefan röstades bort gör S eftergifter till C så är det kört för dom

    • Såklart men lite Novus Sentio och andra efter att det spricker nu igen i veckan kommer göra susen.
     Enda risken är att folk tröttnat och bara vill ha ett styre och då väljer S som statsmannamässigt

     • Svenskarna bryr sig inte. De vill bara att någon tar hand om dem, som tamhöns. Alla har rätt till en egen pinne.

     • Javisst i juli fick SD 30% och utropade sig till största parti och med Jimmie som statsministerkandidat . Så bra var Novus
      SCB stora mätningar ligger alltid närmast sanningen
      Nu kan vi se att Pga Ulf K dåliga sonderingsförmåga så tappar M och mest till SD
      Alla som utropat Busch Thor till en så DUKTIG pariledare , Ja varför tappar KD ?

  • Det är ett sätt att se det. Ett annat är att folk inte ”vågar” svara sanningsenligt på såna här undersökningar. Det kan som sagt få konsekvenser – det vet vi allah.

  • Det står inte fritt utan en sann svenskings innersta dröm är att, någon eller hellre flera urinerar på dem så ofta som möjligt.

 4. I linje med vad jag sagt. Svensken är trögflyttad mellan partier. Och SD skulle inte få nån rejäl boost av ett nyval.

  • Nej du har rätt att SD skulle ligga kvar men det beror inte på att stödet för partiet står och stampar, utan beror på ett valfusk system som inte låter SD växa.

  • Jojo men vi har ett helt nytt läge vi aldrig haft i modern tid och de gamla partierna kommer aldrig få ihop det.
   C är närmast anarkistiska och läget är att ingen regering kan släppas fram utan passivt stöd av SD eller V.
   Jo vi kommer växa men det är framförallt från S vi behöver ta röster.

   • C är inte anarkistiska – C – är köpta och det kan ju givetvis förvirra småstadsbor såväl som storstadsbor och alla mitt i mellan ,som fortfarande sover törnrosasömn. Kungamakarna har sagt sitt och Annie gör allt för att leverera. Precis , exakt som Reinfeldt gjorde.

     • Mhmmm…vad är din förklaring till SD:s totala blackout i den här för Sverige så avgörande frågan då?

     • Att jag inte ser någon blackout överhuvudtaget och Jomshof idag i SvT var lysande.
      Jag har nämnt det innan att vi har om vi nu får det en regering först efter jul. Då börjar hela Europa rusta för EU valet och som det ser ut kommer viktiga länder gå fram enormt vad det gäller konservativa och nationalistiska partier.
      Det blir en ny karta det för vilken regering som helst att navigera efter!

     • Jaha – har dom börjat snacka nu. Det var så dax.
      När det gäller att navigera andra regeringar i Europa så är Svenska Regeringar (sossar/moderater) en liten hund som tror dom är en dinosaurie eller nåt. man försöker gång efter annan att läxa upp andra länder och är samtidigt drivande i Global Compact…etc..etc…Glöm inte Cecilia Malmström och TTIP eller varför inte dåren Fredrik Federly….svenskarna har nån sorts storhetsvansinne. Jag för min del vill se dom i fängelse som dom kriminella personer jag upplever dom att vara.

     • Därför att dom är Liberala Fundamentalister och därtill köpa av världens finansoligarker – som vill riva alla individuella Nationalstater.

     • Ca. 80% de s.k. svenskingarna är inte, som en Homo Sapiens skall vara. Homo kanske? Men absolut inte sapiens motsvarar svenskingar.

 5. Förstår inte rubriken om små förändringar när de hissar S över 30%???!!!. Denna mätning är så uppenbart manipulerad för att tvinga C och L ska vika ner sig och acceptera Sossarnas vilja. Det kommunistiska blovket leder ju nu klart och tydligt, vilket ska tvinga Annie att inse att hon har förlorat och måste kapitulera. SD för i stortsett samma siffror som i valet, och kommer aldrig att tillåtas komma över 20% av de manupulerande vänster pac…

 6. Svenska folket vill att vårt land skall TOTAL HAVERERA !
  Ser dom inte vad som hänt med Sverige under de sista 4 åren ?
  Islam har nått enorma framgångar inom alla områden i vårt land, vad tror ni kommer att hända när ISLAM fått den totala makten i Sverige ?

  • Ett jättestort pridetåg där alla imamer tagit på sig latexkalsonger, (och inget annat), viftar med dildosar och avslutar med allsång på Skansen för att sjunga med när Peter Jöback och Village People uppträder?

 7. Uppskattningsvis 75% av den svenska vuxna befolkningen har röstat högerut. Medans ca 90% av muslimska invandrare som fått medborgarskap har genom påverkan av Imaner och hot från vänstern om bidrags och anhörighetsinvandrarstopp vid en högerregering har röstat vänsterut på S,V och MP.

  Muslimerna ser ut att med hjälp av Lööf och Björklund få den slutgiltiga landsdödande mandatperioden i hamn. Företags konkurser är redan i världstopp på grund av skatter, skatter och en sanslös byråkratisk soppa, där den vänstra handen frågar via ombud vad den högra har för sig.

  Då har vi haft en enorm global högkonjunktur under 2014-2018 medans vi nu kommer att få hantera en delvis egenproducerad saftig evig lågkonjunktur och fortsatt eskalerande massimport av ID lösa kriminella av muslimskt ursprung som ska försörjas med 100 tals miljarder årligen.

  Misstänker att mängder av svenskar med kompetens/kapital lämnar och tillför sina kunskaps och likvida medel ett land där styret ser till den egna befolkningen och sitt lands egen kulturella särarts bästa med en fungerande sjukvård, skola och utan importerad grov kriminalitet, helt enkelt ett fungerande land.

  • Vilket är höger i det här?
   Menar du C då ska räknas med?
   Tycker SD är ett mittenparti medan C är anarkistiska rent av.
   Oavsett det så leker du traditionella block så rör det sig om snarare 60 – 40 som är ickesocialister men det landskapet med höger vänster kommer aldrig tillbaka.
   Globalism är något helt annat!

   • Höger är Alliansen och SD om man tittar på en viktig punkt som ingen politiker pratat om i valrörelsen, nämligen ekonomi.

    I de svenska ladorna finns idag efter de senaste 4 åren av socialism och massimport av bidragsberoende från Mena bara damm. Utan företag , finns ingen finansiering offentlig sektor.

    SCB och Riksbanken slutar ”trycka” pengar 1a Januari och där kommer den första bromsen att slå till och den ekonomiska respiratorn kopplas ur. ECB har under 4 år fyllt på den Europeiska ekonomin med ”lånade pengar” som till idag uppgår till ca 26.000.000.000.000 SEK (26.000 miljarder). Något som till slut ska betalas av oss, skattebetalare.

    • Du menar C står för starka finanser och åtstramning?
     Kanske utåt det gör väl alla men vad kostar deras politik?
     Med deras idéer faller vi som en sten i lågkonjunktur i det fallet är tillochmed S att föredra!

 8. Alla andra mätningar har visat uppgång för kd, den här mätningen visar på en kraftig nedgång, det gör att den känns väldigt opålitlig helt enkelt…

 9. Det enda vi vet är att två partier borde anmälas till Konsumentombudsmannen.

  L och C gick på val på ett program för att efter valet göra helt tvärtom.
  Snacka om att ha blåst väljare som trodde att en röst på L och C var en röst mot S och MP.

  Nyval NU så vi äntligen blir av med MP och L.

 10. men för f_n ,, när skall folk lära sig , att all statistik är köpt och beställd av någon som vill påvisa sin politik eller annat.

 11. Problemet är, att svenska folket röstar efter den mediainformation man får o inte efter den verkliga samhällsförändringen, som sker i landet.

  Svenska folket är grundlurade o inser inte, att demokratins värsta fiende, är desinformerade medborgare.

  Självcensuren är även ett enormt problem. Svenska folket går omkring med munkavle o vågar inte värna om sina demokratiska rättiheter med yttrandefrihet etcetera.

  Svensk media har en så kallad journalistkår, där över 50% röstar på Mp o upp till 80% på det rödgröna blocket.

  Svensk media med Public service i spetsen, är ett allvarligt hot mot demokratin o landets säkerhet.

  Detta har Donald Trump satt strålkastaren på o hela den
  förljugna så kallade journalistkåren, har gått i taket o spyr ut sitt hat, eftersom han pekat på en mycket ömtålig tå.

  • Helt rätt Bert!
   Du borde få hundra gilla, för din kommentar.
   Media över hela västvärlden är infiltrerad av vänsterfolk som samarbetar med politiker, som i sin tur styrs av globalisternas agendor…

 12. Att sossarna ökar mest är svårt att förstå . .
  Dags att påminna de enfaldiga sossesympatisörerna om partiets alla misslyckanden.!
  http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/har-ar-hela-listan-pa-regeringens-misslyckanden/

  Men för mig är det STÖRSTA och VÄRSTA misslyckandet Löfven någonsin gjort var när han struntade i att åka till Ikea-Västerås och pratade med berörda – trots att han t.o.m. var i staden vid tillfället – efter knivmorden utförda av en AVVISAD INVANDRARE på mor och son i augusti 2015!
  Så småningom skickade han fj*nten Mikael Damberg, men själv har han ÄNNU inte infunnit sig!

  Men vid skolattacken, utförd av en SVENSK i Trollhättan två månader senare, var Löfven på plats bara några timmar senare och ynkade sig över de otrygga invandrarbarnen. Detta är något jag ALDRIG kommer att glömma och jag kommer att påminna om det i alla passande lägen så inte heller andra glömmer det!!
  FY FAN, säger jag bara – SKAM på dig LÖFVEN!

  • Det finns många ynkryggar i Sverige nuförtiden. Klart de samlas runt en annan större ynkrygg för då märks de inte lika mycket.

   • Just det, enklast att följa ledarfåret med bjällran under hakan så slipper man slita på sina egna grå celler!

  • Det är inte det minsta svårt att förstå, dels alla fanatiska SD are som ser (S) som det enda sättet att stoppa SD och som därför stödröstar på partiet plus den snabbt växande skaran av invandrar och migrantröster. De kommer snart bli så många att svenska folkets röster inom några år kommer sakna betydelse…sista svenesken kan då ta flaggan och gå..mordet av Sverige är fullbordat..

  • Hen = höna uppför sig precis, som en riktig äkta svensking brukar göra.
   Bara för att, några snälla människor skall slänga några majskorn på marken till dem så de kan lite i krävan.

 13. Det kommer inte att bli någon förändring till det bättre förrän det är för sent, dönickarna vaknar inte med mindre än att bostadsräntorna är uppe på 5-6% och värdet på deras bostad är nere på en tredjedel av aktuell skuld till banken, och det som återstår är att byta boende med zigenarna!

 14. Adolf i Tyskland, lyckades lura tyska folket, med en lojal media. Samma fenomen ser vi i Sverige idag o även i staplarna ovan.

  • Lügpresse….han hade inte fel i allt ha sa. Och kommunismen har många hundra miljoner mer liv på sitt samvete än vad Nazisterna nånsin mäktade med…

  • Lura och lura. Hans tal resonerade hos folket och beskrev en verklighet som de kände igen. Det är så politiker ska göra för att få stöd.

 15. Valfusk , valfusk och valfusk. Frågan är vad det är för mening med att ha val alls i Sverige så länge vi har ett valsystem som är korruptare än hela klanen Clintons ihop och ihåligare än en Socialdemokrats vallöften inför EU valet 1994. I princip meningslöst.

 16. Glädjande i denna undersökning samt resultat är att JUDASPARTIET (L) har backat tillsammans med MP och sorgligast är att S ökar

 17. Om inte annat har vi ett EU val icke att förglömma och som det ser ut kommer konservativa och nationalister gå fram rejält.
  Det kommer såklart spilla av på Sverige.
  Oavsett kommer ingen regering hålla hela perioden inte ens om vi slipper lågkonjunktur och DET gör vi INTE

  • Jag tror inte det spelar roll hur länge regeringarna håller nu – bara Globalisterna lyckas få igenom minst en kritisk punkt per regering. Sen kan vi ha val en gång i månaden vad dom anbelangar. Det skiter dom i.

   • Jag har sagt det igen och igen till sist får fransmännen nog och det ligger i deras natur att vara både nationalister ut i fingerspetsarna och att säga ifrån
    Då får vi ett helt nytt politiskt landskap inte bara i EU och Europa utan globalt.

    • Jag hoppas på det och Trump.Plus våra Europeiska Nationalstater som Italien , Ungern etc.
     Theresa May har ju tydligen mörkat igenom ett skitavtal för Brexit – men å andra sidan England är ju ett av världens starkaste globalistfästen och därtill ingenjörer av skiten.

 18. Att vänsterblocket ökar något betyder väl att indoktrineringen varit framgångsrik.

  SD ökar. Vilket tyder på nästan tjugo procent vakna men oanständiga medborgare…

 19. SCB har ju – till skillnad från YouGov, aldrig visat några högre siffror för SD. Att de nu visar en 0,8% ökning är både glädjande och remarkabelt. Men låt oss räkna lite, för nöjes skull. Utgå från det sammanvägda resultatet av alla opinionsundersökningar den senaste tiden, utom SCB och Yougov. Lägg till de ändringar som SCB redovisar, och väljaropinionen ser ut så här: S=31,0, M=17,9, SD=20,7, C=9,3, V=8,4, KD=4,9, L=3,3, Mp=3,5. Att SD idag med god marginal är Sveriges näst största parti råder nog ingen tvekan om. Efter ett kommande extraval kanske det största.

  • Tyvärr så har Inizio och YouGov oftast visat för höga siffror för SD medan de andra visade för låga…. Tills de gick ut och presenterade för höga viktningen gick åt skogen …. även där

    • Men kollade du att Ebba faktiskt gick ut och talade (inte helt rent) väl om SD kan det vara dit ”de saknade SD-rösterna gick?
     För uppenbart var det i de flesta undersökningarna så ökade KD och tyvärr så sjönk i C tillräckligt från sina oväntat höga siffror

 20. För att vara från SCB så är siffrorna hyfsat bra för SD.

  För någon dag sedan var jag med i en Inizio mätning, den lär väl publiceras om några dagar. Skall bli spännande att se hur mycket den avviker från SCB.

 21. ”SCB:s partisympatiundersökning”
  SCB saknar erfarenhetsmässigt trovärdighet för sina presenterade siffror.

 22. Man undrar hur den där röda sossestapeln kan vara så enorm.. men så är landet vi lever i. S sitter i blodet på många.

  • Med all rätt vill jag säga detsamma gäller M men tyvärr saknar vi de konservativa inslagen från bägge numera för att inte tala om C!
   Den svenska modellen där vi skyndat långsamt är helt borta istället har vi nyliberalismen överallt.
   Mycket farligt och sådant högmod går före fall

 23. MP och L kommer att kämpa till slutet för att undvika extraval. För utlyses det är riksdagskarriären slut för de pajaspartierna!

 24. Jag läste någonstans, att de som verkligen svarat, hade varit 47%. Det betyder att mindre än hälften svarade på undersökningen. Hur tillförlitliga är siffrorna då?
  (Det kanske var påhittat)

  • Tjänstemän i Radhus och Villor, som lever med två bilar, sommarhus och utlandssemestrar… väljer att hålla tyst på sina arbeten.

   De tjänar mellan 40 och 80, beroende på yrke och hur långt de har klättrat på arbetsplatsens teater.

   Det har givetvis inte tagit emot i sina privata hem, alla som kom 2015, då hade det aldrig blivit brist på bostäder.

   Men de ropar Hurra, för att kunna fortsätta sin livsstil!

   Ett tips i julhelgerna är att kolla med kompisar som är PK, om de lever som de röstar?

   • De jag känner som är PK är inte PK utan de fortsätter att rösta på S trots att de hatar deras politik!
    Ålder och dumhet hand i hand

 25. Tunga besked, men det är ändå bättre med sanningen, än med glädjeprognoser. Som det resultat vi trodde att vi hade på ingång 9 september 2018.

  En växande andel av stödet är invandrat, p g a våra generösa regler för när invandrare får rätt att rösta, men fortfarande undrar man om varje svensk personligen behöver få hembesök av maskerade rånare innan de vaknar upp till verkligheten.

  • Skitsnack. Det finns manga M som ogillar invandring men som inte tycker det ar vart att rosta pa SD som utsluter manga skarpa av sina politiker. Gillar Akesson, men finns inte manga andra profiler kvar. Och Akeson nar inte upp till Le Pen eller Orban i karisma

   • M är högst delaktiga och ansvariga för muslim-invaderingen..!

    Och väljer man M igen så kan man dra åt helvete på ren Svenska..

    Punkt..!

     • Jag är övertygad om att statskupp och inbördeskrig och död kommer bli verklighet i Sverige..

      Vansinnet har pågått för länge för en demokratisk sanering ska fungera..

      Det minsta problemet var att släppa in alla människor som inte borde vistas på Svensk mark..

      Det svåra blir att avlägsna dem..

     • Svensken är seg. Inbördeskrig osannolikt. Mer sannolikt att vi får permanent underklass som lever i ghetton på vår bekostnad. Ungefär som den svarta underklassen i USA, vilket verkar fungera. Svensk kultur är så produktiv att vi kommer att ha välstånd kvar. Men det är ett nytt Sverige. Djävligt trist, men inte emot folkviljan

     • Hade inte mussarna en sammankomst i rikets huvudstad för en kort tid sedan i en lokal, som tidigare förvägrats SD?
      Där det planerades en musse kupp mot svenskingarna. Så det kan komma, som blixt från en klar himmel och det kommer att, förskräcka dumsvenskarna till den milda grad att, de blir totalt paralyserade och omedelbart kastar in handduken och högljutt förklarar ”Vi ger oss snälla, vi ger oss”!

 26. Väljarna tycks resistenta?

  Nya svenska partier behövs inte… men det kommer förmodligen andra partier utifrån snart?

 27. Mätningen är gjord innan C och L började flirta med S, alltså inte dagsläget som redovisas. Sannolikt lär framför allt L tappat mer, mycket mer.
  Det kommer en ny på torsdag som kan visa bättre hur dagsläget är.

 28. Svenska folket måste lida av grava förståndshandikapp. Trots att det suspekta FN- avtalet hänger över oss, reagerar ingen.
  Sverige är på väg att bli en avstjälpnings för Afrika.
  Avtalet borde förses med en varningstriangel.

 29. Så länge Sossarna garanterar invandrarnas Socialbidrag så får de sina flesta röster av invandrarna.
  Fick jag bestämma så skulle en invandrare som skött sig i 25 år innan han fick rösträtt!
  Men i sak, det bästa för vårt land är att avveckla invandringen för gott!

  Om någon tycker att Sverige skulle tjäna på detta så skulle vi göra oss en besparing varje år! Med närmare 700 miljarder = 700 000 000 000 KRONOR!!
  Detta kostar det oss invandringspaketet i sin helhet.

    • Det är nog det som är problemet- att SD är enda hoppet. De gör lite och verkar sakna driv. Jämfört med liknande partier i Hollnand, Frankrike, Österrike med mera är SD oerhört svaga att agera.

     Jag talar flytande tyska och franska så jag kan jämföra.

     SD ger inte alls intryck av att vilja förändra, tvärtom har man det väldigt bekvämt och bra just nu, dvs alla de loosers som representar SD som jobbade på typ samhall innan (Runar Filper i värmland är ett exempel).

     • Lägg av med vad, att jämföra med hur SD beter sig med sina ”konkurrenter” i andra länder som rider på samma fråga är väl bara en hälsosam benchmark analys?

      SD framstår lätt som sämsta partiet av alla jag kan komma som är representerade i någon kammare i Benelux, Frankrike, Tyskland och Österrike.

      Du får gärna tro på SD ända in i kaklet om du vill, men jag tittar på vad de gör, och det imponerar inte. Ta bara detta med FN-avtalet för att vara konkret. Uppenbar fråga, som SD varit väldigt tyst om. Bara ett exempel.

      SD har en följarskara som säger SD vad dom än gör, eller inte göra, detta visar just på svenskars otroliga naivitet i förhållande till sina ledare. I andra länder utkräver man resultat och dömer ledarna efter handlingar.

     • Haller med dig i stort Tom Tom. Men att rosta pa M talman och budget kommer att skapa mycket goodwill nar M har gatt mer hogerut.

      Hade stort hopp for fem ar sedan, men SD har inte lyckats fornya sig. Istallet kor man med utrensningar. Det finns manga som med ratta har rensats bort, men man rensar ocksa pga ren maktkamp.

      Det enda hoppet ar att 30-40% av invandrarnas barn blir svenska. Det ar mojligt att paverka (exv avskaffa hemsprak, nationall fostran i skolan). Att hoppas pa atervandring ar nog omojligt.

   • Man kan aldrig veta säkert, men SD lär i alla fall få stopp på massinvandringen och starta återvandringen, om de får inflytande på riktigt.

    Följden av det blir att folk inser vart samhällets problem kommit ifrån, och kan vakna till ordentligt. Skattepengarna börjar plötsligt räcka till, etc.

    • SD skall alltså tvinga folk att flytta från Sverige? Om inte, hur skall du annars förhindra att svenskar är i minoritet i Sverige inom cirka 25-30 år? Det lär väl bli omöjligt.

     Slutsats: SD:s politik gör det inte möjligt att få stop på befolkningsutvecklingen. Därav är ditt hopp naivt, att SD skulle kunna förändra något, tyvärr.

     • Det är vad återvandring innebär, ja. Det har varit lite olika besked, men generellt snarlikt med vad AfS har sagt. Alla kriminella, och hårdare tumskruvar som får shariaförespråkare att lämna oss. Bra start.

      Och så länge vi har demokrati, så är detta spelreglerna. En majoritet måste vara emot folkmordet. Annars gör det ingen skillnad hur vältaligt man skäller, när man saknar allt inflytande.

     • Kriminella är max 1% så det förändrar ingenting. Har aldrig hört förut att SD skall tvinga folk att återvända, om du har det i skrift länka gärna. Aftonbladet kommer bli jätteglada!

     • Olika talespersoner för partiet har gett olika besked, angående grad av tvång. Fria tider har skrivit om det under många år, och inför valet sa Jimmie (buren av de goda opinionssiffrorna) att kampen mot massinvandringen nu var vunnen, och att nästa strid blir återvandringen.

     • Ja, i och för sig rätt. Även om kriminella är max 1 %, så är det just dessa som ställer till med enorma problem för vårt land och folk. Fick vi bara ut dessa, hade vi kanske kunnat se fram emot ett lugnare och fredligare samhälle?
      För med dessa våldsverkare, som inte klarar av att lösa de enklaste problem utan att använda sig av grovt våld, så kommer vi att få allt ökande problem för våra egna. De invandrare som anlänt tidigare kommer också drabbas av en allt ökande osäkerhet och rädsla.
      Men vad vi måste göra är att ta emot alla välfärdssökare på samma sätt som vi gjorde med de som flydde kriget på Balkan på 70-talet. De fick inget gratis när de anlände. För vi kan inte hålla på som det görs idag; stjäla från våra egna fattiga, för att kravlöst skänka till de rika, alltså sådana som haft råd att ta sig över halva jordklotet bara för att förbättra sin egen välfärd på vår bekostnad.
      DET ÄR DENNA GENEROSITET VI MÅSTE FÅ ETT SLUT PÅ I FÖRSTA HAND – och det omedelbart!!
      Även all spridning av radikal islam måste få ett slut. Men inte på det sätt som vår justitieminister Morgan Johansson föreslog, när han tidigare besökte Humanisterna. Dör föreslog han att; ”kristendomen måste utplånas i vårt land!”
      M.a.o. verkar det som att han vill förbjuda all religion i Sverige bara för att få stopp på islams utbredning? Men det är så här våra politiker löser våra, av dem själva importerade ”utmaningarna” – alltså problemen – förbjud allt, så löser sig också allt. Gör det olagligt att offentligt visa att man har en religiös tro och då också att saluföra denna i vårt samhälle, som t ex med böneutropen!

   • … en verkligt befogad misstanke! Vi såg ju hur det gick för Ny Demokrati, ett parti som gick mot sin egen död pga. inre dispyter och oenighet.
    SD har allt för ofta valt att sparka ut några av sina mest rakryggade och modiga företrädare, och sådant tackar SD:s politiska motståndarna för. Samtidig som man måste undra vad SD:s ledning anser att de kommer att vinna på ett sådant inkonsekvent handlingssätt?
    Ja, inte är det att partiet kommer få större acceptans av varken media eller sina politiska motståndare. Inte kommer de heller att vinna fler väljare eller få större stöd av de som ännu inte ”valt sida”. Men det verkar som att partiledningen ännu inte har fattat detta?
    Man kan inte både slicka motståndarna i baken och vända kappan med vinden, samtidigt som man vill föra en politik som går stick i stäv med den ”värdegrund” som är påkallad av de övriga sju partierna och inte minst av massmedia. Fixar inte SD detta så kan vi se början av att även detta parti kommer gå mot svältdöden och då står bara det rakryggade AfS kvar i ringhörnan!

   • Enkelt ! Dom fjäskar inte för någon ! Kd M fjäskar för C och L . SD har lagt sig fullständigt platt för M för att komma in värmen ! C och L låtsar att dom är tuffa mot S men kommer såklart vika sig! V verkar ha lite stake dock!

  • Kom att tänka på i detta sammanhang, att det rapporteras ofta om att de som är kritiska till välfärdsmigrationen till vårt land också är befogat kritiska till klimatalarmisternas påståenden, att vi den lilla människan, har förmåga att förändra Jordens klimat. Våra vedersakare har ännu inte lärt sig vad skillnaden på ”väder” och ”klimat” är! Inte ens de som arbetar på SMHI klarar av det. Eller så gör de det väl medvetna om vad det är som faktiskt gäller men av feghet inte vågar föra fram en av fakta grundad uppfattning, därför de kan inte lämna den bokstavligt talat religiösa tro av godhet, som det är att anklaga oss människor som den som kan påverkar vårt globala klimat?
   Detta kan ju beror på att vi, som är allt mera välunderrättad och blivit en allt större grupp, inom både Sverige och EU, just är sådana som inte tar alla påståenden och anklagelser för givet. Utan vi gräver fram fakta om vad det faktiskt handlar om, vi ifrågasätter och försöker, ofta tyvärr förgäves, sprida dessa uppgifter som grundar sig på empirisk fakta och saklighet, men för döva öron av politisk korrekthet eller av ren likgiltighet.

 30. Om nu någon vill sätta stopp på politikernas vansinniga framfart vore att stoppa den fruktansvärt bedrägliga reklamkampanjen i massmedia och i TV!
  Man jobbar frenetiskt med att få dumskallar att tro, att vi svenska folk älskar invandrarna och detta sker just med att alltid finns det svartskallar malplacerade i all reklam, så att det väcker ett hån mot oss svenskar!

  • Eller nyliberala borgarfalangerna som säljer ut allmänhetens tillgångar till bekanta för vrakpriser som Kristersson.

    • Reinfeldt som sålde ut dagis värt typ 10 miljoner för ett par hundratusen till en kompis? Det var Kristersson. Den mannen är köpt för pengar.

     • Jag talr om det större perspektivet. Då skulle allt säljas och försvaret var ett särintresse osv. Tror faktiskt att också politiker kan ta viss lärdom. Och vad har vi att hoppas på annat än Kristersson plus Ebba och Jimmie? Det viktiga är att vi slipper Löfven och Sveriges genom tiderna sämsta regering.

    • Kristersson sa uttryckligen, före valet, att han avsåg att ”slutföra globaliseringen av Sverige”. Vad det innebär, bör du klara av att förstå.

     • Det säger alla idag utom SD, men jag klarar inte av att förstå varför. Jag tror inte politikerna gör det heller.

     • Det är för att de lyder sina herrar globalistbankirerna, som med ett knapptryck kan ändra Sveriges kreditbetyg och skicka oss på samma resa som Venezuela.

      Det viktiga var dock att förstå att Kristersson inte insett några misstag, utan bara uttrycker sig lite försåtligt för att lura folk att rösta på M.

 31. Men,men… Oberoende SVT går ut stort med att S växer så det knakar?
  Statsmedia har väl ingen egen agenda som de vill påverka folket med?
  Det vore ju diktatur?

 32. Nyval verkar vara uteslutet, men de manipulerade siffrorna stärker ju Stefan i förhandlingarna. De vill ju med denna undersökning tvinga Annie att kapitulera och släppa fram Stefan med mindre justeringa i politiken. Vi kommer tyvärr att se fyra år till med Löfven. PK träskets skruvande på opinions siffrorna börjar nu bli så rörigt att de snart faller på eget grepp.

 33. Varför ska vi tro på dessa lögnare och fuskare? Vilka har tillrättalagt denna partiundersökning strax före ett väntande nyval tro?
  Varför meddelar t.ex inte några medier om att fransmännens demonstrationer är mot höga skatter OCH hög invandring?
  Det är äckligt hur tydligt medier arbetar ihop med politiker idag.
  Alla vänsterblivna journalister och deras chefer måste bort och ersättas av nytt friskt blod som står på folkets sida… Och sanningen!

  • Ja, säg – är inte svenskarna ett märkvärdigt folk?
   ….eller vanliga, men kraftigt hjärntvättade.
   Skratta inte åt det, det är inte ett skämt, det fungerade och fungerar väl med vilket folkslag som helst, ingen är immun – och det vet Löfven och PK industrin.

  • He he he, visst Svensken vill att Svensken ska försvinna och här ska växa fram en ny folkgrupp multikulti, som tar hand om varandra med kärlek.
   Vi ska bli framtidslandet utan traditioner och kultur. Dock ska det finnas en religion som stavas islam för det är ju fredens religion, det är bara kärlek. Så kära medborgare, i år firar vi ingen lucia och ingen jul utan vi sjunger Allahs lovsång.
   ( ironi)

 34. Lyssnade på SR P1, Ekot nu på morgonen tisdag den 4/12 och väntade att man OCKSÅ skulle rapportera om SD:s väljarsympatier, och inte bara sympatierna för alla de övriga sju partierna – – – men förgäves!!
  Inte en suck sades om det tredje, och allt oftare andra största partiet i riksdagen!!!
  Tala om diskriminering av runt 20 procent av de svenska väljarna? Vi finns inte, samtidigt som man snackar sig varm om ”allas lika värde”?
  Jo, pyttsan! Tala om hyckleri, för det är så här som en förment demokrati fungerar, åtminstone i Sverige. Ett land som numera allt mera liknar DDR eller någon annan kommuniststat.
  Jag blir så trött på denna ideliga diskriminering av oss Sverigevänner, vi som bara har en innerlig önskan att få försvara det som är vårt – – – vårt eget land, vår egen kultur, våra egna traditioner och allt det som vi håller kärt. Vi som vägrar överlämna ett land till våra barn och barnbarn, ett land som dagens ansvariga politiker och regering tillsammans med media, allt mera håller på att rasera.
  Varför är det bara vi svenskar som inte får ha ett eget land? Särskilt som alla andra folk har rätt att få ha det, t ex alla de som tagit sig hit som förmenta flyktingar?
  Det är så otroligt orättvist och dessa vänstermuppar – barn efter sina föräldrars 68-vänsteridéer, sitter nu och värmer stolarna både på redaktioner och på framträdande politikerposter i vårt land. De ska alla ha en stor spark i den delen på kroppen dit solen aldrig lyser.
  Vi vill inte ha dem längre! De har visat vad de går för och alla ska BORT! BORT! och åter BORT!!

   • Ja, Swatch! Jag håller med dig. Men det verkar som att det inte fungerar helt rätt även i partitoppen där heller? Jag kan inte förstå vad de håller på med, inte när de på löpande band kan utesluta än den ena och än den andra partiföreträdaren och det på de i mina ögon synnerligen försumbara orsaker.

 35. Efter valet ?
  Vad har hänt mer än en jävla massa
  babbel , allt för att dra ut på tiden
  så att islameringen ska kunna fortsätta !

 36. Sossarnas strategi lönade sig.” Sitta TYSTA ”och låta Alliansen bråka med varandra,
  dom hade chansen att ta makten men Lööf och fjanten Björklund förstörde samarbetet.
  Folket insåg att Alliansen INTE kan styra landet. (barnsliga sandlådebarn som slåss om hink och spade )

  Resultatet blev att Sossarna ökade 8% på 85 dagar !

  • Ja, inte fan beror sossarnas uppgång på att byfånen visat ”ledarskap”, som partisekreteraren påstår. Han har inte behövt göra ett skit när Tant Bjun Lööf och släpvagnen Björklund har spelat upp sin cirkus, jämfört med de pajaserna framstår till och med byfånen som vettig.

 37. Daniela Marquardt, SR korre i Tyskland, var så len på rösten när hon berättade om att nu ska man uppmuntra angivare i Tyskland. Har man ett foto på någon som var med i den ”högerextremistiska” demonstrationen för några veckar sedan. Angiv då den, låt arbetsgivaren få reda på vilka arbetare han har, så han kan avskeda dem. Kärringen njöt i fulla drag hur man ska gå till väga med åsikter som hon och hennes arbetsgivare SR inte delar.

 38. Inget land i Världen, INGET har lyckats integrera muslimer. Så nu kommer den offentliga sektorn att monteras ned bit för bit, för att skapa ekonomiska resurser till islamiseringen.

  O denna nedmonteringen kommer att drabba alla, som röstar på det röd/gröna blocket, med minst ekonomiska resurser.

  Hur man kan slå undan fötterna på sig själv, är helt obegripligt.

 39. Tror man på denna undersökning tror man även på att jorden är platt. SDs siffror högre och S lägre är troligt.

 40. Varför är SD så tysta och osynliga? Det är nu det behövs ett parti som visar vägen inför t ex FN:s migrationstraktat om en vecka. Håller med Ledarsidorna idag: ”Det enda som kan vara förvånande är Sverigedemokraternas låga tillväxt. De flesta bedömde sannolikt att Jimmie Åkesson skulle tjäna mer på isoleringen än han gör men även hans frånvaro, och oförmåga att kapa åt sig någon form av initiativ, påverkar tillväxttakten. Helt i skymundan i debatten, trots att debatten egentligen handlar om Sverigedemokraterna, har partiet hamnat i bakvattnet.” Kom igen!!

  • Jag har varit oerhört besviken på SD i drygt två års tid nu. Valrörelsen från SDs sida var ju helt urusel . Fortsatte sen med talmansrundan där Björn söder förnedrades inför öppen ridå. Och nu är det FN avtalet där dom igen missade chansen att ta täten utan lät M göra det?! Sen detta med Reslow och Jakobsson att dom får vara kvar är ju pinsamt. Mattias Karlsson och jomshof är ju helt osynliga o var konstigt nog i valrörelsen också.

   • I dagsläget, med JÅ:s uttalanden om likheterna med M, så kan man kanske säga att SD skulle kunna slås ihop med M, utan att så stor skillnad märks i torgförd politik? Denna trubbighet gör att det nu saknas ett parti som SD var tidigare, därför att AfS utstrålar ofärdigt ungdomsförbund lång väg, vilket verkar vara vad som hände i valet.

   • Tänk om Almqvist och Kasselstrand fått vara kvar. Då hade det funnits en blåslampa. SD kommer nog att implode när folk läser Bielers motioner om abort

 41. Hur man kan rösta på partier, som värnar mer om utomeuropiska individer från andra världsdelar, än
  om landets egna medborgare o kommande
  generatoner, är en gåta ….

 42. Lena Mellin och hennes vänsterteam på AB triumferar Löfvèns påstådda
  framgångar och det faktum att 2 fd borgeliga partier är beredda att hjälpa
  den dom nyss avsatte att göra comeback.
  Sverige klarar inte en mandatperiod till av verklighetsfrånvänd politik
  men AB ser varje steg mot kaos och anarki som milestones på vägen
  mot det överförmyndande socialistiska paradis dom drömmer om.
  Vi som inte kämpar för totalitära samhällssystem får vackert anpassa
  oss eller söka skydd hos grannarna.

 43. SD bör ha kunnat visat upp en betydligt högre siffra i undersökningen .eller har sympatisörerna resignerat och tänkt att de båda Judas ledarna från L respektive C har avgjort det hela .?. Vi behöver trots detta rycka upp oss och visa för folket den rätta och enda politiska vägen .

  • Jag tror att SD kvinnorna skrämmer bort folk. Har du läst Bieler motioner om abort? Skrämmande hur kvinnor skall tvingas föda missbildade foster.

 44. Spänningen är olidlig när svenskarna för femtielfte gången deklarerar att man är fullständigt nöjd med läget, vare sig det formellt står någon vid rodret eller ej i 7-klöverland. Huvudsaken tycks vara att ständigt befinna sig i draget av fritt fall utan att ha en susning om vart det bär.

  • Att vara så fullkomligt likgiltiga
   över samhälls utvecklingen.Som
   det Svenska folket är helt obegripligt.
   Antagligen kan man inte, eller vill inte
   ta in verkligheten.Utan stänger av
   och lever i en bubbla av livslögner.

 45. Ett annat principiellt fenomen är att om de enskilda partierna varierar lite, så varierar grupperna av partier än mindre. Med det menar jag att S och V och MP har en märkbar tendens förändra sig INOM GRUPPEN, dvs de tre partiernas beundrare röstar sällan på M eller SD, för att ta ett exempel. Kanske något oftare på C,

  På samma sätt finns det självklart en tendens att väljare flyttar mellan SD, KD och M.

  DET är en intressant bit, för oss.

 46. I Tyskland ligger väljarstödet för sossarna på 11% pga usel invasionspolitik i allians med CDU/CSU och idioterna Die Grüne.

  Hur kan 30% stödja sossarna här. Ofattbart!

 47. En helt otillförlitlig presentation. Måste vara helt omöjligt att S skulle få et ökat förtroende. Släng i papperskorgen.

 48. Typisk SVT=DDRtv fejk news. Bortfallet är 47,7%. Alltså underlaget för siffrorna bara 52,7%. Går ej göra statistik på så litet underlag. Att SVT=DDRtv är en megafon för den rödgröna regeringen är ställt utom all tvivel. Opartisk? Jo mors.

  • Har du inte förtroende för SVT? Konstigt, de som tycker själva att de är så objektiva. Igår lyssnade jag med ökad förvåning på Erica Bjerström som berättade att klimatförändringarna nu har gått så långt att Venedig är utsatt för översvämning. Ja, du milde. Venedig har haft översvämningar i hundratals år för att inte säga tusentals år och här kommer en ”expert” och berättar att det varit extremväder i Venedig med översvämning.

  • men sedan insåg dom att det var ett allt för skräckinjagande namn så dom bytte till nuvarande namn precis innan öppningsdagen.

 49. Nu säger Annie att hon fått ett skambud av Löfven så det blir nej. Fast hon vill ge honom mer tid att komma med något anständigare.

 50. SCB skriver ”Av urvalet har 20 procent ej anträffats (inkl. hemligt telefonnummer och saknar telefon), 3,3 procent har varit förhindrade att medverka och 24,1 procent har inte velat delta i intervjun. Det totala individbortfallet uppgår till 47,3 procent. Det totala antalet svarande är 4 721, vilket motsvarar 52,7 procent. Det förekommer också att personer inte velat besvara vissa frågor.”

  Varannan person i undersökningen föll bort. Jag tror att SD har en grupp personer som inte vill svara på frågor som denna.

  SCB säger också ”I likhet med tidigare undersökningar används alla tillgängliga telefonnummer, både till mobila och fasta telefoner, för att kontakta de utvalda personerna.”

  Tänk själv om det ringer upp någon som säger sig vara från SCB och frågar efter vilket parti du tänker rösta på. Jag skulle inte svara.

 51. Eftersom nästan halva populationen bortfallit och sossarna fick 30 procent betyder det att det säkert endast var 15 procent som röstat på sossarna om det varit val idag. Ändå sensationellt att 15 procent tycker att de fört landet i rätt riktning. Har de inte tittat sig omkring i samhället?

   • När inte verkligheten stammer överens med det man själv vill att den ska vara.
    Då drar man till med så huvudlösa kommentarer som du gör!!!

    • Säger en med Bagdad Bob som nick 🤣
     Menar du verkligen att opinionsundersökningarna är trovärdiga? Var har du bott de senaste decennierna?

     • Du menar på fullaste allvar att alla 7 partierna egentligen har tillsammans 15 procent i en korrekt utförd opinionsundersökning? Du är f-n totalt rubbad.

 52. Hoppsan!
  Ebba fick för någon dag sedan rekord-siffror något som SCB uppenbarligen inte hann reagera på..
  Hmmm….Fablernas värld är mer vetenskap än detta dravel.

  • Förvisso, men förtroende för partiledaren och att rösta på ett visst parti är inte riktigt samma sak. Jag misstänker att Ebbas aktier stigit bland SD- och M-sympatisörer men att de inte nödvändigtvis vill rösta på henne. Detta sagt, hade jag nog förväntat mig en ökning av sympatierna för KD.

 53. Folk är fan inte kloka att S ökar förstår jag till viss del de importerar ju röster men att denna sandlåda som är 7-klöver ses som värdiga att leda landet är ofattbart.
  (Om resultatet stämmer förstås!)

 54. Tror minst en tredjedel av Socialdemokraternas röster kommer ifrån muslimer. Om jag minns rätt fick vänstern 92 procent av rösterna i Rinkeby. Har sossarna funderat på vad som händer om det finns ett muslimskt parti att rösta på till nästa val?

 55. Ärligt talat. Varför publicera sådan här mytoman-skit överhuvudtaget? En gråsten förstår att det är ren lögn.

  Som om inte valresultatet vore bevis nog på att vi inte har fria val, så borde väl hollywood-såpan i riksdagen efter valet väcka folk till liv. Nu när folket dessutom vet om att riksdagen tänker skriva under migrationsavtalet med FN som innebär sista spiken i kistan för Sverige, så är resultatet än mer osannolikt.

  FATTA att det är fullkomligt omöjligt att över 80% av befolkningen skulle rösta så här. Det finns inte på kartan.

  • Ledsen att vara budbäraren.
   Men så ruttet är inte Sverige än. Du kan vara ganska säker på att det här är sanningen idag.

   • Inte en chans. Menar du att svenskarna har missat att Sverige snart imploderar, eller att de rent av vill ha mer av det goda mångkulturella Sverige?

    Ta en titt på vilka som äger opinionsinstituten och vilka som beställer undersökningarna.

 56. Jag förstår inte förvåningen över 30,5% för Socialdemokraterna. Det sitter extremt djupt i svensken att ”det bara finns ett parti som klarar av att regera”. Och blir valet en förlust så hjälper gärna ”borgerliga” partier till så att statsministern är socialdemokrat.Inte ens efter tidernas sämsta resultat så blir vi av med Löfven…

 57. Stekta sparvar fortsätter oförtröttligt att flyga in i munnen på S och SD. C och L ställer till med stor skada men dessvärre straffas inte C ännu. Synd att M straffas oförtjänt men glädjande att MP lider. Björklund torde sjunga på sista versen. Hans stora problem är nog att ingen vill ta över eländet.

 58. Ja ”liten” förändring, det beror ju på helt hur man ser på saken, man kan se de förändringar som förespås som ett led mot ett röd/grönt/liberalt block och sen en strävan mot ett mer konservativt block.

  Ett nyval skulle också kunna förstärka att politerna va missnöjda med hur folket röstade och bad dem att tänka om, folket tänkte om och få positioner förändrades, detta tror jag förstärker tesen att de styrande totalt förlorat kontakt med både sin völjarbas samt folket, med reservation mot ytterlighets/en fråge partierna typ V och MP vars väljare oftast är mer idealister än pragmatiker (flyktingkris, vice statsminister grinar i tv p g a skärpning av regler)

 59. Förtroendet för SD som en lösning har välförtjänt minskat.
  Detta i takt med att partiet bleknat till en kopia av de andra.
  Inte minst efter alla uteslutningar av de mer drivna och kompetenta företrädarna.
  De med oförställd passion integritet och med äkta övertygelser.

 60. Vad kan man förvänta sig av en statlig myndighet som står under Stefan Löfvéns regering. Kan man valfuska kan man också mygla med opinionsstatistik.

  Steffe har politruker utplacerade överallt i svenska samhället som gör vad som helst för att sossarna ska sitta kvar vid regeringsmakten.

LÄMNA ETT SVAR