Småbarnspappa sökte upp pedofil – åtalas för misshandel

6K Shares

Pedofilen som arbetat på en förskola hade gett sig på barn både på jobbet och i hemmet. Då han greps ansågs dock inte skälen räcka till häktning och han släpptes. Pappan till en av barnen på förskolan sökte då upp mannen och misshandlade honom.

Barnskötaren som arbetade i Botkyrka har erkänt att övergreppen pågått under flera års tid och misstänks för ett fall av sexuellt övergrepp, grovt barnpornografibrott och kränkande fotografering.

När tingsrätten inte ansåg att det förelåg tillräckliga skäl för att häkta honom fick han åka hem. Kort därpå blev han uppsökt i hemmet av en förälder till ett av barnen som gått på samma förskola.

Fick en omgång stryk

I förhör berättar barnskötaren om hur han fick motta en omgång stryk från pappan. Denne ska även ha hotat pedofilen med dödligt våld om det framkom att han rört pappans barn.

”Jag kände mig väldigt hotad”, sade barnskötaren i förhör.

För polis medgav pappan att han varit på platsen men att han samtidigt har en dålig minnesbild av vad som hände.

”Jag ville höra att han inte hade rört dem, det är allt jag minns. Det var det enda jag tänkte på”, säger pappan i förhöret.

Han ska ha fått ett nekande svar.

Åtalas för misshandel

Efter att övergreppen på förskolan blev kända har den nu åtalade pappans fru fått gå till ett kriscenter.

– Denna händelse har vänt upp och ned på hela våra liv. Jag har blivit tvungen att ta extra pappledigt för att stötta hemma då min fru inte klarar av att gå till jobbet och fungera som vanligt, säger pappan.

Angående misshandeln säger pappan att ”säger han att jag gjorde det så gjorde jag nog det”. Han åtalas nu för misshandel och olaga hot.

6K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.