I en video från Project Veritas ser man hur migranter som försökt ta sig in i USA illegalt samlas ihop i provisoriska center under en bro.

Efter att Joe Biden installerades som president har antalet migranter som försöker ta sig till USA via den södra gränsen mot Mexiko ökat dramatiskt, vilket lett till att Bidens administration nu överväger att fortsätta bygga på Trumps mur. Samtidigt har man lättat på de regler Trump införde. I mars ökade antalet med 71 procent jämfört med februari och låg på 172 000. I mars 2020 låg antalet på 34 460.

I Project Veritas video har man filmat Anzalduas International Bridge i Granjeno, Texas där migranter i alla åldrar samlats ihop och sitter i smutsen utan tillgång till ens en säng eller tar över huvudet.

I mars uppmärksammades Bidens läger för barn i Texas där man satt dessa i små trånga utrymmen tillsammans. Samtidigt var en av Demokraternas viktigaste anklagelser mot Trump just behandlingen av de illegala migranterna som man menade separerades vid gripande och höll åtskilda under en lång tid. Bilder som nu publiceras visar dock att migranternas situation inte har blivit bättre med Biden – utan snarare tvärtom.